Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
Oprez kod konzumacije jer kad sam ja uzimala preporučivali su da se konzumiraju sirova - to je krivo i opasno.

...sirovi bjelanjak sadrži i neke bjelančevine (inhibitore) koje mogu spriječiti pravilnu probavu bjelančevina. Tako sirovi bjelanjak u sebi sadrži inhibitor proteolitičkog enzima tripsina kojeg luči gušterača. Uz inhibitor tripsina, sirovi bjelanjak sadrži i spoj avidin koji može vezati vitamin biotin, tako da kod ljudi koji jedu sirove bjelanjke može nastupiti nedostatak vitamina biotina
ovo se odnosi na dugi rok konzumacije..prepeličja jaja se ne preporučuju u više od 2 kure godišnje, a obično je i jedna dovoljna.

Ja sam davala starijem jer je stralno bio bolestan (nakon pneumokoka zbog kojeg je završio u bolnici) i zbog niskog željeza koje sirupi nisu dizali..imao je 23 mj, davala sirova..Popio je 120 kom, željezo se podiglo i već je godinu i pol na istoj razini, bolestan je otad bio 2 puta, a prije toga u 6 mj 8 antb popio.

Naručivala preko neta od Ivice Perenčinca, dostavi doma, za djecu su bila u pola cijene.

Moj tata je popio cijelu kuru od 240 kom...snizio kolesterol i lošu masnoću