Ako se već pisalo o ovoj temi molim da me prebace...
Uglavnom...trebam sve info o ovom navodno jako zdravom proizvodu...
Iskustva, dob djece od kada se mogu konzumirati...![]()
Ako se već pisalo o ovoj temi molim da me prebace...
Uglavnom...trebam sve info o ovom navodno jako zdravom proizvodu...
Iskustva, dob djece od kada se mogu konzumirati...![]()
mi smo probali i to. nista, jaja ko jaja... mozes sve s njima kao s obicnima..
nisam ih davala djeci ali samih ja pila jer mi je pao imunitet nakon poroda,...rezultati su bili dobri
Posljednje uređivanje od gabrijela7 : 11.08.2010. at 16:07
Samo nemoj Richteru s tim pitanjem.
mozda bi se i iznenadile, znas da on uvijek preporucuje jaja i grah ha ha
Naslov: jaja od prepelice
Pitanje: zanima me dali odobravate njihovu konzumaciju u dobi djeteta od 15 mjeseci ? kuhana ili sirova???? hvala puno i lijep pozdrav
Odgovor: Za odobrenja se obratite Ministarstvu i njegovim agencijama.
Ja sa zaštitom životinja nemam ništa.
odlična su za anemiju!
Oprez kod konzumacije jer kad sam ja uzimala preporučivali su da se konzumiraju sirova - to je krivo i opasno.
...sirovi bjelanjak sadrži i neke bjelančevine (inhibitore) koje mogu spriječiti pravilnu probavu bjelančevina. Tako sirovi bjelanjak u sebi sadrži inhibitor proteolitičkog enzima tripsina kojeg luči gušterača. Uz inhibitor tripsina, sirovi bjelanjak sadrži i spoj avidin koji može vezati vitamin biotin, tako da kod ljudi koji jedu sirove bjelanjke može nastupiti nedostatak vitamina biotina
kad bi pošla tako gledat sa čega sve moremo pokupit bolest nebi ništa konzumirali,... za djecu od koje dobi možda da se posavjetuješ s pedijatrom,....neki ljudi jedu sirova i kokošija jaja pa što se onda nebi mogla i od prepelice.
Možda zato jer se ne jedu sirova?
To što neki ljudi jedu i ostanu živi mi i nije neka preporuka.
Posljednje uređivanje od sanja77 : 17.08.2010. at 15:00
Uzgajala prepelice, konzumirala jaja, trenutno ih dajem svom malom.
Preporučuje se konzumirati sirova, ali tko ih ne može tako uzimati (iz kojekakvih razloga), može i termički obrađena.
Iskustva koja sam imala sa ljudima kojima sam prodavala ili koje znam da ih uzimaju su sva izuzetno pozitivna. Dobra su za sva stanja gdje je problem manjka željeza i B kompleksa, jer time obiluju.
Za tako malu djecu ne znam, ali ako inače konzumira kokošja jaja, može i prepeličja. Svom malom dajem 1 dnevno, sirovo, u kašici, zbog smanjenog apetita. Rezultati su jako dobri. On doduše ima 4,5 godina.
Ljeti treba biti oprezniji zbog visokih temperatura i lakše kvarljivosti jaja, ali je zato dobro da vidiš tko i gdje uzgaja dotične prepelice, te u kakvim higijenskim uvjetima ih drži.
Ljudi imaju razne stavove o raznim vrstama i pripremama hrane, pa tko ne uzima sirova jaja, zna zašto. Ja ih uzimam i preporučam uzimanje prepeličjih jaja. Ako te zanima kupnja, mogu ti na pp poslati broj čovjeka od kojeg kupujem.
![]()
ovo se odnosi na dugi rok konzumacije..prepeličja jaja se ne preporučuju u više od 2 kure godišnje, a obično je i jedna dovoljna.
Ja sam davala starijem jer je stralno bio bolestan (nakon pneumokoka zbog kojeg je završio u bolnici) i zbog niskog željeza koje sirupi nisu dizali..imao je 23 mj, davala sirova..Popio je 120 kom, željezo se podiglo i već je godinu i pol na istoj razini, bolestan je otad bio 2 puta, a prije toga u 6 mj 8 antb popio.
Naručivala preko neta od Ivice Perenčinca, dostavi doma, za djecu su bila u pola cijene.
Moj tata je popio cijelu kuru od 240 kom...snizio kolesterol i lošu masnoću