Ja bih voljela da postoji neka light verzija glazbene škole![]()
Ja bih voljela da postoji neka light verzija glazbene škole![]()
Pa postoji, kako ne...
Tečaj gitare ili tečaj klavijatura. Ima toga u većini kulturnih centara po Zagrebu. I mislim da su im baš sad prijave i upisi u tijeku.
Gle ovo (ima toga i na drugim mjestima): http://www.kcp.hr/radionice_tecaji.asp?id=36
Ima dosta djece iz kvarta koji uredno idu na ovo jer ne žele formalno glazbeno obrazovanje, a voljeli bi svirati.
Pa zapravo ima. Neke (privatne) škole nude tečajeve. Imaju instrument, mogu upisati i solfeggio, traje 4 godine, svake godine na kraju je završni ispit. Samo bojim se da onda ništa od bodova pri upisu u srednju školu, za one kojima je to važno (sumnjam da se priznaje nešto što se zove tečaj).
Sin naših prijatelja ide u jednu takvu školu i jako su zadovoljni, jer na kraju, kao i svugdje, sve ovisi o nastavniku, tj. o tome kakav odnos uspostavi s učenikom.
moje obje idu. jedna na klavir druga violu, u razlicite dane u razlicitom turnusu od solfegia tako da svaki dan jedna ima sviranje i solf. sva 4 dana je jedna u glazb. nije nam predaleko no neidu same vec ih ja vodim. ludnica uglavnom. jos i na tkd idu. vidit cemo kako ce biti kasnije, za sada ide.