Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Tajni kupac - iskustva

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Tajni kupac - iskustva

Prijavila sam se za tajnog kupca (honorarno) te su mi se sada javili da napišem kratki izvještaj o iskustvu i zapažanju iz neke trgovine te na temelju toga će raditi daljnje selekcije.Da li tko od vas ima bilo kakva iskustva koja bi mi mogla pomoći o tome što i kako da napišem taj izvještaj.
    Hvala

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

e to me baš zanima šta nam sve onda gledate po radnjama?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a jel možeš meni na pp gdje si se prijavila da se i ja prijavim

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovo je baš zgodno, kao jedna šopingholičarka ovo bi bilo super, baš ti zavidim

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 18.05.2010. at 21:08

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

prijavila sam se ovdje http://www.heraklea.hr/hr.html i iskreno nisam očekivala da će mi se javiti .... e sada ćemo vidjeti da li ću upasti , ovisno o tome kako napišem zadaćnicu

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    hvala ti , odoh tamo

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo ja sam radila u Srbiji doduse ali nije ti bitno.
    Znaci- sto vise detalja. Prvo prilaz- ima li mesta za parkiranje, da li je cisto, da li su cisti izlozi , ima li tragova od lepljenih plakata. Kada udjes, da li te je neko docekaao, koliko je ljudi bilo u radnji, da li je uredno slozeno, kakva se muzika cula u pozadini. Prodavci-imaju li uniforme, da li je odmah prisao, da li je ljubazan, nasmejan, indentifikacione plocice (ime pozeljno), da li ti je pricao o proizvodu, da li je ponudio alternativu.Koliko je uredan-frizura, brada, ruke. Da li jesam pricao , ili je odgovarao na pitanja. Da li neki kolega bio u radnji, jesu li pricali medjusobno. Koliko dugo ti je posvetio paznju. Da li ti je napisao predracun, uslovi placanja, isporuka..Da li te je ispratio do izlaza.
    Znaci sto manje tvog misljenja a sto vise konkretnih detalja i podataka. Srecno

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj migoh prvotno napisa Vidi poruku
    prijavila sam se ovdje http://www.heraklea.hr/hr.html i iskreno nisam očekivala da će mi se javiti .... e sada ćemo vidjeti da li ću upasti , ovisno o tome kako napišem zadaćnicu
    hvala migoh

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ivananeda to postoji u Srbiji? daj malo detaljnije, moze i na pp

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Poslah ti pp, valjda si dobila

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Srećom da smo u dučanćiću u kojem sam radila bili skoro pa u familijarnim odnosima s kupcima ,

pa tak da si i došla, odmah bi te skužili !

Al da si me iznenadila izborom posla - bome jesi !

Kladim se da nikad nisi radila kao trgovac/prodavač

Jer ako si savjestan i ljubazan i

voliš ljude i svoj posao - to je zahtjevan posao.

I uvijek ti se može dogoditi da ti bude koja polica nesložena ili nenadopunjena,

jer je do 5 min.prije nego si ti ušla bio krkljanac od gužve u dućanu...
    Posljednje uređivanje od Teica : 22.05.2010. at 02:36

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Migoh, imaš pp

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

haha Teica točno tako..i prodavači su samo ljudi

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne mogu iz svoje kože - ja sam, valjda abnormalno, socijalno osjetljiva.

Ne znam, možda to ima veze i s "mračnim dobom komunizma" u kojem sam odrasla.

Ali, zanimljivo, u to "mračno doba" moji roditelji su bili privatnici (tadašnjem sustavu definitivno "trn u oku").

A ja sam, sjećam se dobro, još kao dijete, bila "opsjednuta" pravdom, pravednošću i istinom.

To se baš primjećivalo - hoću reći, odrasli su to komentirali.

Zato, ubijte me, tajni kupci ali moja malenkost ne može to prihvatiti nikako.

Meni je to kao neka rabota "iza leđa", a to je meni totalno strano.

Oprostite ako sam uzurpirala topic - bježim!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Al da si me iznenadila izborom posla - bome jesi !

Kladim se da nikad nisi radila kao trgovac/prodavač
    U filmovima policajci nikad ne vole one iz unutarnje kontrole.
    Zapravo, mislim da nitko ne voli unutarnju kontrolu.
    Ali uvijek postoji i čini mi se da je potrebna.

Ja nisam tajni kupac, ali našlo bi se preko nekoliko ducana koji bi od mene mogli dobiti prilično ružan sastavak.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

O, i ja bih o nekima mogla ružno reći ali ne leži mi ta rabota iza leđa - puno draže mi je da se igra "otvorenih karata".

Iako mi je to jako neugodno, ali ako netko zbilja prevrši mjeru (a ja sam sklona za

svakoga naći neko opravdanje - znači, puuunoo mi treba da pošizim) -

pozvat ću šefa.

I da to riješimo licem u lice.
    Posljednje uređivanje od Teica : 22.05.2010. at 22:03

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali kad igras otvorenih karata pa npr. dodjes uzeti uzorke hrane i bris u neku npr cevabzinicu u dogovoreni dan oni obicno pociste. Kad dodjes na blef svasta nadjes.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imaš pravo to za ćevabdžinice i sl. mjesta (ne zalazim tamo, već mi je i od mirisa uf!) - ali to je u nadležnosti sanitarne inspekcije, zar ne?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da. Zasto je onda ovo za ducane tako strasno?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni nema istu "težinu" kontroliranje zdravstvene ispravnosti namirnica, pogotovo

životinjskog porijekla ! - jer od toga se ljudi mogu razboljeti i to jako,

i kontroliranje pločica s imenom prodavačice na kuti, npr.
    Posljednje uređivanje od Teica : 22.05.2010. at 23:01

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

S te strane si u pravu, ali mislim da je kontrolu kvalitete usluge teško provjeriti drugačije. Ali u svemu treba imati mjere.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

teica, mislim da malo pogresno shvacas posao tajnog kupca.

stvar je u tome da pruzatelj neke usluge pravu sliku o zadovoljstvu korisnika moze dobiti samo ako angazira tajnog kupca, ne ako kaze ja danas dolazim u kontrolu. i ne kontroliraju se samo ducani.
    nekad se npr nazivaju razlicite ustanove, pa se mjeri koliko je trebalo da se netko javi, je li se predstavio, jesi li dobila odgovor koji trebas i sl.
    nekad se istrazuje ljubaznost osoblja, samo pozdrave li te kad udjes u ducan. pogledaju li te uopce. koliko im treba da dodju do tebe kad udjes u ducan i razgledavas robu.
    pa recimo nesto kupis i dogovoris dostavu, kazu dolaze u srijedu, a oni ne dodju. ni u cetvrtak.

nemamo li i na ovom forumu topic o nezadovoljstvu kupaca, prijevarama velikih centara?

pa netko je placen da to zabiljezi, ne zato da bi posten zaposlenik dobio otkaz nego da bi onaj tko lose radi radio kako treba ili - radio nesto drugo sto mu bolje ide.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OK !

Ja i dalje imam svoje mišljenje - ne volim osjećaj prisustva "Velikog Brata" - u bilo koje vidu.

Znam i ja da ima groznih pružatelja usluge (bilo prodavači, bilo neka druga struka) - i ja živim ovdje.

Ne bih više o tome jer mislim da sam ionako već previše otišla off topic - od prvog posta zapravo.

Jer, Migoh je otvorila temu Tajni kupac - iskustva.

Pa neka pišu oni koji imaju iskustva tajnog kupca - to je tema!

A ja sam skroz off ...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

teica - nisi off...
    ja sam ušla u lanteu, pitala za jednu majicu - i tip me slijedio po dućanu (ja sam to doživjela kao agresiju) - da mi ispriča sve o svakom proizvodu. a ja sam mu nastojala objasniti sljedeće:
    pogledam npr. majice, uočim boju koja me zanima. pogledam majicu, ako mi model odgovara - gledam sastav i cijenu. a onda mogu dalje. njega to nije diralo.... ja pobjegla...

ili...

odem u marks i spenser (kc)... prodavačice nisu nametljive - no u prvom dolasku kažu: roba je u kutijama, nismo ju još stigle izvaditi (nedjelja).
    odem ponovo u četvrtak - I DALJE JE ROBA U KUTIJAMA (ona koju tražim!?)...
    probala sam dvoje hlače. kraj blagajne 3 kabine, gužva... stojim, čekam, tapkam - i na kraju sama skužim da su na drugom kraju tri PRAZNE kabine. a nitko mi nije ponudio da tamo odem probati...

sorry, ovo je za mene neprihvatljivo..

btw, žena je u četvrtak uzela moj broj mobitela da mi javi kad robu izvade. danas je nedjelja, NITKO nije zvao... jel to roba koju kupci traže 8 dana u kutijama???

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ili...u S.Oliveru, muž hoće zamjenit košulju koja mu je mala, ali to je skužio kad je došao doma, dok se nije pozvao šef nisu mu htjele niti zamjeniti niti promjeniti jer nema broja, sa šefom dogovorimo da će iz drugog dućana nabavit veću košulju i da će ga nazvat, nazovu da je košulja stigla, on ode, dođe doma, a ono košulja isti broj, pa šta čovjek da napravi??? I mrzi me u onom TL u Importaneu za velike, onaj lik s kapom, nekoliko puta uđem uvijek isti lik zuji,to nije tajni kupac, nego preočito pazi da netko nešto ne ukrade, to mi je toliko neugdno da više ne bih tamo ušla niti da mi nešto đaba daju, mogli su bar mjenjati likove iz poštovanja prema kupcima, a ne uvijek isti, u civilki, sa šiltericom, koma.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

migoh, jel tebi pomažu naša iskustva da se sjetiš svojih?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije cak ni nuzno sjetiti se nekih negativnih iskustava. za dobivanje posla tajnog kupca vazno je dobro zapazanje i dobro opisivanje svojeg iskustva, ma kakvo ono bilo.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne znam samo po čemu biraju tajne kupce odnosno kako je pojedini tajni kupac kompetentan da odluči o mojoj ili tvojoj sudbini u tom dućanu!? znači primjera radi ako smo tren prije saznali da ove godine sam u banani s godišnjim i da treću godinu zaredom ne idem s mužem zajedno i s malom na more a eto baš taj tren je tajni kupac u radnji i eto gle čuda prodavačica NIJE nasmijana ,vedra i vesela jer za mizeriju od plaće radi dvokratno i NEMA godišnji da bude 7 dana sa mužem i djetetom!?! haaaloooooo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne odlucuje tajni kupac o tvojoj sudbini. i ne gleda jesi li vesela i nasmijana nego ono sto tvog poslodavca - ili njegovu konkurenciju - zanima. i uglavnom ne dolazi samo jedan kupac na procjenu nego vise njih, u razlicite smjene. i ne dolaze tajni kupci samo u ducane.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja bih rekla da baš odlučuje o mojoj sudbini jer iz istih razloga koje je donna napisala on će me navesti kao neljubaznu budući da osmijeh nije od uha do uha, samim time šef će me prozvati i u današnje vrijeme uopće se ne bih iznenadila i otkazu. Kod nas još nisu nikoga otpustili zbog toga (mislim!) ali da su nas kasnije maltretirali, jesu. Tko nije radio kao trgovac (mislim na prehranu jer to poznajem) ne može zamisliti što je to, rad s ljudima je svugdje težak a ovo je i iznimno malo plaćeno.
    Odoh ja s teme.... neću više

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

sorciere , ma napisala sam nabrzaka prije nego ste se javile sa iskustvima pa ćemo vidjeti ......i da, takve stvari mi se malo-malo događaju!

bijelko , mislim da izvješće uvelike ovisi o samom karakteru tajnog kupca . Osobno mislim da ljubaznost nema veze sa time što nemaš osmijeh od uha do uha .

Teica , tek sada vidim da si i ovdje komentirala . To što bi radila ovaj posao , ne znači da ne volim i ne cijenim ljude.Uostalom , pa i ja imam svoj stalan , vrlo zahtjevan posao .......pa nije biti trgovac nešto najzahtjevnije na svijetu!!!.....znam jer sam i to radila!

Cure , ivana7997 je već par puta napisala da tajni kupac dolazi više puta , tako da vam valjda neće svaki put biti loš dan ?!?

Kako god bilo svi imamo svoje viđenje i to poštujem . Da li će me primiti i na kraju krajeva da li će meni odgovarati njihovi uvijeti vidjet ćemo .........haha i poslat ću vam svoju sliku da kad me vidite , bježite

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Citiraj ivananeda prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja sam radila u Srbiji doduse ali nije ti bitno.
    Znaci- sto vise detalja. Prvo prilaz- ima li mesta za parkiranje, da li je cisto, da li su cisti izlozi , ima li tragova od lepljenih plakata. Kada udjes, da li te je neko docekaao, koliko je ljudi bilo u radnji, da li je uredno slozeno, kakva se muzika cula u pozadini. Prodavci-imaju li uniforme, da li je odmah prisao, da li je ljubazan, nasmejan, indentifikacione plocice (ime pozeljno), da li ti je pricao o proizvodu, da li je ponudio alternativu.Koliko je uredan-frizura, brada, ruke. Da li jesam pricao , ili je odgovarao na pitanja. Da li neki kolega bio u radnji, jesu li pricali medjusobno. Koliko dugo ti je posvetio paznju. Da li ti je napisao predracun, uslovi placanja, isporuka..Da li te je ispratio do izlaza.
    Znaci sto manje tvog misljenja a sto vise konkretnih detalja i podataka. Srecno
    Da li mozes da mi posaljes pp za koju agenciju si radila? Htela sam da te pitam putem privatne poruke, ali ne vidim odeljak za pp ovde na forumu, nova sam, a i ne znam da li mogu odmah nakon registracije da koristim pp.
    Izasao je oglas na Infostudu za SWOT agenciju, ne znam da li da se prijavim, jer sam na netu naisla na komentar jedne devojke da je uopste nisu isplatili, 2 meseca ih je pitala kad ce biti isplacena, ne znam sta je na kraju bilo.
    Komentar je iz 2010. godine, mozda su se popravili, pa sad redovno isplacuju. Mada ako nisu onda, sumnjam kako isplacuju sada...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •