Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: vrijeme za sebe i pomoc drugih

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno vrijeme za sebe i pomoc drugih

citam clanak na t-portalu: http://www.tportal.hr/fset.html

i zapelo mi za oko:
    Zato, želite li biti uspješan samohrani roditelj, najvažnije je ne bojati se tražiti pomoć od drugih. Uvijek ima ljudi koji žele pomoći, ali vi im morate to dati do znanja. 'Kako da nađem barem malo vremena za sebe?' pitanje je koje muči mnoge samohrane roditelje.

Kao prvo, riješite se osjećaja krivnje koji vas prati jer niste mogli osigurati svom djetetu odrastanje uz oba roditelja, pa mislite da ne zaslužujete oslonac u drugim ljudima. Umjesto toga, usmjerite svoje misli i djela na osiguravanje onoga što je djetetu potrebno i što je za njega dobro. Kada vam ponestane snage i trebate sat vremena za sebe, osim angažiranja baka, teta i prijatelja za čuvanje, možete s drugim roditeljima dogovoriti međusobno čuvanje djece.
    oslanjalite li se vi na pomoc drugih kako biste osigurali sebi vrijeme za sebe?

ja pomoc drugih koristim jedino u situacijama kad nesto ne mogu sa djetetom (npr otici zubaru ili sl)... prvi izbor je tata ili baka.

jucer se dogodila situacija da oboje nisu bili u mogucnosti pricuvati egica a ja sam imala nesto za obaviti...i hrabro sam zamolila za pomoc prijatelje.

...a vrijeme za sebe nastojim iskoristiti onda kada je dijete s tatom.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obzirom da Tara često viđa tatu, tada ja vrijeme iskoristim za sebe, od odlaska frizeru do zubara, ili nešto drugo obaviti što najčešće ne stignem kada smo Tara i ja zajedno.
    Nedavno se desilo da sam bila naručena kod zubara, tata nije bio u Zagrebu, pa je uskočila moja mama i sve je bilo okej.
    Tara je već dovoljno velika tako da veći dio stvari obavljamo zajedno (kupovina, čišćenje stana, plaćanje računa itd), pa vrijeme kada sam sama iskoristim baš za sebe.......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •