-
Trljanje ociju
Moj L. u zadnje vrijeme stalno rukicama trlja svoje oci. (ima 6.5 mj)
Pedijatrica je rekla da se ne zabrinjavam ako nema crvenila ili osipa (cega nema), ali primjetim da on to radi sve cesce.
Sada se pitam: da li je to mozda od nervoze (ponekad prestane ako promjenimo aktivnost), da li je mozda povezano s izlaskom zubica (jos nije izasao prvi), da li je mozda znak da mu se spava (ali to ponekad radi nakon sto se probudi)....
Ni sama ne znam, ali me pocinje ozbiljno zabrinjavati. Jos je uz to poceo ceprkati po usima i cesto raskrvati uske ako su mu noktici malo duzi.
Ima li tko slicnih iskustava?
-
moj jako trlja okice ali kad mu se spava. to mi je veliki znak za krenut s uspavljivanjem.
kako samo počeli s dohranom, trlja okice kad jede, e sad zašto, nemam pojma.
i da, ruku gurne obje u usta koliko može, slini sto na sat, cendra- valjda idu zubi.
-
I moja beba trlja okice... nisam povezala s ničim nego nekom nervozom ili smirivanjem sebe.. a jako je mala 2 mj...
-
moja dva mladja su obojica trljala oci i usi gotovo stalno(jedno sam vrijeme cak pomislila da ce isklempaviti usi tako)jer znale su pocrveniti kolikim intezitetom su trljali.ali sam skuzila da to rade najcesce kada su radi necega uzbudjeni a u toj dobi kada ih sve zanima sve im je uzbudljivo
kako su poceli tako su i prestali.
-
moj to radi kad mu se spava. uterao je i sve gornje trepavice jednom tako u oko.
uglavnom to radi kad je jakoo nervozan zbog spavanja jer ne zeli spavati. isto to radi i usima
-
Hvala cure, malo ste me smirile.
Frost, cini mi se da i L. to radi najcesce prije spavanja, ali kada mu se bas jako spava.
Inace, danas su mu poceli izlaziti zubi, donji i to oba odjednom..........sada trlja oci, usi. nos, usta....ma sve do cega stigne......
malo off topic, ali koliko treba vremena da zubi izrastu nakon sto pocnu?
Thanks!
-
-
-
Moj eto ima 8 mj i jos uvijek trlja oci (od rođenja) uglavnom prije i poslije spavanja. Po noci svako 2 sata trlja oci sve dok ne dobije siku. Nokte mu moram rezati svaka 2 dana, jer sto je veci on jace trlja, a primjetila sam da mu ponekad i nastrada koja trepavica.
Do kad traje ta faza trljanja ociju.. sad me vec pomalo strah toga.
-
moji imaju 11 mjeseci i oduvijek se trljaju, najviše si vuku i trljaju uši
oči trljaju kad im se spava, kad se probude, ako ne im ne valja jelo i ako im je dosadno prije nego što si nađemo novu zabavu
što se tiče zubi moji su bili bezubi do prije mjesec i pol, a onda najezda
donje jedinice, gornje jedinice i jednom gornje dvojke, sve praktički ide istovremeno, nije još ni jedan vani do kraja, barem mi se tako čini, donje jedinice se najviše vide
-
Evo da se javim posto sam i zapocela ovu temu.
L. sada ima 16 mj i jos uvijek trlja oci, ali samo kada mu se jako jako spava.
A zubi.......jos uvijek izlaze!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma