Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 89 od 89

Tema: pitanje za šefice od autosjedalica

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

internetMum, u kojoj je sjedalici sada Princ? U onoj za novorodence koja se montira prema nazad, ili za malo dijete koja se montira prema naprijed?

Ako je u ovoj za novorodence onda definitivno treba preci u sjedalicu za malo dijete. Ako je u sjedalici za malo dijete, onda je OK u njoj dok mu sredina usiju ne dode do vrha naslona.

Nemoj ga stavljati u booster (sjedalicu u kojoj se dijete direktno veze pojasom vozila) dok ne dogura do barem 15 kg, a pozeljno 18.

Sto se tice cinjenice da se u boosteru dijete veze direktno pojasom vozila i da se sami booster ne veze zasebno za sjediste, nemoj se brinuti o tome. Ako ti je dijete dovoljno tesko (apsolutni minimum je 15 kg), u slucaju sudara pojas vozila ce se zakociti kada na njega djeluju dijete (i sjedalice) i oni nece poletiti prema naprijed bez obzira sto ih ti, u normalnim okolnostima kada na pojas ne djeluje sila kakva bi djelovala u sudaru, mozes pomaknuti. Kod boostera je u principu najvaznije da dijete, osim da bude dovoljno tesko, bude i ispravno vezano (po uputama proizvodaca) i pojas dobro zategnut tijekom voznje.

Al ovo ce ti trebat tek kad tvoj Princ bude spreman za selidbu u booster. Za sada jos uvijek nije.

Ako pak Princ preraste ovu sjedalicu prije nego dogura do 15 kg, onda trebate razmotriti ovo sto je predlozila Mamaja, odnosno da potrazite kombinirane sjedalice koje imaju integralni pojas za djecu do 18 kg, a koji se moze ukloniti i sjedalica koristiti kao booster kada dijete presisa 18 kg. I Mamaja ti je odlicno rekla sto se tice kupovine sjedalica preko kataloga. Ovih kombiniranih imas i u ducanima.

internetMum avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno ....

Ok, znači kombiniranu kupujemo. Imate kakvu provjerenu inf. koju? Mislim, ima ih puno, a cijene variraju.

I puuuno hvala na tako detaljnim odgovorima. Super ste obadvije (Mamaja i Ancica)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

internetMum, a zakaj se zurite da je kupite? Je li sredina Princevih usiju presla vrh naslona sjedalice? U kojoj je on sjedalici?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja imam jedno pitanje. Moji roditelji su kupili za svoj auto (Opel Astra) sjedalicu od 9-18 kg za mog bebača jer sam ih uspjela uvjeriti o važnosti vožnje uvijek i bez iznimke u autosjedalici. Sjedalica je Mothers choice. No imamo problem kod montiranja jer je pojas od auta predugačak pa je ne mogu dobro učvrstiti, jer na sjedalici nema mogućnost da se nekako pritegne (kao na mojoj Maxi cosi priori xp). Da li se pojas od auta na neki način može ipak zategniti ? Kada smo kupovali sjedalicu nismo na žalost o tome razmišljali.

Da li je u planu i pregled sjedalica u Bjelovaru?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onaj dio koji ti izlazi iz sjedala auta tj.donji dio pojasa slobodno zavrti dok ga dobro ne stegnes i tek onda kad se max. skrati dužina pojasa ukopčaj drugi dio pojasa koji si provukla kroz utore sjedalice....

nadam se da si shvatila o čemu ti govorim...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da jesam. Sutra idem k njima pa ću probati i nadam se da ću uspjeti.

Hvala

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mihovil prvotno napisa
    Ja imam jedno pitanje. Moji roditelji su kupili za svoj auto (Opel Astra) sjedalicu od 9-18 kg za mog bebača jer sam ih uspjela uvjeriti o važnosti vožnje uvijek i bez iznimke u autosjedalici. Sjedalica je Mothers choice. No imamo problem kod montiranja jer je pojas od auta predugačak pa je ne mogu dobro učvrstiti, jer na sjedalici nema mogućnost da se nekako pritegne (kao na mojoj Maxi cosi priori xp). Da li se pojas od auta na neki način može ipak zategniti ? Kada smo kupovali sjedalicu nismo na žalost o tome razmišljali.
    Jel hoces reci da ne postoji nikakva kopca koja bi zakocila pojas kada ga zategnes, ili da je vez od pojasa (onaj dio u kojeg se ukopcava pojas) previsoko pa ide do utora za pojas u sjedalici i ne dopusta da se pojas dovoljno zategne?

Ako je ovo drugo, onda stos na koji ti je brane ukazala moze biti od pomoci.

Ali ako je problem u tome sto nema kopce za fiksiranje pojasa onda zavrtanje trake veza nece pomoci.

Nasla sam slike Mother's choice sjedalica ali na zalost nije vidljivo iz njih da li ima kopcu za fiksiranje ili ne.

Da li je u planu i pregled sjedalica u Bjelovaru?
    Nazalost ne u skoroj buducnosti. Upoznali smo u svibnju jednog jako dobrog cajosa iz Bjelovara, mislim da je iz Bjelovarskog ureda za sigurnost u prometu, koji je pokazao veliki interes za akcije o autosjedalicama u vasem kraju. Al nazalost u Bjelovaru nemamo Roda (odnosno clanova/ica Udruge RODA), a bez lokalnih Roda nam je tesko organizirat pregled.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

brat i ja smo proučavali upute i našli smo kopču za koju do sada nismo znali čemu služi pa smo skužili da bi to trebala biti kopča za fiksiranje pojasa. Učvrstili smo pojas koliko smo god mogli i čini mi se da je sada OK.

Da li se može znati ime tog jako dobrog cajoša?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, casper bi mozda znala ime cajosa, ja nazalost, senilna kakva jesam, zaboravila Al bio je bas drag. I, ak se dobro sjecam, jedini bas voljan zasukati rukave i isprobati montirati sjedalicu. Ovo je bilo kad smo bili kod MUP-ovaca odrzati mini-tecaj o autosjedalicama u Zagrebu. Spomenuo je kako im je godina pocela katastrofalno (ovo je bilo u svibnju), imali su vec tada veliki broj poginulih i nastradalih u saobracajkama, ukljucujuci i jednu malu bebu, a nije ni pola godine bilo proslo, i bas je bio pogoden zbog toga.

Kak ste montirali kopcu, ste dobro pratili upute? Pitam jer ih cesto roditelji krivo montiraju. Jel mi mozes otprilike opisati gdje ste je stavili (ali ne trebas ako si siguran da je montirana po uputama)? Jel sjedalica jos uvijek montirana suprotno smjeru voznje (vidjela sam da je za montiranje u oba smjera)?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sjedalicu smo montirali u smjeru vožnje jer moj sin se jedino tako želi voziti u njoj. Inače plače i vrišti. Znam da bi se djeca do godine dana trebala voziti suprotno smjeru vožnje, ali on jednostavno pošizi pa sam pomislila da je bolje da se vozi ovako. Da li možda postupam krivo?

Pojas smo zategnuli koliko smo mogli i stegnuli tom kopčom koja se nalazi na nekoj špagici. Mislim da je dobro, ali sam zato pitala za ime tog policajca. No otići ću ja sama u taj ured za sigurnost u prometu pa ću se raspitati i netko će mi sigurno pomoći i pregledati sjedalicu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neznam bas da li ce ti moci pomoci ali ovaj policajac (trazi ga u odjelu za sigurnost u prometu) je barem na jednu nasjeo.

Ovo kaj si nasla, na spagici, je tocno to, kopca za fiksiranje pojasa. Namjesti se tako (kod vecine sjedalica koje je imaju, al treba provjerit upute) da se pojas provuce kroz utore na sjedalici po uputama proizvodaca. I onda se jednom nogom klekne u sjedalicu (bolje onom koja je blize vratima tako da si okrenuta prema unutrasnjosti auta, utisne sjedalica svom snagom u sjediste a pojas zateze iznad veza sto vise mozes, pa kad ne mozes vise onda jos malo i zakacis kopcu odmah iznad veza (u kojeg se ukopca pojas) preko gornje trake pojasa (znaci ne preko obje). To ce sprijeciti da tak fino zategnuti pojas proklizi kroz vez i olabavi donji dio trake i time i sjedalicu.

Ako si dobro zategnula i zakacila, sjedalica se ne bi trebala moci mrdnuti.

Jos ce ti biti lakse ako to radis u ekipi - uzmi TM i neka on naklekne na sjedalicu a ti povlaci i stavi kopcu.

Kolko je Mihovil tezak? Jel se moze samostalno povuci u stajaci polozaj?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mihovil je 9,5 kg i može se samostalno povući u stajaći položaj. Hvala na ovako podrobnom opisu montiranja sjedalice. Puno mi je pomoglo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imam i ja jedno pitanje za cure od sjedalica!
    Naime, moj Maksić je sad 3 mjeseca i već 8 kg i kad mu obućem skafander i stavim ga u onu nosiljku/sjedalicu od Graco kolica- samo s trepavicama može micati i to ga jaaaaaako ljuti.
    Danas mi je frendica rekla da si kupim veliku autosjedalicu (koju sam ja planirala kupiti tek kad on bude mogao sjediti) i da je stavim u ležeći položaj i da mi tako Maks može biti!
    Predložila mi je Maxi Cosipriori xp (ja fakat nemam pojma o autosjedalicama). Imamo Renault Lagunu pa me zanima jel ta sjedalica uopće paše u taj auto? Jel Maks može ovako sigurno ležati u sjedalici i jel to izvedivo?
    :?

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danijela, mislim da ti je prijateljica dala los savjet.
    Djeca su te dobi, osim po kg, u toj vrsti sjedalice i zbog njihovog fizickog stupnja razvoja.
    Dok se Maks ne bude mogao ustati trebao bi se voziti u sjedalici za novorodence i to okrenut u suprotan smjer voznje.

Za izbjegavanje svog problema imas nekoliko mogucnosti.
    Prvo je, da mu skines skafander ili slicne debele stvari jer nikada pojas neces moci dobro stegnuti. Kada u visini kljucne kosti mozes provuci samo 1 prst onda je dobro. Ako idu 2 previse je.
    Druga stvar je da provjeris da li ti je sadasnja Gracova sjedalica do 10 ili do 13 kg. Ako je do 10, s obzirom na velikog decka trebala bi mozda uzeti tu vecu.
    Ili mozda, kao trece da potrazis tzv. kombiniranu sjedalicu koja se koristi i na novorodencad i za malu djecu. To je od 0 do 18 kg.
    One se prvo vrijeme koriste okrenute u suprotnom smjeru voznje, a kasnije se okrene i montira u smjeru voznje.

Samo kod njih obrati paznju na to da se moze voziti u suprotnom smjeru do 13 kg.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MaxyCosy Priori XP se smije montirati samo u smjeru vožnje i definitivno još nije za vas.
    Nije mi jasno kako ju to tvoja prijateljica misli polegnuti - mislim jasno mi je, ali autosjedalica se uvijek mora montirati prema uputama proizvođača!
    U subotu je pregled autosjedalica, pa bi možda bilo zgodno da dođeš kako bi ti cure sve objasnile i pokazale na licu mjesta!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala cure!

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

imam i ja pitanja kada će opet biti pregled autostolica
    u Splitu,ja sam na otoku ali bi nastojala doći i zanimao bi me
    tečaj o autostolicama može li doći tko hoče ili?
    i još nešto ima 109cm i 21kg može li u booster

internetMum avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Autosjedalica je čini mi se Graco (baš sam zaboravna).
    Hm, čini mi se da mu uha ne dođu do visine sjedalice (samo gornji dio glave strši van)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Podižem!
    U katalogu od ipercoopa nalazi se sjedalica Mothers choice i dođe 249,00 kn. Ništa drugo nije precizirano, no nije sad to ni bitno. Hoću pitat Mihovila, je li se pokazala kao dobra ili...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i još sam gledala to je australska marka i zadovoljava njihove standarde, a da li i onaj ECE R44/03

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    Podižem!
    U katalogu od ipercoopa nalazi se sjedalica Mothers choice i dođe 249,00 kn. Ništa drugo nije precizirano, no nije sad to ni bitno. Hoću pitat Mihovila, je li se pokazala kao dobra ili...
    katastrofalna je u svakom pogledu
    moje skromno mišljenje 8)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hvala ti na brzom odgovoru. to sam i mislila, cijena je jako sumnjiva

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo podižem i ja,
    mm i ja se dvoumimo kupiti isofix ili ne. razmisljali smo o Romer-u s obzirom da su njihove autosjedalice jako hvaljene. e sad nas problem je da imamo novog Clia, mislim Clio III, a mm ce za mjesec dva dobiti Golf-a V. Autosjedalicu bi kupili ovih dana , pa ne mozemo probati je na oba auta, a zanima me s obzirom na iskustva da li ta autosjedalica dobro sjeda u Golfa i u Clia. doduse za ovaj drugi auto mozemo isprobati a tu nailazimo na drugi problem. gdje u ZGB-u dozvoljavaju isprobati autosjedalicu na auto pri kupnji. za Kiku znam da ne, a koliko sam cula ni TL.
    hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Spajalice, odgovorila sam ti na pp ali je on još uvijek kod mene u outboxu :?

U svakom slučaju dobro da si ovdje postavila pitanje! Ako ćete kupiti isofix onda je bitno jedino da obadva auta imaju isofix. Isofix autosjedalice se puno jednostavnije montiraju u automobil, pa bi to vama vjerojatno bila velika prednost, ako si to možete priuštiti, jer ćete seliti autosjedalicu iz auta u auto.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a ništ mi je kupimo a onda na pregledu provjerimo na oba auta

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

uf tipfeler nist=nista
    i naravno hvala na odgovoru

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo mala ispravka - nije neophodno da oba auta imaju isofix jer bi se sve isofix sjedalice trebale moci ucvrstiti u vozilo i direktno pojasom automobila (naravno, po uputama proizvodaca).

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Podižem.
    Da li netko zna koja sjedalica (9-18 kg) paše u Mazdu 6?

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jel ima tko iskustava s autosjedalicom creatis od bebe conforta?
    i još nešto - nekako mi se učinilo da je teško naći te najmanje sjedalice (0-13kg) sa isofix sustavom (koji mi imamo u autu, ali kaj nam to vrijedi ak ne možemo kupiti tu bazu), čini mi se da to ima samo za veće bebe. zna li netko koja AS ima taj sustav, a da je ujedno za male bebe?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Iva M. prvotno napisa
    Podižem.
    Da li netko zna koja sjedalica (9-18 kg) paše u Mazdu 6?
    Ako pogledas na portalima proizvodaca, cesto ces naci popis vozila za koje su njihove sjedalice dobre. Onako ovlas sam isla gledat samo kod maxi Cosija i vidjela da njihova je. Pogledaj i kod drugih.

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ancica, hvala ti na trudu. Nisam znala da proizvođači daju i takve podatke na svojim stranicama. Ionako sam mislila na njihov tobi pa će to valjda biti ok, ali ću ipak tražiti da ju probam montirati. A kaj to moram sama ili će mi netko od prodavača pomoći?? Mislim, nisam nikad, ne vjerujem da ću uspjeti ni gledajući upute.. Hmm? :?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upute, barem za maxi-cosijeve sjedalice, su prilicno jednostavne ali bi ti i prodavaci trebali moci pomoci.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno puknuta kopca na AS

pliz pomagajte!! ja pametna isla neki dan prati navlake sa AS.. i krenula skidat navlaku (za koju pise da je PERIVA U MASINI), medutim nisam je mogla skinuti preko kopce... i onda umjesto da sam malo recnula navlaku i skinula.. ja sam pametna (jos se ne mogu nacudit sama sebi :? ) isla rastavljati kopcu... cijeli mehanizam se razletio
    i kad sam konacno slozila to sve nazad skuzila sam da su oni "pipci" u plastici pukli... za sad sam ju uspijela prikrpat sa izolirkom, ali to nije rjesenje!!
    jel ima negdje za kupiti "rezervnih" kopci??
    ps radi se o brevi sjedalicama (2 komada s istim problemom )

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Megalo mislim da je zastupnik za Brevi Baby Media Shop http://www.media-commerce.com.hr/kontakt.php pa ih probaj kontaktirati, ako jesu oni bi ti trebali naruciti te kopce
    ili pisi direktno na http://www.brevi.eu/

Ova verzija sa izolir trakom nije za voznju.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Molim sručnjakine za autosjedalice da kažu dali je autosjedalica bertonne koja dolazi s modelom iz 2008 kolica, zelena . Ne znam koji model dobra ili ne? kakav je stav o njihovim sjedalicama?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel nosi atest? Jel odgovara tvojem vozilu? Do koje kilaze ide (10 kg ili 13 kg)?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko sam vidjela po netu, to nije autosjedalica, vec samo nosiljka.
    dakle, nije za koristenje u autu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hvala na info, javite ak još nešto saznate!!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •