Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Ideje za zamrzavanje..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ideje za zamrzavanje..

poučena prošlim iskustvom, gdje se nisam mogla doslovce maknuti od djeteta mjesec dana i duže, zanimaju me sve ideje što se može skuhati i zamrznuti pa da poslije samo vadim i podgrijavam, da mi muž i starije dijete kad dođu sa posla/iz vrtića imaju što jesti,...

moja ideja, skuhati tonu umaka bolognese, staviti u plastične zdjelice, i onda oni imaju ili lasagne, ili neko tijesto sa tim istim umakom, ili špagete, neku verziju musake,.....

onda skuhati chili con carne, isto tako u zdjelice, i onda imaju to za jesti,

nadinstati luka i mesa, crvena paprika i drugi začini, isto tako u škrinju,... juhe iz vrećice, gotov pommes,.....

kako ste vi to organizirale, ako koja je uopće, ili neke ideje što se sve može zamrznuti,..... jer ovaj mi put ne pada na pamet da mi svekrva od dolje nosi jelo, pa da nakon mjesec dana sve to dobijem po nosu,.. mada, otkako je svijeta i vijeka, zna se da žena poslije poroda jednostavno iz mase razloga, ne može po hiži juriti kao ptica trkačica,...kod mene je STRAŠNO specifična situacija, njegovi starci oboje alkosi, stalna svađa, čangrizanje, i da ne idem dalje u detalje,..... ako netko ima ideju,

unaprijed hvala

pliiiz

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mozes jos zamrznuti supu i to ne iz vrecice nego domacu. Sarmu. Pitu. Peceno meso.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja ideja: mužu, šta ćeš nam skuhati danas?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mamita :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja zamrzavam čufte, filanu papriku, štrukle, knedle sa šljivama, pečeno i pohano meso.

Pohano meso kad se razmrzne složiš u tepsiju, preliješ vrhnjem za kuhanje, posipaš sirom i zapečeš u pečnici.

Pečenu svinjetinu složiš na salatu tako što je sitno narežeš (to možeš prije smrzavanja) i dodaš namrvljeni kravlji sir, vrhnje i nasjeckani luk.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bilo koje varivo i juha.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

- Ako izdinstaš mljeveno na luku, možeš od toga, tjestenine i smrznutog povrća (ledo ili sl) za minutu imati minestrone.
    - Isto prodinstam piletinu izrezanu na trakice i spremim - to mi je uglavnom uz rižu (rižu u vrećici stvarno svako može skuhati, pa još ubaciš grašak iz konzerve ili Uncle Ben's umak i ručak je gotov.
    - faširance (već gotove pa odmrznem u mikrovalnoj), serviraš uz npr krumpir salatu
    - Kad kuham juhu stavim manje vode da dobijem koncentrat pa to smrzavam. Kad hoću upotrijebiti istresem, dolijem vode i zakuham.

Brzi i jednostavni ručak su ti i gotove štrukle ili njoki s umakom od vrhnja i topljenog sira. Pa tortelini i sl.

Ako ti M do sad nije znao kuhati, ovo ti je idealna prilika da ga naučiš ovakve jednostavne stvari pa kad malo stekne samopouzdanja, još će preuzeti kuhanje na sebe

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja izbjegavam zamrzavanje hrane jer to uopće nije zdravo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zamrzavam kada skuham previše: juhu, sarmu, punjenu papriku, lazanje, pizzu... I to je ugl. to.... Znači sve već kuhano, ali to ugl. pojedemo u roku tjedan dana. Ako mi stoji duže od 10 dana, bacam!
    Ja baš ne volim smrzavati unaprijed... Ako imam vremena skuhati tjesteninu, za čas izdinstam i meso!
    Ima puno jela koja je za čas napraviti, ne opterećujem se time!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jednostavno, muž uzme godišnji i ti mu pričaš, a on kuha. pa jednostavno je kuhati kad ti netko točno govori što trebaš raditi. moj je muž sav ponosan na sebe kad nešto skuha, svima to priča i hvali se.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Ja zamrzavam čufte, filanu papriku, štrukle, knedle sa šljivama, pečeno i pohano meso.
    Kako zamrzavaš knedle? Meni se uvijek slijepe i postanu gnjecave kad ih stavim u vodu. Probala stavljati i zaleđene i odleđene.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ništa (osim mesa) se ne smije odmrzavati pa kuhati. tako ni knedle. možda staviš premalo brašna, pa su mekše i zato se lijepe?

variva nikad ne zamrzavam. zamrzavam juhu, ćufte, bolonjez.

zamrzavam i povrće. kupim svježe, dobro očistim i operem, blanširam (minutu dvije u kipućoj vodi), stavim pod mlaz hladne, ocijedim - i to je to.

možeš smrznuti kelj, mrkvu narezanu na kolutiće, mahune, grašak, karfiol, brokulu, prokulicu, špinat, blitvu... (sve naravno izblanširati prije toga).

meso zamrzavam tako da ga dobro očistim, izrežem na šnicle ili komadiće - i kad treba nešto skuhati - odmrznem i ubacim u tavu.

smrzavam i povrće za juhu, ali ne sve: peršin, celer, pasternak, korabu, list kelja, manju rajčicu - ali to ne blanširam (ionako nikad ne jedem taj dio - pa mi ne smeta što je "gumeno" ).

osim toga, uvijek imam u zamrzivaču nekoliko kora za pizzu (uzmem ono klarino smrznuto tijesto), i par narezanih šampinjona. pizzu složiš, i ispeče se za 15 minuta.

nekad sam radila i burek, i zamrzavala sam ga u protvanu - pa samo gurnula u pećnicu kad nam se jeo. (sad kikica neće - pa sam odustala).

možeš smrznuti i neke kolače, štrudle pripremljene za pečenje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa

Kako zamrzavaš knedle? Meni se uvijek slijepe i postanu gnjecave kad ih stavim u vodu. Probala stavljati i zaleđene i odleđene.
    1. tijesto ne smije biti gnjecavo.dodati više brašna.
    2. kuhati ih na najjačoj vatri oko 25 min (ovisno o veličini knedli)
    3. kada ih zalediš, staviti ih u puno brašna.i odozdola i odozgora.ja ih poslažem na tanjur da nisu jedna na drugoj.
    4. pogotovo zaleđene knedle staviti u kipuću vodu i jednako kuhati. nakon pol minute što ih staviš u lonac,lonac malo protresi ili ih kuhačom digni da ti se ne zalijepe.
    Eto,to su moja iskustva!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dijana76 - puno hvala. Probat ću opet.
    Moram priznati da iako sam već jaako dugo domaćica, stvarno rijetko nakuhavam jela i onda zamrzavam. Volimo jesti svježe. Ali kako sad dolazi bebač i MM se ponudio kuhati, odlučila sam mu pomoći sa nekoliko zamrznutih jela. A osim toga kuhinja je moj teritorij... Ne mogu si pomoći, ali nikom ne dam pred šporet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •