zanima me da li netko ima kakva iskustva u liječenju hemeroida? Bole već tjedan dana,uz kreme,tople kupke,analgetike ali ništa ne pomaže!
zanima me da li netko ima kakva iskustva u liječenju hemeroida? Bole već tjedan dana,uz kreme,tople kupke,analgetike ali ništa ne pomaže!
koje kreme?
kao prvo ne tople kupke
mlake prema hladnom
faktu krema i čepići
regulacija stolice, kašasta hrana, jogurti, donatica
ne začinjeno, alkohol
dal si bila na pregledu?
postoje i tablete, detralex, pomažu, ali prvo treba liječnik pogledati
naizmjenično mazanje svinjske masti i jekoderma, mazati mazati mazati
jedino što mi je pomoglo nakon višegodišnje muke/hladne kupke, ne tople nikako
bili smo na radionici aromaterapije, tamo svi dobili ulje za prevenciju i llijecenje hemeroida
moja mama s tim rjesila problem, ali bio je tek u zacetku
ima za kupit u ljekarnama, vidla
proizvodjac Aromara, ulje HEMO-EX
Mene je spasio Hemoroidin od Enciana. Uz sve ostale masti i čepiće proživljavala sam višemjesečni pakao.
Bok!
Znam da ima već nešto o hemoroidima na ovom forumu, ali imate li savjete za već uznapredovaluo stanje?
Liječnik mi je dijagnosticirao hemoroide trećeg stupnja i preporučio je operaciju, ali se meni ne ide.
Uglavnom se držim ovih savjeta (skinuti s Interneta)
-----------------------------------------------------------
Svakodnevno održavati osobnu higijenu analne zone – pranje hladnom vodom.
Sušenje oprane zone ručnikom, ali bez trljanja.
Poslije velike nužde oprati se običnim (a ne mirisnim) sapunom.
Prije i poslije nužde namazati se “Nevenovom” mašću.
Prilikom nužde sjediti u pravilnom položaju.
Izbjegavajte dugo sjedenje.
Regulirajte stolicu: neka bude redovita i mekana (ali nikako tekuća).
Izbjegavati biciklizam i jahanje.
Redovito se hraniti (3x dnevno).
Jesti hranu bogatu vlaknima (voće, povrće i žitarice).
Iz prehrane izbaciti alkohol, a hranu jesti slabo začinjenu.
Piti 1,5-2,5 l tekućine (najbolje vode) dnevno.
Za hemoroide prvog stupnja (koji ne ispadaju van) koristiti kantarionove čepiće.
Ako koristite vlažne maramice za higijenu neka budu bez dezodoransa.
--------------------------------------------------------------
Svaka ideja dobrodošla.
Hvala.
meni je pomoglo kantarionovo ulje i hemopropin mast. s tim da sam nanosila pri SVAKOM posjetu WCu. da i octenisept sam stavljala prije navedenog.
mene zanima, ima li koga s hemeroidima, kojima kad prođe upalno stanje i dalje ih imaju..ja npr.već 6 godin ( prvi put su mi se pojavili u trudnoći), imam hemeroide a, da su mi se samo 3 put upalili, ostalo vrijeme je ok, samo su uvijek prisutni kao neka kuglica boje kože..?
da, ja ih imam stalno već 7 godina. kako nisu upaljeni i uopće mi ne smetaju, jednostavno tako živim s njima. možeš ih otići ukloniti laserom ako želiš, ali meni to trenutno ne pada na pamet obzirom da nemam ama baš nikakvih problema
lutonjica, baš si me smirila svojim odgovorom..ni meni baš ne smetaju..uvijek su prisutni, ali živim kao da ih nemam..evo, sad baš ovja tjedan su mi se malo upalili, pa sam sad malo u brizi..u biti, zato jer nikad nisam bila npr.kos specijalista s tim, pa sam se zabrinula da možda uopće nemam hemeroide..možda je šta drugo..s obzirom da većini svim to prođe do kraja, pa im se vraća..nije mi bilo jasno zašto je meni prisutno to ispupčenje..i hemeroidi su plavkasti, a moj je boje kože, i nije baš tak mali, nego kao mali oraščić..kad su mi se pojavili u trudnoći onda sma imala cijelu prvu trudnoću skoro upale, čak mi je i pucao, krvarila sam..a, ond kasnije uopće nije bilo problema čak niti u drugoj trudnoći..pa sam se zapitala da li su to uopće hemeroidi..ali, svejedno idem sutra doktorici da se malo porazgovaram s njom u vezi toga..
ma to su ti hemerodi.
kad su upaljeni onda su plavkasti i krvare i bole, ali ovako kad miruju su boje kože. a mogu biti raznoraznih veličina ....
ja znam još barem dvoje ljudi koji ih isto ovako imaju godinama, bez upala, tako da to nije nešto tako rijetko![]()
ok.hvala ti ..i ja tak mislim..
Hvala Bogu da sam naišla na ovo, već sam se mislila "Bože moj, šta li je ovo..."... Ovo mi je 4. trudnoća, nalazim se na izmaku 34tog tjedna i osjetila sam i napipala nešto maleno al' vrlo bolno prije točno 8 dana, pa sam se stvarno zamislila.... Jel imate neki savjet za mene, jer stvarno nemam nikakvog iskustva s tim problemom.....
Sunny, dok te ne boli (osim na dodir), dobro je, samo se trudi uravnotežiti probavu. Bilo da ideš prečesto ili prerijetko na wc, pripazi na prehranu i kod normalne stolice ne bi trebalo doći do problema... no ako dođe, eto isprobavaj ovdje navedene 'recepte'.
RIPCORD, hvala na savjetu! Pokušat ću to riješiti prehranom, al me strah da će mi to "smetati" pri porodu!?! Dal da uzimam neku kremicu ili nešto drugo da bih ga se riješila prije poroda????