-
prve nuspojave mogu biti crvenilo na mjestu uboda, blaga oteklina i eventualno temperatura...no rijetke su i prođu za dan, najviše 2. za neke vece nuspojave nisam čula od ikoga koga poznajem. svako cjepivo na svijetu, međutim, o određenom (izrazito malom) postotku može imati i teže nuspojave. recimo vjerojatnost tih nuspojva je kolika i da ti dijete usred Hrvatske oboli od velikih boginja (bolest tipična za afriku koja je u europi iskorjenjena upravo cjepivima). ja osobno nisam dovoljno hrabra ili što već da odlučim necjepiti dijete i isto tako mislim da kada bi svi odlučili ne cijepiti da bi se sve te bolesti protiv kojih cijepimo vratile pa onda ne znam tko bi bio hrabar kad bi hrvatskom vladale kuga, boginje i sl. i još nešto - i običan andol ima nuspojave. za neke ljude i kobne...i što sad? moja je isto odluka da vjerujem stručnjacima a ne da se bojim da će moje dijete upasti u skupinu 0,00001 posto onih na koje cjepivo može loše djelovati. i da riskiram neku opaku boleštinu. jer tko ti garantira da tvoje dijete za 20 godina neće odlučiti postati misionar u africi i zbog necjepljenja umre od neke tamošnje bolesti
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma