Još malo o instrumentu... Moj stariji bi sad već mogao svirati moju gitaru u 10. godini, ali mlađi u 9. godini - nema šanse... Jednostavno mu je premala ruka. Nisam se raspitivala ima li mogućnosti posuditi manju gitaru, ali kad je sin pitao može li on učiti i to, rekoh da može, čim mu ruka doraste. Za gitaru ih namjeravam upisati na tečaj (ljetni) da vidimo hoće li ih zanimati. Imamo doma starih knjiga i sl. i snalazimo se i muž i ja (iako meni gitara nije omiljeni instrument) ali drugo je to kad imaš učitelja. Srećom, imamo u blizini i tu mogućnost. Često se zabrinem da li su preopterećeni, jer kad djeci nešto krene, onda bi sve htjeli učiti svirati.... Za sada toleriramo i druge instrumente smatramo igračkama, ali svoj glavni instrument vježbaju svakodnevno.

I sintić sviraju normalno (desnu ruku) i to su sami savladali uz note za harmoniku i upute za automatsku pratnju (kupila sam im knjigu baš za taj instrument, ne za klavir). Ne mogu vjerovati koliko brzo su se djeca snašla, i to sa tehničkim cakama koje meni nisu baš bliske. Za solfeggio im je to zakon, ne pada im na pamet uzeti harmoniku pa prosviravati primjere iz knjige, ali sintić je taman super baš za to. Bolje da ne znate kako izgleda njihova soba... Još su povezali i mikrofon na laptop pa se snimaju - čisti cirkus! Nadam se da će i dalje ustrajati s istom voljom i kad dođu teže stvari, ali odavno sam zaključila da u glazbenoj ne očekujem petice. AKo dođu, dobro su došle, ako ne dođu - nema veze.... samo nek završe razred. Dovoljno je da im osnovna škola ide bez problema.