Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: dječija psihologija

zloćko avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno dječija psihologija

Pozdrav svima!!!Da li netko zna da u Sl. brodu ili Đakovu postoji psiholig za djecu , može i privatni. Naime moja djevojčica ima 6 godina i jako škripi zubima po noći , i malo sam tražila po forumu i pronašla sam da je to posljedica stresa a ona je imala veliku traumu i ogroman stres i PTSP ili kako već i bila je dugo u bolnici nakon nesreće , pa bih ju voljela odvesti malo na razgovor a ne znam kome se obratiti. Spominjala sam to našem lječniku, ali mi on ništa konkretno nije znao reći tak da ak nešto znate svaka je pomoć dobrodošla!!!!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

S obzirom da i ja tu i tamo škrgućem zubima, a i djeca mi znaju nekad zaškripat... navela si me da se zamislim i evo što sam našla..

http://www.gnathos.hr/hr/usluge/clan...196a8967ecd470
    Etilogoija bruksizma u djece nešto je jasnija i vezana je uz procese rasta i razvoja, tj smatra se je posljedica nepodudarnosti između gornjeg i donjeg zubnog luka i predstavlja pokušaj „uštimavanja“ okluzije. Javlja se oko 5 – 6 godine života djeteta i uglavnom je vezana uz mliječnu denticiju.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sad ste i mene zamislile :/ Moj svekar, moj muž, a i moja curica-svi redom škripe zubima. Ona je to počela s godinu dana raditi. I stvarno ne znam da je bila pod ikakvim stresom :/ Tada je to radila samo u snu, danas to zna napraviti i kad joj kažem da zaškripi zubima. Nekako mi je bilo normalno da to radi jer sam to shvaćala kao obiteljsku crtu :/ Ja nikad u životu nisam škripnula zubima i nemam pojma kako se to radi.
    Ma nekako sumnjam da je to baš uvijek pitanje stresa :/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ti etiološki čimbenici često su vezani uz zatomljeni bijes ili frustraciju te agresivne, kompetititvne i hiperaktivne tipove ličnosti.
    Ja sam našla objašnjenje za nas; sinko definitivno zatomljava bijes i frustracije van kuće, kćer je kompetitivna i hiperaktivna, a ja.... ostala mi samo agresivna ličnost

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •