Pokazuje rezultate 1 do 50 od 181

Tema: glazbena škola, ništa ne razumijem

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko puta tjedno je zbor/orkestar u trećem razredu?
    ja već padam u nesvijest od količoine obaveza koje se akumuliraju s godinama...

ako tri puta tjedno ide na solfeggio/instrument (jer nikako ne možemo oba dana nalijepiti sviranje uz solfeggio, pa smo sretni i kada prođemo s tri dana u tjednu), kako onda ubaciti još i zbor dva (?) puta?

i kakva su to djeca koja sve stignu?
    i kakvi su to vanzemaljski roditelji? :upucaćuse:

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

ako tri puta tjedno ide na solfeggio/instrument (jer nikako ne možemo oba dana nalijepiti sviranje uz solfeggio, pa smo sretni i kada prođemo s tri dana u tjednu), kako onda ubaciti još i zbor dva (?) puta?

Aha, ipak se ne stigne sve. Neki dan si me uvjeravala u drugačije

Ja se isto pitam. Mi ćemo izgleda morati odustati od glazvenog vrtića jer su nam promijenili lokaciju. Jednostavno ne možemo to izvesti, tj. mogli bismo ali se onda postavlja pitanje o smislu svega ako je svima to veći teret nego zadovoljstvo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, ipak se ne stigne sve. Neki dan si me uvjeravala u drugačije
    Stigne se, kako ne.
    Pogotovo vi koji idete u lokalnu školu i barem povremeno mogu uletjeti baka i djed.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisu to ni vanzemaljska djeca ni vanzemaljski roditelji. Ali su obično iz kvarta. Tu je tajna - nema misterije, radi se samo o logistici. Ako imaš sreću da ti je sve blizu, djeca će malo pomalo u ovoj dobi već sama preuzimati veliki dio tih obaveza.

Moji su sad krenuli u 3. razred glazbene, pa dobivaju skupno muziciranje (zbor ili orkestar ili već nešto - nemamo još raspored) uz solfeggio i sviranje. Ove godine oba imaju sviranje blok-sat jednom tjedno, ali to ocjenjuje profesorica koje je dijete spremno za to, a koje ipak mora dolaziti 2xtjedno. Lani je mlađi još morao dolaziti 1xtjedno, a i termini sviranja se dogovaraju i umnažaju pred ispite ili natjecanja. Moj stariji pola toga odradi i prije nego ja dođem s posla.

Za skupno muziciranje još nismo dobili raspored. Ne znam hoće li biti 2 termina ili jedan blok sat. U glazbenu idu djeca iz puno škola, a vidjela sam da zna biti za starije razrede i nešto od toga i subotom jer ne mogu drugačije složiti raspored. Na većinu toga djeca od trećeg razreda idu sama, ne moramo ih voziti.

Uz glazbenu moj stariji ima još informatiku u školi (+drugi jezik od prošle godine, ali to je redovni izborni predmet). Mlađi bi isto, ali nema u školi informatike za njegovu generaciju. Ne stignu na organizirani sport pa to rješavamo biciklima ili šetnjama po kvartu + odlascima na bazen kad stignemo. Mlađi čezne za likovnom radionicom, pa mu možda udovoljimo, ovisno o tome što će se nuditi U KVARTU.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.09.2011. at 07:41

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zbor je dva puta tjedno. Nije lako, muzička škola je velika obaveza. Meni samo jedno dijete ide u glazbenu, a sve stiže, zato što mu je blizu, dosta je samostalan i relativno brzo i lako obavlja školske obaveze. Problem je što mu se zbor potpuno preklapa s mačevanjem, pa ćemo morati moliti u GŠ da ga puste sa zbora jednom tjedno. Mislim da će nam to proć.

Inače, poznam više djece iz njegove glazbene koji dolaze izdaleka; iako im je teže ipak stižu. Među njima i onih koji su već negdje u 5., 6. razredu niže, dakle to traje već par godina. Tu roditelji podmetnu leđa, voze ih i čekaju, nema druge. Znam jednu obitelj koja ima petero djece, stanuju prilično daleko - obično se organiziraju tako da jedan roditelj dovodi, drugi odvodi dijete, da ne čekaju.

Jedno rješenje je dogovor s profesorom da spoji sat instrumenta sa solfeggiom. Mi smo to imali do sada, ali smo ove godine odvojili, jer bi u protivnom imao sve u istom danu, a to mu je zbilja previše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •