Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Nagradna igra - pronađi razlike

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Nagradna igra - pronađi razlike

Danas su u mzss predstavljali rezultate uspješnosti ovom prezentacijom za koju kazu da je ona ista koja je bila na plitvicama i koju je fotografirala udruga roda

http://www.mzss.hr/hr/content/downlo...a%20u%20RH.pdf

moram dodati edit da nisam bila na konf i da samo prenosim info od jedne novinarke
    Posljednje uređivanje od ivarica : 18.05.2010. at 18:15

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

da da ... misteriozno nestao red o broju trudnoća i trudnoća po ciklusu... da da
    stvarno su to "identične" prezentacije

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

na što ljudi spadnu. nevjerojatno.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim zaključak im je strašan prije zakona u RH je bilo 2694 posupka, a nakon novog zakona 2809 to je 113 postupaka više po novom zakonu a svejedno je 9% manje embriotransfera koje oni objašnjavaju da je nastalo zato jer 3 mjeseca neki centri nisu radili.
    Niti slučajno to nije zato jer nas je masa nas kojima su punktirali prazne folikule ili je bila 1- 2 j.s. koje se nisu oplodile (da se ne bi stvarali viškovi jajnih stanica).
    Ovo je bio šou program za novinare?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj smo već na 113 više? kojom nas brzinom žene u hrvatskoj ostaju trudne, nevjerojatno!
    baš me zanima u kojem momentu bi on i njegov vrli tajnik dali ostavku..

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pogledajte zadnji slajd: pismo je datirano DANAS, 18.5.2010.

znači da je prezentacija mijenjana, ne samo od onoga što je predstavljeno u plitvicama - sto je grafički potpuno drugačije - već je mijenjana i od one koja je postojala za vrijeme kongresa.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma pino niiiiiiijeeeeeee..pa ne bi oni to nikada..

nije mi jasno jel oni temeljem nekog istraživanja misle da smo maloumni?
    doduše, kad vidim što smo izabrali, i sama se zapitam..

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajde popisite sve sta nadjete, molim vas:

- slajd 6/20 fale dvije linije o broju trudnoca i o tome da se stopa po započetom ciklusu smanjila s 26% na 24%
    - zadnji slajd je datiran 18.5.2010, nakon plitvica

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

- slajd 6/20 fale dvije linije o broju trudnoca i o tome da se stopa po započetom ciklusu smanjila s 26% na 24%
    - nakon slajda 7 fali slajd koji je na fotkama s ukupnim brojem trudnoca 599 naprema 578, i stopom po ET od 27.9%

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

nevjerojatno!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mene ovo podsjeca na onu narodnu - "Lud hebe zbunjenog, narod gleda!"
    Pa kaj su oni normalni???

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi se igrala. Koliko razlika tražimo? 20? Pa evo:
    1. i 2. Naslovnog slajda i slajda s analizom stanja u IVF centrima nema među fotografijama na http://www.facebook.com/#!/album.php...d=151888302050
    3. i 4. U pdf-u iz Miz-a nema slajda pod naslovom Medicinska oplodnja u RH, niti slajda pod naslovom Intrauterina inseminacija AIH - Prirodni ciklusi
    5. U pdf-u iz Miz-a nema slajda pod naslovom IVF/ICSI - sve žene/ciklusi - prosječna dob 35.1/36.2 - raspon 24-46 g
    6. U pdf-u iz Miz-a nema slajda pod naslovom Smrzavanje zametaka - prije Zakona
    7. i 8. U pdf-u iz Miz-a je na slajdu pod naslovom Smrzavanje zametaka - poslije Zakona Krio ET: 31 i Trudnoća 24%, a na fotografijama je Krio ET: 33 i Trudnoća 24.2%
    9. U pdf-u iz Miz-a nema slajdova IVF/ICSI - Višak zametaka/oocita uz stimulaciju ovulacije i Struka je razmotrila novi izazov: kako još bolje pomoći tzv. "teškim pacijentima" - 10-15% parova
    10. U pdf-u iz Miz-a je na slajdu pod naslovom Medicinska oplodnja u RH: migracija pacijenata redak U RH NEPOLODNOST LIJEČI 4,2% PAROVA IZ INOZEMSTVA, a na fotografijama nema tog retka
    11., 12., 13. i 14. U pdf-u iz Miz-a je na slajdu pod naslovom Zaključci #1 objašnjenje da je 9% embriotransfera manje jer IVF centri nisu radili 3 mjeseca, na fotografijama toga nema. U istom slajdu je na fotografijama još napisano "zbog ograničenja primarne oplodnje ili ?", čega u pdf-u iz Miz-a nema; zatim "Prosječno se po postupku dobiva manje oocita 5.9/7.9, manje zametaka 2.5/5.6 i manje korištenja oocita", čega u pdf-u iz Miz-a nema; zatim je u pdf-u iz Miz-a "Uspjeh svježeg ET bio je 29,3%, a sada je 30,5%", a na fotografijama je "Uspjeh svježeg ET je isti - 30%"; zatim u pdf-u iz Miz-a nema retka Trudnoće iz postupaka MO (svježi) - IVF/ICSI 578/599, a na fotografijama se nalazi
    15. U pdf-u iz Miz-a je na slajdu pod naslovom Zaključci #2 navedeno "VRLO VAŽNO" kod značajno niže stope hiperstimulacija, čega na fotografijama nema
    16. U pdf-u iz Miz-a na slajdu pod naslovom Medicinska oplodnja u RH: Završni komentar II nema redaka "Tada bi kumulativni uspjeh bio isti -> Prije zakona 675 TR -> Poslije zakona 687 TR", na fotografijama se nalazi
    17., 18., 19., 20. i 21. U pdf-u iz Miz-a je slajd pod naslovom "01-04/2009 – 01-04/2010", "Kliničke trudnoće", slajd br. 18 bez naslova, slajd br. 19 bez naslova s pismom iz Sveučilišne klinike "Vuk Vrhovac" i slajd br. 20 bez naslova iz Kliničke bolnice "Sveti Duh". Na fotografijama tih slajdova nema.

I eto ga, čak 21 . Koja je nagrada :8?
    Posljednje uređivanje od VedranaV : 18.05.2010. at 19:11 Razlog: edit: ispravak pogreške u brojanju

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jel smijem li ja, jel smijem i ja, pls...
    -slajd broj 2 na kojemje pisalo da je za razdoble od 01. 09.2009. - 15.04. 2010.
    je zamjenjen i uopće ga nema više...umjesto njega je stavljen slajd koji nam kaže da od novo zakona polovica ivf centara radi više i bolje
    nema slajda- Intrauterina inseminacija AIH - prirodni ciklusi
    -na slajdu 15 nedostaje kraj... o kumulativnom uspjehu (ono što je pisalo ispod 54 trudnoće)
    - slajdovi 16-20 su potpuno novi

nastavit ću...

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

vedrana je brža

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A imam još jednu grešku u brojanju, tamo pod 11., 12., 13. i 14. fali i 15., pa ih je sveukupno 22. Možda netko pronađe još koju :8.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sve sam pogledala, prvi dojam je: sve sto je iole bio pokazatelj protiv zakona, MAKNUTO je.

- nakon slajda 7 fali slajd koji je na fotkama s ukupnim brojem trudnoca 599 naprema 578, i stopom po ET od 27.9%
    - prije slajda 8 o smrzavanju oocita maknut je slajd s zamrzavanje zametaka na kojem se je vidjelo da je bilo 76 trudnoća iz FET-a i da je stopa trudnoća iz FET-a bila čak 31.5% po transferu
    - prije slajda 10 o migraciji pacijenata maknut je slajd iz kojeg se vidi da je nakon zakona bačeno više od 3,000 jajnih stanica, a tek 1,000 ih je zamrznuto
    - iz slajda 11 maknute su zadnje linije u kojima je pisalo koliko je točno bilo trudnoća prije i poslije iz svježih postupaka: 599 prije, 578 poslije i da se nakon zakona dobiva manje oocita i manje zametaka
    - ali ono najvažnije: maknut je slajd s "izazovima struke" da se teškim pacijentima omogući oplodnja više od 3 j.s.
    - dodano je "VRLO VAŽNO" u kako je smanjena stopa hiperstimulacija na slajdu 12
    - sa slajda 15 su maknute strelice s projekcijama što bi bilo da je bilo iz kojih se je mogao izračunati originalni broj trudnoća prije i poslije (u ovoj prezentaciji izbrisan)
    - prezentaciji su dodani slajdovi 16-20, koji su grafički potpuno drugačiji od ostatka prezentacije
    slajd 16 pjeva hvalospjeve kako ćemo se popesti iznad 1,000 MPO djece godišnje
    slajd 17 navodi brojke svježih trudnoća iz 5 bolnica (ostali ne mogu obuhvaćati sve ostale jer je recimo CITO imao 57 trudnoća u razdoblju poslije zakona itd, znači u 1-4. mjesecu je imao bar 30) - također ovo su samo trudnoće iz svježih postupaka
    slajd 18 je još hvalospjeva
    slajd 19 i 20 su dopisi bolnica da su imali rekonstrukciju i/ili bili zatvoreni

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa Vidi poruku
    kaj smo već na 113 više? kojom nas brzinom žene u hrvatskoj ostaju trudne, nevjerojatno!
    baš me zanima u kojem momentu bi on i njegov vrli tajnik dali ostavku..
    Nisi ovo shvatila komentirala sam njihov zaključak da je došlo do 9 % manje transfera jer tobože klinike nisu radile par mjeseci, a zaboravili su napomenuti da je bilo 113 postupaka više (ne trudnoća)

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ništa čudno. izludiše me.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jesam li na danas lijepo rekla da će do presice broj trudnoća sa jučerašnjih 40 narasti na troznamenkasti broj?! koja smo mi mpo velesila...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zene sjajne ste

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma stvarno su super
    mene zanima jesu li (a jesu) u broj tih trudnoća, ma kako god ih zbrajli, uključili i one izgubljene
    mislim na one višeplodne, kada su žene bile stavljene pred zid i nisu mogle zamrznuti svoje predembrije, već su im svi vraćeni
    nitko ne spominje te rizike, zar ne?
    a znamo da je takvih slučajeva bilo nažalost
    ni to nitko ne spominje

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    jesam li na danas lijepo rekla da će do presice broj trudnoća sa jučerašnjih 40 narasti na troznamenkasti broj?! koja smo mi mpo velesila...
    sad će slovenke pohrliti u naše centre

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •