Nisu to ni vanzemaljska djeca ni vanzemaljski roditelji. Ali su obično iz kvarta. Tu je tajna - nema misterije, radi se samo o logistici. Ako imaš sreću da ti je sve blizu, djeca će malo pomalo u ovoj dobi već sama preuzimati veliki dio tih obaveza.
Moji su sad krenuli u 3. razred glazbene, pa dobivaju skupno muziciranje (zbor ili orkestar ili već nešto - nemamo još raspored) uz solfeggio i sviranje. Ove godine oba imaju sviranje blok-sat jednom tjedno, ali to ocjenjuje profesorica koje je dijete spremno za to, a koje ipak mora dolaziti 2xtjedno. Lani je mlađi još morao dolaziti 1xtjedno, a i termini sviranja se dogovaraju i umnažaju pred ispite ili natjecanja. Moj stariji pola toga odradi i prije nego ja dođem s posla.
Za skupno muziciranje još nismo dobili raspored. Ne znam hoće li biti 2 termina ili jedan blok sat. U glazbenu idu djeca iz puno škola, a vidjela sam da zna biti za starije razrede i nešto od toga i subotom jer ne mogu drugačije složiti raspored. Na većinu toga djeca od trećeg razreda idu sama, ne moramo ih voziti.
Uz glazbenu moj stariji ima još informatiku u školi (+drugi jezik od prošle godine, ali to je redovni izborni predmet). Mlađi bi isto, ali nema u školi informatike za njegovu generaciju. Ne stignu na organizirani sport pa to rješavamo biciklima ili šetnjama po kvartu + odlascima na bazen kad stignemo. Mlađi čezne za likovnom radionicom, pa mu možda udovoljimo, ovisno o tome što će se nuditi U KVARTU.