Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: duda - tehnička pitanja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno duda - tehnička pitanja

Nemojte se smijati - stvarno me zanima jer nemam iskustva, a eto silom prilika dijete dobilo to čudo u usta i sviđa mu se, a mene spašava na kratko ...

Moram li dudu svaki dan iskuhavati?
    Koliko često moram kupovati novu?

Koja je razlika između one od 14kn (Mullerova marka) i one od 35kn neke druge poznatije marke?

Zašto su neke pakirane po dvije - i piše na njima dan/noć? Pretpostavljam da je samo reklma... Nama treba za večer i noć Dnevnu još uspijevamo izbjeći ...

Imam još "vrhunskih" pitanja, ali ću se suzdržati ...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moram li dudu svaki dan iskuhavati?
    Nema potrebe, ako je beba mala iskuhaj dudu povremeno.
    Koliko često moram kupovati novu?
    Kad vidiš da stara djeluje pomalo ofucano. Mada meni je bilo praktičnije imati nekoliko duda, tako da nije bilo teške prilagodbe na novu.
    Koja je razlika između one od 14kn (Mullerova marka) i one od 35kn neke druge poznatije marke?
    Nikakva specijalna, moj je savjet da radije uzmete jeftiniju varijantu, jer kad ih počne gristi i trebate svaki čas novu, onda je to skup sport.
    Zašto su neke pakirane po dvije - i piše na njima dan/noć? Pretpostavljam da je samo reklma... Nama treba za večer i noć Dnevnu još uspijevamo izbjeći ...
    Ove na kojima piše noć obično svijetli u mraku.
    Dvije u pakiranju su pretpostavljam zato, jer se lako zagubi, pa obično i kupuješ više od jednom.
    Imam još "vrhunskih" pitanja, ali ću se suzdržati ...
    Samo ti raspali.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prilagodba na novu dudu, griženje dude, svjetljenje u mraku
    #$#%&# ja - ko da sam s Marsa pala ...

A ono što pišu mjeseci 0+, 3+,6+ ... Moram li se toga pridržavati? Pitam kada već spominješ prilagođavanje ...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj me... stvarno?
    Na koju foru?
    Žaruljica ili nekakvo zračenje?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ono što pišu mjeseci 0+, 3+,6+ ... Moram li se toga pridržavati? Pitam kada već spominješ prilagođavanje ...
    Bilo bi dobro, barem odokativno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj me... stvarno?
    Na koju foru?
    Žaruljica ili nekakvo zračenje?
    Uštekaš u struju.
    Ne znam kak se to zove, ali mislim da je princip kao i kod onih plastičnih (gumenih) svjetlečih zvijezdica koje prikeljiš na plafon. "Upije po danu svijetlo i po noći svijetli".

Ne svijetli da možeš osvijetliti sobu, nego tek toliko da ju vidiš u mraku. Mi ih nismo koristili, jer mi je to bezveze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i košta 60kn...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vrijeska, veselim se daljim pitanjima
    Posljednje uređivanje od apricot : 11.06.2010. at 14:39

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Vrijeska, veselim se daljim pitanjima
    cccc

tražila sam po pretražniku svoje razmišljanje o dudi koje sam napisala prije nekoliko godina ... nisam uspjela ...
    zato nikad ne reci nikad

ali eto, moram i to probati - prvo dijete nije imalo ništa, drugo palac, pa je red da s trećim probam i dudu

ja sam sretna da su mi rane na cicama počele nakon dva mjeseca mikroskopski zarastati - valjda to samo ja vidim ili sam se uvjerila da je tako ... pa se bojim da mi zbog večernjeg i noćnog nacicavanja (koje mi uvijek raskrvari rane) rane neće zarasti sve dok ne prestanem dojiti ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A što je s onim lancem za dudu? Gdje se to zakopča?
    Strah me tog lanca...

Naime, za nepovjerovati, dijete dudu baca pa završi na podu ...

(Malo sam ironična, jer sam sama sebi smiješna... napravila sam cijelu znanost oko dude)

I vezano uz iskuhavanje: u našoj vodi ima puno kamenca tako da prilikom iskuhavanja u vodi se stvori bijeli prah koji se naravno nataloži i na dudu... Da isperem nakon kuhanja pod pipom? Da kuham u kupovnoj vodi?!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lanac za dudu nismo nikad kupili, nisam vidla potrebu, a voda je i naša jako klorirana.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vrijeska, baš si me nasmijala...

Ja sam već s drugim uspjela isprobati dudu i to nakon mjesec dana kušnje...
    Ali ona (Iva) ju je stvarno razumno koristila, i mene ponekad spasila a i pljunula ju je nakon 7 mjeseci dudanja, shvatila je da joj je cica ipak sasvim dovoljna!

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    A što je s onim lancem za dudu? Gdje se to zakopča?
    Strah me tog lanca...

I vezano uz iskuhavanje: u našoj vodi ima puno kamenca tako da prilikom iskuhavanja u vodi se stvori bijeli prah koji se naravno nataloži i na dudu... Da isperem nakon kuhanja pod pipom? Da kuham u kupovnoj vodi?!
    Lanac zakopčaš za robu, rub nečega, treger tutice ili tak nešto...ali ja nebi po noći, premda je prekratak da bi se nešto dogodilo. One trakice su mi bolje jer su mekše od lanca. Kad je E završila u bolnici s 10 dana starosti, po noći su joj tutnuli dudu, pa se malo bila navikla i samo tih par dana ju je koristila, ali sam joj stavila tu trakicu da ju baš ne šutne na bolnički pod.
    Čim smo došle doma, pljunula ju je metar od sebe i nikad više u usta.

Mi iskuhavamo svoj Arianna aspirator u destiliranoj ili kupovnoj vodi jer mi je grozno kad je onako bijeli od vode iz pipe.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

E da, veličina dude ide prema veličini desni. Ako ju puno koristi, a nije primjerene veličine, navodno zubići mogu krivo rasti kasnije, jer je duda recimo bila prevelika.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ovo s veličinom i mene zanima. Malac je navršio šest mjeseci, ali je rođen mjesec dana ranije i sav je minijaturan pa si nekako mislim da još ne bi prešli na veću dudu. Jesam li u pravu?

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Za iskuhavanje bez bijelog taloga dodajte vodi u kojoj iskuhavate malo (cajnu zlicicu) bijelog octa. Nema bijeloga plus dezinfekcija, miris octa ispari pri kuhanju.
    Posljednje uređivanje od klija : 26.08.2010. at 10:37

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo s veličinom i mene zanima. Malac je navršio šest mjeseci, ali je rođen mjesec dana ranije i sav je minijaturan pa si nekako mislim da još ne bi prešli na veću dudu. Jesam li u pravu?
    ja imam suprotan slucaj - ima 3 mjeseca a velik je ko da ima 6mj... i isto imam dilemu s velicinom dude...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    aaaaaaaaaaa

što se tiče kamenca koji ostaje nakon iskuhavanja, riješit ćete ga se tako da kuhate dude na pari u ekspres loncu
    ja sam tako sterilizirala izdajalicu, preporučam i za to, bolje nego trošiti novce na skupe sterilizatore

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •