ovako cure;
obozavam cvijece, ali me nece. nikako. Sahranila sam ga sam bog zna koliko. mm je terasu prozvao intezivnom njegom, jer sve sto klone u kuci, iznesem na terasu da se oporavi.
i dugo mi je stan bio bez cvijeca. ali bilo mi nekako shugavo, pa onda stavim nekakav plasticnina kraju su i njemu poceli cvjetovi otpadat. stvarno ne znam u cemu je caka? kao da mi je ruka radiokativna, sta li vec...
i prije mjesec dana kupim jedan zeleni cvijet (kao neka palmica) i orhidjeju.
i toliko mi je stalo da mi ostanu u zivot, da ne mozete vjerovat. bas sam se zaintalila. i palmica je ok, ali orhideji su mi poceli otpadat listovi. prve dvije sedmice se rasvjetala da je to bilo nemoguce. ja bila preponosna na svoj cvijet i svoje umijece. ali, evo sad je klonula i ja iscekujem ishod
dajte mi savjete vi rukate sto imate dzunglu u kuci. kako to da vas cvijece hoce? majke mi ja mu nista ne radim. cak mu i pjevam
sta cu sa orhidejom? korjen joj nije istrunuo, ali su listovi nekakvi malaksali, a cvjetovi skoro otpali. Mozda joj je vrijeme necvjetanja???? u pitanju je Phalaenopisis orhideja.
eto, nemojte zamjerit ako sam vec pisala o ovome. trenutno mi je cvijece opsesija