Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Cijepljenje bebe

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Cijepljenje bebe

U utorak vodim bebu na 2 pregled ko pedijatra i cijepljenje... Da li mi beba može imat neke nuspojave od tog cjepiva?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moze a i nemora sve ovisi o tvojoj bebi moji klinci nisu imali nus pojave
    ali ima klinaca koji dobiju temperaturu i oteklinu i crvenilo na mjestu uboda

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čula sam od jedne forumašice za slučajeve autizma kod beba pa sam se malo zabrinula...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Čula sam od jedne forumašice za slučajeve autizma kod beba pa sam se malo zabrinula...
    Vidim da si stalno zabrinuta oko nečeg oko svoje bebe.
    Odluka da li cjepiti svoje dijete ili ne je na tebi, a ako odlučiš cijepiti "ne istražuj" ne cijepljenje, jer je to kao da otvoriš Pandorinu kutiju. Pronači ćeš tekstova i tekstova, informacija i informacija za koje tek onda nisi sigurna da li su ispravne.
    Ja bih rekla "ne talasaj", a na tebi je da odlučiš.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa da upravo tako... pročitala sam par članaka na tu temu, pa se mislim čut koji komentar od cura koje su cjepile... Mislim ni neznam da li će je cijepiti s obzirom da je vodim na vježbe...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To za koje kažu da uzrokuje autizam djeca dobivaju sa godinu dana. Tako da do tada barem o autizmu ne trebaš brinuti.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

take it easy draga moja thegirl. stvarno se trebas malo skulirati i uzivati u svome cudu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje dijete je cijepljeno po "redovnom kalendaru", osim što smo mi kupovali cjepiva drugog proizvođača.
    O nuspojavama, štetnosti,... cjepiva sam dosta čitala, ali i dalje se NE smatram dovoljno kompetentnom da bih se mogla odlučiti za necijepljenje.
    I tad sam odlučila svoje dijete cijepiti. Dalje o tome ne čitam, odnosno informiram se isključivo o tome da li u trenutku cjepljenja postoji cjepivo koje je "bolje" i doviđenja.
    Za mene je tako bolje, jer bih izludila da se stalno moram "boriti protiv nečeg". Odlučila sam da ću tu vjerovati stručnjacima.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 22.05.2010. at 22:18

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo s prvim djetetom imali odgođeno cijepljenje jer je bio neurorizično dijete, to je bila odluka naše pedijatrice. Naš neuropedijatar nije bio za odgađanje cijepljenja, ali je preporuka bila cijepiti nekim drugim vrstama cjepiva za iste bolesti, eto vrlo interesantna situacija. No mi smo na kraju ipak čekali. Mi nismo nikada imali nikakvih nuspojava i nadam se da nećemo, a ta nama tada preporučena cjepiva upotrebljavaju se danas kod sve djece, tako da tu nemaš problema. Nitko ti nemože garantirati da nuspojava neće biti, a ako neće biti cijepljena sada, cijepit će se za par mjeseci. Osim, ako ti ne odlučiš drugačije, ali mislim da to onda iziskuje jedno puno dublje istraživanje od čitanja foruma.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

thegirl, imaš se oko čega zabrinuti.
    Preporučujem ti da istražuješ temu i ne donosiš nikakav zaključak na brzinu.

I nemoj da te umire forumašice koje će ti reći: ne talasaj i kuliraj (na tvoj upit za informacije - jer to nisu informacije)
    Isto tako, nemoj da te ubjede u suprotno oni koji ne cijepe.

Donesi sama informiranu odluku.

Suprug i ja smo se odlučili za necijepljenje nakon mnogo godina istraživanja, savjetovanja sa pedijatricom i nekih naših osobnih izrazito loših iskustava.
    Svatko ima svoju priču i ima puno pravo na to.

A što se tiče tvojeg pitanja može li tvoja beba imati nuspojave - odgovor je: Može. Može se dogoditi da prođe bez nuspojava, da budu relativno lagane ili da budu izuzetno teške a moguće i fatalne.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ajmo bato opet iz početka

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

prve nuspojave mogu biti crvenilo na mjestu uboda, blaga oteklina i eventualno temperatura...no rijetke su i prođu za dan, najviše 2. za neke vece nuspojave nisam čula od ikoga koga poznajem. svako cjepivo na svijetu, međutim, o određenom (izrazito malom) postotku može imati i teže nuspojave. recimo vjerojatnost tih nuspojva je kolika i da ti dijete usred Hrvatske oboli od velikih boginja (bolest tipična za afriku koja je u europi iskorjenjena upravo cjepivima). ja osobno nisam dovoljno hrabra ili što već da odlučim necjepiti dijete i isto tako mislim da kada bi svi odlučili ne cijepiti da bi se sve te bolesti protiv kojih cijepimo vratile pa onda ne znam tko bi bio hrabar kad bi hrvatskom vladale kuga, boginje i sl. i još nešto - i običan andol ima nuspojave. za neke ljude i kobne...i što sad? moja je isto odluka da vjerujem stručnjacima a ne da se bojim da će moje dijete upasti u skupinu 0,00001 posto onih na koje cjepivo može loše djelovati. i da riskiram neku opaku boleštinu. jer tko ti garantira da tvoje dijete za 20 godina neće odlučiti postati misionar u africi i zbog necjepljenja umre od neke tamošnje bolesti

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ajmo bato opet iz početka

Thegirl, neuropedijatar će ti reći možeš li ili ne možeš cijepiti dijete, a pošto si bila na pregledu, vjerujem da si dobila zeleno svjetlo.

Nuspojave - večina ih nema, manjina ih ima... temperatura, oteklina...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Može biti i neutješnog plaća taj dan nakon cijepljenja, temp. u roku od tri dana nakon cijepljenja,otok na mjestu uboda (rješava se s oblozima od odstajale vode), ali na to će te sve upozoriti pedijatar.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajde ispočetka, naravno da joj nitko na Forumu ne može reči da li će njezino dijete imati ili ne nuspojave, zato odluka o necijepljenju zahtijeva puuuuno dublju informiranost od rekla kazala par osoba s Foruma. (Bez obzira kakva su iskustva tih osoba i da li su one 100% u pravu).

Moje mišljenje je da bi tu Forum trebala biti zadnja stanica, dakle, kad imaš kompletno informirano mišljenje, pa želiš čuti još par iskustva iz prve ruke.

Moj savjet "ne talasaj" proizlazi iz toga što Theigirl svaki drugi dan otvori novu temu na kojoj je užasno zabrinuta za svoje dijete, i ne, ne ismijavam ju, jer sam i ja mama koja je cijelo jedno razdoblje bila zabrinuta sad za ovo, sad za ono,... i razumijem ju. Imala sam stalno dojam da čekam jedno pa drugo kod djeteta, pa treče,... da nikad nisam u tom trenutku.
    Npr. prvo da li drži glavicu kako treba, pa da li drži dovoljno dugo, pa da li se rotira, pa kad će se posjesti, pa kad će prvi zub, pa drugi, pa treči,..., pa kad će puzati, pa zašto ne puže ovako, zašto onako, pa kad će napokon početi jesti, da li dobiva dovoljno vitamina,... to su situacije koje su mene opterečivale, a istu "vibru" dobivam od Theigirl i zato takav "savjet".

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj mali je bio isto na vježbama , i dobio je zečleno svjetlo tek nakon 6 mjeseci, i poslije se uredno cijepio (poslije inekcije s 4 godine jedan dan nije mogao hodati , ali poslije sve oK), s time da je neuropedijatar tražio da se MopaRu izvede kao tri inekcije, pa smo se to cijepili od 2-3 godine.
    Mala je dobila odgodu zgog dermatitisa ( cijepila se isto tek s 6 mjeseci), iza druge inekcije je dobila upalu pluča, dali slučajno ili ne nitko ne kaže ni DA ni NE.

Treće ću isto malo kasnije cijepiti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim, kao Anemona, da se stvarno moraš malo opustiti, ako nisi sigurna u odluku, malo odgodi to cjepljenje i čitaj informiraj se, provaj saznati što više, ali nemoj paničariti i bojati se ako se odlučiš za cjepljenje, jer iako ima nuspojava, rijetke su i vjerovatnije je da se neče dogoditi ništa nego da če tvoja malena pobrat sve te nuspojave. Mislim da i s jedne i druge strane ima dilema, i nije jednostavno odlučiti se ni za jedno od toga.
    Mi nećemo cjepiti, i svejedno mogu imat milijon dilema, ali ih ne fermam, tako da moraš odlučiti i onda ne misliti više puno o tome. I OPUSTI SE
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 23.05.2010. at 14:48

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala cure na komentarima, popričat ću sa pedicom šta ona misli o tomu...

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Anemona, ne mislim da me ismijavaš jer mislim da nitko od cura nije toliko zločest da ismijava zabrinutu mamu... pa pobogu svi smo mame i znamo kako se vole svoje malene mrvice... ja sam postala zabrinuta otkad je ispala na pločice MM, tad sam primjetila izvijanje.. tako je sve krenulo.. otkad sam čula termin neurorizična, pojavio se neki strah u meni pa sve primjetim... proć će kad beba malo poraste i kad se ja uvjerim da usvaja sve normalne vjestine za svoju dob... to što ja imam potrebu sve pitat na forumu, ne znači da sam išta više zabrinutija nego druge mame, nego eto lakše mi je slušat mišljenja drugih mama, odnosno iskustva...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    pojavio se neki strah u meni pa sve primjetim... proć će kad beba malo poraste i kad se ja uvjerim da usvaja sve normalne vjestine za svoju dob...
    Takva sam i ja zato sam ti i napisala kako jesam. Jedino što te moram razočarati, taj strah nikad neče proči. Uvijek ćeš imati neki razlog za brinuti se. Ja sam se kod sebe uvjerila da je to dosta i "do karaktera".

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da strahovi neće proći kad beba poraste, tj. proći će jedni strahovi, ali doći će drugi, mislim da treba naučiti vladati tim strahovima toliko da ti ne kvare uživanje u djetinjstvu te male mrvice
    ovo piše jedna prije previše zabrinuta mama koja je uspjela malo se opustiti (iako i dalje brinem puno)
    mi smo cijepili bebu, tako smo se mm i ja dogovorili, odlučili se i više ne razmišljamo o razno raznim stranama cijepljenja ili ne
    Posljednje uređivanje od tina55 : 24.05.2010. at 23:13

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da strahovi neće proći kad beba poraste, tj. proći će jedni strahovi, ali doći će drugi, mislim da treba naučiti vladati tim strahovima toliko da ti ne kvare uživanje u djetinjstvu te male mrvice
    ovo piše jedna prije previše zabrinuta mama koja je uspjela malo se opustiti (iako i dalje brinem puno)
    mi smo cijepili bebu, tako smo se mm i ja dogovorili, odlučili se i više ne razmišljamo o razno raznim stranama cijepljenja ili ne
    Potpisujem u potpunosti.
    To i ja pokušavam cijelo vrijeme reči, ali se očito nespretno izrazim.
    Nema druge, treba naučiti živjeti sa strahovima.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 25.05.2010. at 07:09

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    Tina, mogu te samo potpisati.
    Pogotovo ovaj dio o cijepljenju.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hej,

nista od cjepljenja, samo za hepatitis, beba je dosta kruta u rukama, i u potrbusnom, dize se na sakice koliko je pojacan tonus i pada na stranu, moramo puno vjezbat

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Takva sam i ja zato sam ti i napisala kako jesam. Jedino što te moram razočarati, taj strah nikad neče proči. Uvijek ćeš imati neki razlog za brinuti se. Ja sam se kod sebe uvjerila da je to dosta i "do karaktera".
    eh, k vragu, ja sam se nadala da ću olabavit s vremenom jer stalno nešto brinem i brinem. nerviram i sebe i druge.

evo da ti odgovorim za nuspojave iako se niste cijepili.
    mi se cijepili, dosta je plakala kod doktora. U svaku nogicu dobili po jednu inekciju. Stavljali hladne obloge, bilo je malo crveno i natečeno taj jedan dan. Sad, tjedan dana nakon cjepljenja osjete se kvržice, rekli mi da je to normalno i da će proći.
    nije bilo temperature ni sličnih simptoma, jedino je dugo plakala, ali to mi se čini da je bio splet okolnosti i da ju je u biti probava zezala, jer čim se pokakala onak pošteno da je sve curilo van prestala je i plakati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •