Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: komplikacije u trudnoći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jel zna netko dali ti ginekolog može zatvorit komplikacije, pa npr za cca tjedan dana ponovo otvorit komplikacije?

nikolina

Početno

imam pitanje, i jako bi cijenila pomoć, budući da nailazim na kontradiktorne informcije. do 30.09.2009. imala sam status redovnog studenta na zg sveučilištu, od 15.03.2010. do 01.05.2010. bila sam zaposlena, prijavljena na minimalac, a radni odnos je okončan sporazumnim prekidom rada, 16.06.2010. sam diplomirala, a od 25.06.2010. sam ponovno zaposlena, prijavljena na minimalac, međutim radi se o turističkom obrtu koji je od 15.10. do 15.04. svake godine u mirovanju, tad mi istječe i ugovor na određeno (poslodavac bi ga produžio ako je potrebno/moguće). tijekom čitavog perioda nisam se prijavljivala na biro za zapošljavanje. trudna sam gotovo četri mjeseca trenutno, od samog početka bilo je problema, te mi je ginekolog od 01.07. otvorio bolovanje - radi se o komplikacijama u trudnoći, dijagnoza GO 020. poslodavčeva knjigovotkinja, kao i još 7-8 njih s kojima sam razgovarala mi daju kontradiktorne informacije o situaciji, te nisam sigurna koji je moj pravni status u cijeloj priči i što zapravo dobivam. s obzirom da obrt ide u mirovanje da li ja mogu ostati zaposlena - odnosno na bolovanju, koji dio davanja država plaća, te kolika je naknada koju bi trebala primati s obzirom da nemam čak ni 6 mj. radnog staža? koji su konkretni koraci koje trebam poduzeti - otići na hzzo..?

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja nikako ne uspijevam u potpunosti shvatiti pravila vezana uz bolovanje zbog komplikacija u trudnoći pa bih molila ako mi netko može razjasniti još nekoliko stvari...

Prije tjedan dana zbog blažeg krvarenja doktorica mi je savjetovala mirovanje. Za sada mi to nije problem jer sam ionako već uzela dane godišnjeg za ovaj tjedan. No, ukoliko se situacija ne popravi bojim se da ću morati uzeti bolovanje. Nadam se da bi to bilo kraće bolovanje od tjedan-dva. Visina naknade za vrijeme bolovanja mi je jasna, no imam nejasnoća oko dokumentacije i oko toga kako bi mi bolovanje utjecalo kasnije na visinu naknade za vrijeme rodiljnog dopusta. Da li ima ikakve razlike u tome otvaram li kraće ili duže bolovanje? Čak i ako odem na samo tjedan dana komplikacija moram odnijeti prosjek zadnjih 6. plaća?

Druga stvar koja me zanima je izračun rodiljne naknade. S obzirom da mi je plaća znatno viša od maksimalnog iznosa koji se daje za vrijeme komplikacija pretpostavljam da bi mi što je duže bolovanje, to više narušilo iznos naknade za vrijeme rodiljnog dopusta. Da je sve ok radila bih sve do 06/2016, tako da ostajati na bolovanju do kraja baš i nije neka opcija, a nadam se da niti neće biti potrebno.
    Imam pretpostavku kako bi trebao izgledati izračun rodiljne naknade u slučaju da sad odem na komplikacije, ali nisam sigurna da li su točne pa bih molila da me netko tko se kuži više u to ispravi.

Npr. da odem na bolovanje samo u drugoj polovici 01/2016 da li bi mi izračun rodiljne naknade izgledao otrpilike ovako:

(0,5*plaća + 5* plaća)/6 (ovdje mislim na polovicu plaće za 01/2016 zato što radim pola mjeseca u tom mjesecu, a drugu polovicu sam na bolovanju, sve ostale plaće uzimam u cijelom iznosu jer radim puni mjesec)
    Jel bi to bilo to? Da uz pola mjeseca u 01/2016 uzmem bolovanje još i za cijeli 02/2016 da li bi izračun glasio (0,5*plaća+4*plaća)/6?

Ispričavam se zbog previše matematike, ali ne znam koji bi bio drugi način da objasnim što sam mislila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •