Nisam mogla nači ništa na ovu temu na forumu. Zanima me vaše mišljenje. Evo ja kao laik sam protiv zatvaranja rodilišta, isto tako i bolnica, jer sam mišljenja da bi ih se trebalo otvoriti još u Hrvatskoj, da ih treba modernizirati i u njih poslati doktore stručnjake, da ljudi ne moraju za svaku sitnicu u Zagreb, Split itd. jer ljudima iz provincije i manjih mjesta to nije samo trošak putovanja, već smještaja, izostajanja s posla itd. E sad kako ja baš nisam stručnjak za ekonomiju nisam sigurna jer je možda s te strane stvarno opravdano zatvoriti neke bolnice, jer one možda i onako stalno pacijente šelje u veće Hrvatske centre. S druge strane mislim da će se zatvaranjem manjih bolnica to još više povećati i da će bolinice u Zg npr. biti još opterećirenije.....s druge strane što će biti s tim liječnicima iz zatvorenih bolnica, jesu li oni ostali bez posla????
Ipak , sam stajališta da bi se trebalo otvarati još bolinica, a pogotovo rodilišta!!!!Mislim da žena dok stigne npr. iz Makarske do Splita može 10 puta rodit.
S druge strane , ja npr. ne idem na more na otoke otkad imam malo dijete, i to upravo zbog "loše zdravstvene zaštite" u smislu da se za sve mora ići na kopno...zna se da je zdravstvena usluga na nekim mjestima u " provinciji" selima, manjim mjestima, nikakva ili je uopće nema- i mi da razvijamo to zdravstvo mi još zatvaramo bolnice, ambulante. Shvaćam da je recesija, i da su možda neke zdravstvene ustanove katastrofa i da možda svojim rado više štete nego koriste, ali to bi se trebalo na drugi način riješiti a ne zatvarati.

Što se tiče rodilišta, tu uopće ne dvojim- NEMA ZATVRANJA-TO JE SRAMOTNO!!!!