Inspirisao me onaj nesretni video sa malcem koji pada i place...
Znam mnogo djece koja dobivaju histericne napade (najcesce na javnom mjestu, prodavnici, u gostima...). Roditelji su super i to definitivno nisu djeca kojima paznja nedostaje. Ali je traze i traze i traze. I roditelji daju i daju i daju, ali djeca su takva i gotovo. E sad ja ne znam ima li tu skrivenih uzroka. Ali imam osjecaj da smo skloni uvijek "nasrnuti " na roditelje. Pa onda bebe...novorodjencad. Vec smo sumirali na brojnim topicima da ima beba koje su vise zahtjevne. Koje ne silaze sa ruku majki i oceva. Majke i ocevi im daju svu mogucu paznju i ljubav. Ali onog trena kad ga spuste, novorodjence pravi "dramu"![]()
Meni to nekad izgleda kao zacarani krug. Sta mislite, da li stvarno postoji neka supljina, neka greska koju roditelj pravi, a da je nije svjestan. Ili su djeca jednostavno "takva"...?

Odgovori s citatom
i svečano izjavljivala kako moje dijete neće biti takvo (kakvo?). onda sam skužila da jednostavno mučim zaru povlačeći je sa sobom po dućanima, jer ona je dijete željno igre, a ne šopinga (ok, MM je taj koji je prvi rekao pa pokušaj je shvatiti) . i jesam.