Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Brownies

  1. #1
    sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    493

    Početno Brownies

    Nasla sam recept sa coolinarike i isprobala ga.
    Ubili smo se u njemu za vikend. Bas su onako ljepljivi kako i trebaju biti.

    200 g čokolade za kuhanje
    100 g mliječne čokolade
    250 grama maslaca (margarin ne preporučujem)
    5 cijelih jaja
    1/2 vrećice praška za pecivo
    2 i 1/2 jušne žlice finih krušnih mrvica (ili biskvitnih mrvica)
    200 grama šećera u prahu

    Jos sam gore stavila preljev od rastopljene bijele cokolade u slatkom vrhnju.

  2. #2
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno


  3. #3

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    911

    Početno

    dolazim u napast, al morat ću prije do dućana
    Posljednje uređivanje od mlukacin : 19.05.2010. at 16:36

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Podgorica
    Postovi
    16

    Početno

    Ovo je recept koji sam dobila od Amerikanke, koja je nevoljno pocela da pravi brownies from the scratch, a sad kaze da ih vise nikad nece praviti iz kutije. posebno mi se svidja to sto ide na kraju, solja oraha, koji se niti melju niti sjeckaju nego idu onako, nije potreban nikakav preliv ni glazura, sto je isto pozeljnija opcija. samo me malo zbunjuje ta mrvica soli, koja se osjeca, a za sta ona tvrdi da je apsolutno neophodno! pa evo, u originalnoj formi

    Lesa’s Brownie Recipe

    These are fudgie brownies and are delicious!

    4 eggs
    1 c.oil
    2 cups sugar
    2 tea spoons vanilla
    10 table spoons cocoa (1/2 cup plus 2 Tbls.)
    1 1/2 cups flour
    1 tsp. salt
    1 cup nuts optional

    Mix together place in greased 9 x 13 pan, bake at 165 C for about 40 minutes but do not overbake!!! (Watch them carefully, depending on your oven, maybe more or less time)

    Enjoy!

  5. #5
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    Pratim Javim kad isprobam. Muffine sam apsolvirala.

  6. #6
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Imam i ja jedan dobar, pravi američki. Nešto malo kompliciraniji ali vrijedi probati:


    2 šalice brašna (1 šalica = 0,236 l)
    2 šalice šećera
    22 dag margarina/maslaca
    1 šalica vode
    5 žlica kakaa
    ½ šalice kiselog mlijeka (jogurta)
    2 jaja
    1 žlica vanilije (1 vanilin šećer)
    1 žličica sode (dodati u brašno)

    Pomiješati šećer i brašno.
    Otopiti vodu, kakao i margarin.
    Izmiješati.
    Dodati jaja, vaniliju i kiselo mlijeko.

    Peći na 200°C oko 25 min (tijesto ne smije biti tvrdo)

    Preljev
    8 žlica mlijeka
    10 dag margarina
    4 žlice kakaa
    2 šalice šećera u prahu (ili manje)
    1 šalica grublje mljevenih oraha (sjeckanih)
    Preliti preko ohlađenog kolača.

    Međutim oprez, deblja!

  7. #7
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Isprobala jučer browniese od Sasane. Čokoladna fantazija, MM oduševljen s kolačem od pola kg čokolade

  8. #8
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    Citiraj sasana prvotno napisa Vidi poruku
    Nasla sam recept sa coolinarike i isprobala ga.
    Ubili smo se u njemu za vikend. Bas su onako ljepljivi kako i trebaju biti.

    200 g čokolade za kuhanje
    100 g mliječne čokolade
    250 grama maslaca (margarin ne preporučujem)
    5 cijelih jaja
    1/2 vrećice praška za pecivo
    2 i 1/2 jušne žlice finih krušnih mrvica (ili biskvitnih mrvica)
    200 grama šećera u prahu

    Jos sam gore stavila preljev od rastopljene bijele cokolade u slatkom vrhnju.
    Radila sam jučer i svi su oduševljeni osim mene. Mislim super je, ali kao da jedem glazuru sa žlicom. Ja bih da to bude malo biskvitnije Kojim redom se sastojci miješaju? Jel može brašno umjesto mrvica i ako da, koliko? Jel se može samo pjenjačom sve zajedno ili mora mikserom? Na koliko se peče i koliko dugo? Dajte malo detaljnije.

  9. #9
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    I u čemu je caka kod browniesa? Po čemu se odlikuju/posebuju? Meni ti recepti izgledaju kao obične kakao-šnite ili tijesto za muffine.

  10. #10
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    sasana je dobro rekla, browniesi trebaju biti ljepljivi, bombastično čokoladni.
    Ako voliš biskvitnije kolače, jednostavno ispeci kakao šnite i prelij ih čokoladnom glazurom - na taj način ćeš malo obogatiti biskvit.
    Imam feeling da bi ti se jako dopao biskvit kojeg sam koristila u Schwarzwald torti bez jaja (recept je negdje dolje) - ispeci samo biskvit i prelij ga čokoladnom glazurom - ili, ako želiš Sacher okus, premaži marmeladom od marelica, pa onda čokoladnom glazurom. Taj biskvit nam je najdraži čokoladni, bez konkurencije - a veganski, bez jaja i mlijeka.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    Slutim da su ovo kolaci za mene, ali mi nije jasno da li se ovi prvi peku? Da li u njih ide brasno?
    sasana?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •