Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 52

Thread: Nije uopće tako loše ići s roditeljima u kupovinu u Graz

tatek's Avatar

Default Nije uopće tako loše ići s roditeljima u kupovinu u Graz

Danas smo, cijela obitelj, skoknuli u jednodnevni radno-prijateljski posjet Grazu ... kod nas je to, rekli bismo, postao narodni običaj otići 2-3 puta godišnje do Graza. Odemo do IKEE, posjetimo još par dućana,prošećemo se par sati po centru i na kraju se vratimo doma s malo kupljenih stvari (i potrošenih para), ali zato dobro raspoloženi. A na povratku doma mi je palo na pamet pogledati stvari očima naših klinaca, da li su njima takvi posjeti zanimljivi ili nisu ... i zaključio sam da jesu. A evo i zašto:

07:30 polazak
    07:30-09:30 Vožnja do Graza, Vedran čita Harryja Pottera, Zrinka sluša muziku, pričamo
    09:30-10:00 Kratak posjet Hoferu po sitnice kojih nema u HR (radleri i slično), Vedran vozi kolica, Zrinka stoji na njima (uz usputno koškanje)
    10:15 u gradu smo, parkiramo iza Hauptbahnhofa, obavljamo poslić u pošti i krećemo ka centru. Zaustavljamo se u Ghandarva Loka dućanu instrumenata sa svih strana svijeta, pola sata klinci probavaju svirati sve što ima u dućanu (prodavačica je već navikla pa se ne nervira)
    11:20 U centru, posjećujemo ethno dućan, klinci se 15 minuta zabavljaju sa igračkama od krpa. Nakon toga slijedi posjet Spielzeugschachtlu, dućanu sa vrlo kvalitetnim igračkama. Iako nismo ništa kupili (džeparac za ovo razdoblje je već potrošen), proveli smo u dućanu cca 45 minuta, isprepipkali su valjda trećinu asortimana.
    12:45 Ručak, kebab na Jakominiplatzu za roditelje, zabava za djecu je ovaj put jedenje hot doga (to ne jedu u Zagrebu) i uzajamno naguravanje.
    13:30 Dijelimo se, Vedran i ja idemo tramvajem po auto (u kojemu je romobil), a Zrinka i MŽ u Stadtpark pored kojeg je mali prometni poligon otvoren svima. Srećemo se 45 minuta kasnije u parku, klinci se malo vozaju po poligonu romobilom, a malo se zafrkavaju na igralištu.
    15:30 Idemo u Ikeu - klinci su u igraonici, roditelji uživaju u dućanu
    17:00 Obavili smo što smo trebali, no još je rano za ići kući, za desetak minuta smo u Augartenu, tamo je puno klinaca na igralištu, no ima mjesta i na "žičari", velikim toboganima, "Seilparku" (hodanje po užetima), zatim dolazi pješčanik pa naganjanje po velikim betonskim kuglama ...
    19:00 Polazimo kući, Vedran opet čita knjigu, Zrinka isto nešto lista, no ubrzo drijema ...

... i tko može reći da im je bilo dosadno u kupovini?
    (a još nismo zašli niti u knjižaru u Herrengasse niti na Murinsel, a nismo išli niti uspinjačom do Uhrturma)

Mukica's Avatar

ja bi volila bit tvoje dijete

andream's Avatar

To me podsjeća na davna dobra stara vremena kad smo brat i ja s roditeljima 80-tih kupovali stvari (uglavnom za školu oblekica i sitnice) po Trstu i Grazu... dobro je da je stari duh Zapada i dalje živ, usprkos globalizaciji...

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by andream View Post
    To me podsjeća na davna dobra stara vremena kad smo brat i ja s roditeljima 80-tih kupovali stvari (uglavnom za školu oblekica i sitnice) po Trstu i Grazu... dobro je da je stari duh Zapada i dalje živ, usprkos globalizaciji...
    I mene isto, s tom razlikom da ja ne volim shopping ni danas (ni ovdje ni bilo gdje), a nisam ni tada... Iznimka je božićno vrijeme, tada volim otići.

I mene je tatekov opis podsetio na shopping u trstu.
    Mukica, bolje da mu budes zena nego dete, vidis kako sve lepo organizuje))

naš je tatek faca <3

obožavam čitati njegove putopise

Teica's Avatar

Tatek, ovo mi zvuči odličnooo!

Vidim da jako dobro poznaš Graz.

Pitanje: bi li se mi koji ga ne poznajemo, lako ili teško po karti grada mogli snaći pa da obiđemo "vaše" lokacije?

Ili možda potražiti pomoć u turističkom uredu?

tatek's Avatar

Hvala na pozitivnim kritikama! Bio sam svega jednom u shoppingu u Trstu i to u doba kd je već bio na izdisaju tako da ne znam kako je to nekad bilo ... ali mislim da je to ipek bio "hard shopping", jurnjava da se u minimumu vremena potroši maksimum love ... a mi to shvaćamo više kao turizam, više vremena potrošimo na dječjim igralištima nego na Ikeu i H&M zajedno. p

tatek's Avatar

Teica, najteže ti je naći besplatno mjesto za parkiranje, sve drugo je piece of cake.

Mi obično parkiramo u Koeflacher Strasse, pokrajnjoj uličici od nastavka Annenstrasse, zapadno od Hauptbahnhofa. Subotom je tamo besplatno, a radnim danom se plaća 5 EUR za čitav dan ("zelena zona"). No, sad će tamo biti promjena, slijedeće 3 (da, tri, pitao sam na turist info) godine će tamo kopati novi podvožnjak i tko zna kak će se tamo sad moći prolaziti.
    To mjesto je fora jer je blizu Annenstrasse, u njoj je Ghandarva loka dućan (već spomenuti, sa instrumentima, to nemojte propustiti, čak i ako vas to ne zanima), kino u kojem nekad uzimamo besplatni filmski časopis "Skip" ( a ako nekog zanima u toj ulici je i najveći sex shop u Grazu ) ... a za 15 min si po njoj u centru.

Stadtpark ti se nalazi 5 minuta sjeverno od centra (zgodno dječje igralište, poligon, a ima i puno livada na kojoj se okuplja zanimljiva ekipa, igra se frizbi, žonglira, čitaju knjige ...

Augarten je 10 minuta jugpositočno od Jakominiplatza, uz Muru, to je najveći park i najveće dječje igralište u Grazu. Ekipa je uglavnom "gastarbajterska", ali ne i neugodna, ima dosta i austrijanaca, a i mi često tamo svratimo.

Ako te još nekaj zanima iz moje domene (knjižare, dućani igračaka, rentanje bicikala, ethno i muzički dućani, planinarsko društvo), pitaj, ne da mi se sad u detalje, žulja me rit jer pišem na podu, klinci su okupirali kauč sa svojim igrama.

Teica's Avatar

Hvala ti puno !

Znači, jedino kaj nam treba je plan grada da možemo naći ove lokacije.

A on se, pretpostavljam, može kupiti na kiosku.

Etno dućane s instrumentima i svim ostalim - to ne bih propuštala!

Sram me ali nisam znala da Graz ima žičaru ! - to bih isto htjela staviti u raspored kad jednog dana odemo tamo.

(Bila sam relativno dosta puta u Grazu, ali kao dijete, tak da pamtim samo velike Milka čokolade i knjižare pune šarenih stvarčica, mirišljavih gumica - da, to je bilo prije više od 30 god.)

tatek's Avatar

Teica, nema Graz klasičnu žičaru, već dječju spravu sa sajlom na koju se objesi u Augarten parku-
    No, ima vrlo strmu uspinjaču koja je fora.

Dućan s instrumentima je u Annastrasse, točno na pola puta između kolodvora i Mure. Malo ga je teško naći, uoči dućan "Sewa" (austrijska varijanta "Offertissime"), uđi u nju i popni se na drigi kat i taj muzički dućan je unutar te Sewe kao posebni odjel. Nema šta nema od instrumenata.
    A kaj se tiče odjeće, nakta i sličnog, imaš nekoliko "Dritte welt" dućana ze dućan "Fink" cca 300 m od Hauptplatza na sjever.

Karte Graza imaš za kupiti na svakoj benzinskoj, no jako je dobra i besplatna karta (dobiješ u turist info u Herrengasse), no obuhvaća samo centralni dio.

cvijeta73's Avatar

Quote Originally Posted by polfezna View Post
    I mene je tatekov opis podsetio na shopping u trstu.
    ma daj
    ovaj opis me podsjeća na sve samo ne na šoping u trstu, kad u jedan dan moraš kupiti cijelu proljetno-ljetnu kolekciju, imaš lira kolko imaš, a fali ti sve na ovom svijetu.
    i onda se pred zatvaranje dućana, oko sedam manje kvarat, tješiš da ćeš opet u trst, što naravno, ostane na razini tješenja.

ovakav tatekov šoping je šoping kakav volim, neopterećeno, uz šetnju, razgledavanje, tu i tamo kupovina neke sitnice. :respect:

Tatek,

opis zvuči super.

Nisam ni znala da u Grazu ima toliko zanimljivih stvari (obično ne stignemo zbog silnih jurcanja od HM-ova, do IKEA, itd.) .

Hvala!

Cvijeta, "shopping" u Trstu na kakav su mene roditelji vodili je bio vrlo slican ovom tatekovom opisu. Kupovina je uvek bila u drugom planu(mada ne mogu reci da se nisam radovala novim espadrilama i trapericama). Setnje, sladoledi, gledanje brodova(meni je taj deo bio najzanimljiviji)...

NanoiBeba's Avatar

mi klince i dalje vodimo ushopping i u Graz i u Trst. Samo kaj taj Trst više nije toliko shopping nego više sve ostalo, ali ne zatro što ne volimo talijansku robu nego smo dekinttiranoi. Ali smo tamo išli po lustere (cijene jednog lustera je toliko jeftinija nego u zagrebu da se razlikom plati io benzin i cestarina), pa smo nekoliko puta neuspješno išli na vožnju tramvajem, pa u Miramare - to je klincima bilo jako fora.

Trstu se najviše veselim ja baš iz te nostalgije.

Mima's Avatar

Da je mene netko u Trstu pokušao voditi gledati brodove loše bi se proveo

(ali to već kad sam bila tinejdžerica)

Mima's Avatar

Mi btw. u Trst uopće ne idemo, ne pamtim kad sam zadnji puta bila, a niti u Grazu nisam bila odavno u onako pravom shoppingu. Super mi je tatekov opis, i mi se trudimo tako oblikovati shoppinge (ali na je Maribor krajnji domet), samo ipak je to više izlet nego shopping.

Nia_Zg's Avatar

Quote Originally Posted by tatek View Post
    Dućan s instrumentima je u Annastrasse, točno na pola puta između kolodvora i Mure. Malo ga je teško naći, uoči dućan "Sewa" (austrijska varijanta "Offertissime"), uđi u nju i popni se na drigi kat i taj muzički dućan je unutar te Sewe kao posebni odjel. Nema šta nema od instrumenata.
    Da, da, mi isto uvijek svratimo u taj mali dućan s muzičkim instrumentima na katu od Sewe, tamo sam frendici jednom kupila nekakve đinđe za trbušni ples, dok to još u Hrvatskoj nije bilo tako popularno. A i mi smo tamo uvijek isprobavali sve one čudne instrumente koje je teško pronaći bilo gdje drugdje, mislim da sam ih vidjela jedino na Pepsi Sziget festivalu u Budimpešti i u Njemačkoj u specijaliziranom muzičkom dućanu. U Sewi se isto nađe zgodnih indijskih đinđi, štapića, kamenčića, privjesaka i slično, tako da na izlazu i kroz nju prođemo

Graz je super grad, mi smo ga isto zadnjih par godina posjećivali uvijek tako da podijelimo pola dana na šoping, a druga polovica na turističko razgledanje, šetnju, MM obavezno uvijek dobije porciju kobasica na Jakominiplatzu dok ja obiđem H&M preko puta (a nekad i dvije, jer se MM, kao, nikad ne sjeti "koje su mu kobasice zadnji put bile bolje Frankfurterice ili Krainerice " pa onda sjednemo laganini u neku mirniju uličicu ili haustor popiti kavu/čaj ili pojesti kolač, a apsolutno nam je nadraži Schlossberg, jer ima super šetalište i super vidikovac na cijeli Graz. Sjećam se da je 2003. godine Graz bio Kulturhauptstadt i tada je podignut New Millenium Plaza ili kak se već zvao otok na Muri, to mi je isto uvijek bilo super pogledati. Nekad se tako stopimo s okolinom da nepoznati misle da smo domaći pa nas pitaju za neku ulicu ili dućan valjda rijetki stranci koji dolaze u šoping sjednu tamo u miru na klupicu na trgu, parkiću ili na tramvajskoj stanici.
    Mi još nismo bili u Grazu s maleckom, ali kad bude još mrvicu veća sigurno će uživati sa nama na ovakvim izletima... Još imamo dosta mjesta za obići, a između ostalog i Kunsthouse.
    Tatek, jeste možda posjetili i Kunsthouse? Sjećam se da si pisao da su ti klinci uživali u Muzeju moderne umjetnosti u ZG, tako da vjerujem da bi i ovdje uživali.

tatek's Avatar

Ni, ne nismo još bili u Kunsthausu. Jučer sam razmišljao da odemo u dječji muzej (na rubu Augartena), no bila je neka vođena radionica o arheologiji koju bi Vedran vjerojatno i skužio bez prijevoda, no Zrinki bi bilo dosadno (aoboje su i tak bili više za nestrukturiranu zabavu na igralištu .

MI nekako u zadnje vrijeme ne idemo na Schlossberg, uglavnom nam dosta vremena uzmu ta igrališta, knjižara i neki put H&M (u gradu je puno manja gužva nego u Seiersbergu).

Kajse tiče planova (što bismo još željeli, a nismo napravili), meni je želja da jednom malo duže bicikliramo po Grazu (jednom smo došli žena i ja sami pa smo iznajmili bicikle na par sati kod http://www.mobilzentral.at/mainsite.phtml), privlači me i dosta brda u okolici (trenutno Gschwendtberg - koga zanima nek progugla), navodno je na Strassgangu jedan dobar wok restoran (takvih nema kod nas, sve prže pred tobom u woku) ... no, čar Graza je u tome što dođem i ležerno odmaramo oči na gradu, gledamo ljude (zbog puno studnata je taj grad vlo živahan i na određeni način i pomalo alternativno usmjeren što nas uvijek veseli), obiđemo poznata mjesta ...
    Ići ćemo do Graza i kad će već biti otvorena IKea u Zagrebu i H&M na svakom zagrebačkom ćošku. ;o)

NanoiBeba's Avatar

MI nekako u zadnje vrijeme ne idemo na Schlossberg, uglavnom nam dosta vremena uzmu ta igrališta, knjižara i neki put H&M (u gradu je puno manja gužva nego u Seiersbergu).

u. ;o)

mi smo bili prošli vikend i baš smo se htjeli šetkarati gradom i baš zbog te gužve u H&Mu i par stvari koje sam morala kupiti krakatom djetetu, nismo skroz uspjeli u naumu. Gužva je bila očajna iako i ja mislim ko tatek da je uvijek bolje kupovati u centru grada

Anemona's Avatar

Meni zvuči odlično, mada ne bih "probala" - nisam tip od takvih izleta.

super izlet - hvala za info o parkovima - još ih nismo trebali! beba ima 15 mjeseci ali uskoro napadamo i na parkove!

mi obožavamo Graz i obavezno idemo u centar - zimi jedemo apfelštrudl a ljeti sladoled!
    turistički smo sve obišli u davna vremena b.c. (before child) a sada već kao sve znamo pa se samo šetkamo.

šoping obavljamo brzo i znalački - radije smo u cntru grada nego po sisbergu koji liči na sutiće u lunaparku i ono ludo sudaranje kad krene šoping manija!
    u Ikei kupimo uvijek nešto za stan i obavezni ručak gore u restoranu - kava nam je free jer imamo family card, sok platimo jednu čašu pa si dosipavamo (škrtice balkanske ) Ja obožavam one mesne okruglice, a dijete jede pommes!
    onda prizemlje - trpanje u kolica i orjentacija po stalažama. nakon toga tata ide na blagajnu a nas dvije u still raum(soba za prematanje, hranjenje i ima čak i wc za mamu)

nakon toga krećemo u centar - subotom iza 13 h se ne plaća parking! parkiramo se što bliže centru - lovimo rijeku kao orjentir i šetnjica do knjižare MOSER. tamo tata lista knjige a ja i beba se hranimo, presvlačimo i pijemo kavicu, sad smo veći pa se čak i igramo u igraonici na 3.katu. tamo naravno neke mame žele pričati samnom jer misle da smo domaći kad tako suvereno vladamo lokalnom knjižarom - tu ja učim njemački - znam reći koliko je beba stara, kako se zove i jel curica ili dečko! kad krenu priče o zubima i spavanju ja vičem 'ich bin aus Zagreb, Croatia und ich nich feršten' hihih a oni meni ' ooo šoping' a ja ' najn, španciren' hihihihi

preko puta knjižare je spomenuti H&M (dokazano bolji od Seisberga!!) i uz njega ZARA - nama dosta!
    nedavno smo pronašli i 1euro dućan - uz okretište tramvaja - tamo di je BIPA - tu malo gledam drangulijice -
    - best buy su bili zimus oni naušnjaci za grijanje ušiju i nedavno - grabljice i lopatice - paket 1euro! - to je super kad ih mala počne gubiti po plažama jadrana - nek su bar jeftini kad kratko traju!

tko želi prespavati u Grazu pa i u nedjelju šetati preporučam hotel Daniel - na željezničkom kolodvoru! često imaju akciju 2 za 1 - jedan plaća, drugi je gratis
    i to nije skupo a dobije se još jedan dan! to smo isto bili b.c. pa ne znam kakve su im cijene za djecu

Nia_Zg's Avatar

I meni je Seierberg koma (bila sam samo jednom i nikad više), svi drugi šoping centri su mi draži od Seierberga, a najdraži nam je Center West, jer su osim H&M-a blizu Ikea, Toyz, Sport Experts, pa se to uvijek u kompletu obiđe. A ako idemo u grad, obično parkam kod Cityparka, pa se prošećemo do centra 10-ak minuta.

tatek's Avatar

Drago mi je da vas/nas ima više koje zanima i grad sam po sebi, a ne samo dućanske police!

Strobery Shortcake's Avatar

Tatek vi niste išli u šoping, vi ste išli da se igrate, a pazarivali ste uz put.
    Mislim, ko može iz IKEA-e izaći u 17:00, a ušao je u 15:30?

tatek's Avatar

Quote Originally Posted by Strobery Shortcake View Post
    Tatek vi niste išli u šoping, vi ste išli da se igrate, a pazarivali ste uz put.

Mima's Avatar

Eh pa ovo i ja mislim: ovo je zgodan izlet a ne shopping, shopping duže traje a nakon njega sam tako umorna da se samo mogu strovaliti u auto i ići kući. Jedino što mi radimo je da jedno kupuje a drugo ide sa Leom u park.

tatek's Avatar

Znam za onu izreku "Shop til' you drop", ali mislim da je naš "humaniji "pristup ipak ugodniji - i nama i djeci.
    Općenito govoreći, mislim da naša obitelj provodi po trgovinama ispodprosječno mali postotak vremena - u velike trgovine i shopping centre idemo u prosjeku 1-2 puta mjesečno, obavimo što imamo u pola sata ili maksimalno sat vremena i to je to. Dnevnu kupovinu obavim za par minuta na placu ili u lokalnom dućančiću i to me veseli. Znaju proći i po tjedan ili dva bez da uđemo i u jednu trgovinu osim špeceraja.

NanoiBeba's Avatar

isto i kod nas. i onda sam prošli tjedan dva puta bila u CC1 i sada se moram od toga oporavljati. Kupujem usput. A zato i volim HM jer sve kupim na jednom mjestu (osim ako nisam loše sreće pa nema brojeva) i onda više nemoram po dućanima. A kako mi klince nemamo gdje ostaviti, idu uvijek s nama pa su i odlasci u Graz napravljeni tako da svi budu koliko toliko zdovoljni. Zadnji put im je fora bio Happy meal u Nordseeu - vole one frigane osliće koje doma nikad ne radim a u našem McDonaldsu ih isto više nema.

Znam za onu izreku "Shop til' you drop", ali mislim da je naš "humaniji "pristup ipak ugodniji - i nama i djeci.
    pristup vam je odličan! i organizacija je super!
    ma samo treba skužiti prioritete, složiti raspored i sve se stiže!

U Ikei sam bila sto puta i nemam potrebe svaki puta razgledavati izložbeni prostor - sada samo uđem, vidm i kupim!
    odjeća - HM i CA - kupujem je kao hranu - treba mi to i to, nađem to i to, probam i kupim i ajmo dalje! i bebi odjeću kupujem sa popisa - ono što joj treba!
    mislim da nas je beba ubrzala jer ju oduvijek teglimo sa sobom i svjesni smo da njoj treba šetanja, trčanja i kretanja van dućana i da nema dijete strpljenja za dućane! tako da ja više nemam vremena za razgledavanje, i cvrkutanje 'joj kak je slatkoooo' na djeci je sve slatko samo nek mogu komotno trčati! pogotovo kad je lijepo vrijeme - radije šetamo po gradu, uz Muru i čavrljamo nego da se sudaram sa nečijim vrećicama ili čekam u redu za kabine!
    isto i u Zagrebu - nije mi baš napeto vikendom šetati po west gate-u ili slično!

i da završim šoping/izlet - na povratku iz Graza nešto hranice kupimo u Mariboru - Eurospin ili Hofer (rade subotom do 20h)

Strobery Shortcake's Avatar

Totalno se slažem! Zato u svoju prvu posjetu IKEA-i nisam vodila djete, jer sam znala da ću postat nehumana. A kad krenemo sa djecom idemo vašim načinom, neću ni ić u IKEA-u (pošto se ja ne znam suzdržati kao vi )

Totalno se slažem! Zato u svoju prvu posjetu IKEA-i nisam vodila djete, jer sam znala da ću postat nehumana. A kad krenemo sa djecom idemo vašim načinom, neću ni ić u IKEA-u (pošto se ja ne znam suzdržati kao vi )
    ma super je sa starijm klincima - staviš ih u igraonicu i kupuješ! još kad ih je dvoje pa se međusobno paze! najgore je sa klincima 'između' - nije beba da miruje u kolicima, a nije dovoljno veliko da može u igraonicu - uh!
    kao Smogovci - oni su mali ali su veliki,odnosno,hoću reći,nisu više toliko mali ...... hihihihi

Mima's Avatar

kupujem je kao hranu - treba mi to i to, nađem to i to, probam i kupim i ajmo dalje! i bebi odjeću kupujem sa popisa - ono što joj treba!
    evo to mene toliko izmori da nema šanse da bih cijeli dan provela na nogama nakon shoppinga. Moja familija može izdržati dva sata maksimalno takvog nađem-probam-kupim shoppinga a nakon toga jurimo doma i oporavljamo se par dana.

pa Mima ni ne treba ti više od dva sata takvog šopinga - mi smo HMu po pola sata maximalno! onda šetnjica do C&A i još pola sata! - nema mudrosti. ostali dućani su nam ili preskupi ili nam ne odgovara ponuda - u ova dva se svi oblačimo i brzo i jednostavno smo gotovi!
    ako sve što trebamo nađemo u jednom onda u drugi ni ne idemo jednostavno, zar ne!
    dok damica ne poraste i ne počne izvoljevati sa bojama i dezenima - ulalala

Lijep izlet, čisto za prekopirati

tatek's Avatar

Ja mislim da je IKEA dućan zanimljiv svim klincima: od malih WC-a i niskih umivaonika preko onih metrova i olovčica koji zovu na mjerenje i pisanje/crtanje pa do naganjanja po dućanu. Mi smo išli sa klincima od malena po dućanu (dok nisu narasli i počeli zahtijevati da idu u igraonicu) i uvijek smo bili duže od plana baš zbog njih, jer im je bilo fora.

Kaj se Graza tiče, jučer sam uzeo na poslu slobodan dan i uputio se do njega (da iskoristim vinjete, kad smo ih već masno platili ... ) i proveo većinu dana vozikajući se biciklom po Grazu, što po centru, što po kvartovima izvan centra. Vidio sam dosta zgodnih stvari, kad pregledam fotke i stavim ih na web napisat ću tekstić o tome da znate kaj se još ispalti vidjeti (među ostalim, ima nekoliko zgodnih dječjih igrališta na širem području grada za one koji žele istražiti nepoznate predjele ).

Joj tatek - sigurno je bilo super provesti radni dan u Grazu!

slažem se za Ikeu
    naša djevojčica je prošli puta u jednoj izloženoj kuhinji pronašla igračku- krevetić sa posteljinom i dekicom i stavila neku svoju lutkicu unutra da spava - 10tak minuta se igrala u tom kuhinjskom ćošku. u dječjim sobama obavezno isproba krevete i otvara ormare i ladice, a i radni stolovi su joj zanimljivi sad kad bolje razmislim - od kad ona kuži svijet i sve je zanima kroz Ikeu idemo turistički kao kroz dječji muzej - hihihih

mogu samo reći - ich liebe Graz!

tatek's Avatar

andream's Avatar

Fotke su predivne, oduševljena sam detaljima /i time da ste još stigli i slikati/

tatek's Avatar

Quote Originally Posted by andream View Post
    Fotke su predivne, oduševljena sam detaljima /i time da ste još stigli i slikati/
    Andream, ove fotke nisu od subote kad smo proveli dan po igralištima i ponekom dućanu (i taj dan smo fotkali, ali manje i ne tako zanimljive fotke), već od prekjučer kd sam bio solo na biciklu po Grazu.

Osoblje foruma laumi's Avatar

Prelijepe slike, tatek!
    Mi smo dosad išli sami u šoping/izlet jer su nam klinci mali. Na jesen ćemo uzeti najstariju curku i uživati, imamo tamo i prijatelje. A iduće godine ćemo sve klince uzeti s nama i posjetiti bar dio onoga kaj si opisao.

andream's Avatar

Tatek, tek sad nemam riječi Sve u svemu - još jednom prelijepo!

wow! super!
    ja sad kuham ideju o 'iskorištavanju vinjete' imamo je od prošlog petka - znači vrijedi još ovaj vikend a nismo ništa posebno planirali pa si mislim da bi mogli u subotu malo obići te parkove!
    šteta da se vinjeta oguli a tako je malo vožena

tatek's Avatar

Quote Originally Posted by Bobica View Post
    wow! super!
    ja sad kuham ideju o 'iskorištavanju vinjete' imamo je od prošlog petka - znači vrijedi još ovaj vikend a nismo ništa posebno planirali pa si mislim da bi mogli u subotu malo obići te parkove!
    šteta da se vinjeta oguli a tako je malo vožena
    I a sam se, Bobica, rukovodio tim principom. Već dugo razmišljam o posjetu Banja Luci, no kako sam sad imao vinjete onda sam otišao ipak do Graza.

NanoiBeba's Avatar

nije loše to iskorištavanje vinjete- mi smo kupili slovensku za godinu dana i isto ju svako malo "iskorištavamo"- a austrijsku obično poklonimo nekom od frendova za njihov shopping

Mima's Avatar

N&B koliko košta slovenska za godinu dana? Ima li polugodišnja?

Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    nije loše to iskorištavanje vinjete- mi smo kupili slovensku za godinu dana i isto ju svako malo "iskorištavamo"- a austrijsku obično poklonimo nekom od frendova za njihov shopping
    mi smo razmišljali o poklanjanju ali nikako da je odljepimo stručno - ogule se ona slova i vidi se bijelim slovima nešto kao - ISKORIŠTENA - točno se vidi da je odljepljena!
    a slovensku godišnju me strah kupovati jer nikad ne znam kad bi mi neki kamen mogao pasti na šajubu?!?! ne daj Bože ali sve je moguće!

radije odemo dva vikenda za redom pa se šalimo da nam je drugi puta gratis cestarina
    prošlo ljeto smo obavezno išli dva vikenda za redom - jedan vikend shop a 'drugi' vikend 'drop' šetnjice i štrudlice
    super je bilo na granici ići u kontra smjeru subotom ujutro - svi na more a mi u Graz
    kad beba malo naraste planiram jedan vikend Graz a drugi Klagenfurt - malo je dalje ali je Minimundus super - tako da se ne baci vinjeta!

Sanja's Avatar

... i tko može reći da im je bilo dosadno u kupovini?
    Da, u Austriji uvijek i svugdje postoje brojni sadržaji za djecu, tako da im čak i shopping-izleti postanu vrhunska zabava.

Quote Originally Posted by Bobica View Post
    naša djevojčica je prošli puta u jednoj izloženoj kuhinji pronašla igračku- krevetić sa posteljinom i dekicom i stavila neku svoju lutkicu unutra da spava - 10tak minuta se igrala u tom kuhinjskom ćošku. u dječjim sobama obavezno isproba krevete i otvara ormare i ladice, a i radni stolovi su joj zanimljivi sad kad bolje razmislim - od kad ona kuži svijet i sve je zanima kroz Ikeu idemo turistički kao kroz dječji muzej - hihihih
    Ovo je baš slatko , tako se i moje curke igraju u tim izloženim dječjim sobama.

Imam i jednu anegdotu - jednom prigodom smo unutar tjedan-dva bili triput u Ikei, pa ju je Flora (tada stara nešto više od tri godine) počela doživljavati kao neki svoj produženi dnevni boravak. Uzela je iz auta ruksačić s igračkama, stavila si ga na leđa i u jednoj od soba izvadila igračke i igrala se, kombinirajući svoje i Ikeinima.

Nakon nekog vremena, velim ja da moramo ići i skroz zaboravim da je imala igračke. Negdje na ulazu u Beč (bilo je kasno i Ikea je već bila zatvorena) malička sasvim smireno kaže "Moji ponići lijepo spavaju u krevetu u kojem sam ih pokrila", a ja (joj, kad se sjetim ), ne mogu vjerovati da je fino ušuškala poniće i ostavila ih u Ikei na spavanju. Kad je skužila da ih vjerojatno više nećemo naći, bilo je suza i očaja.

Niš, dođemo doma, stavimo djecu u krevet i idem ja na Ikeinu stranicu tražiti neki broj telefona kako bih rano ujutro nazvala i zamolila da nam igračke spreme sa strane - kad ono, ništa! Nema! Samo neki online formular, bez veze.

Iduće jutro, bila je subota, mm se diže ranom zorom i potajno ode u Ikeu. Bio je prvi na vratima i trčećim korakom je odjurio do dječjeg odjela. Ruksak je nađen, ali poniće je netko bio uzeo.

Flora je tada naučila razlikovati trgovine od vlastitog stana.

andream's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    N&B koliko košta slovenska za godinu dana? Ima li polugodišnja?
    Mene zanima da li je polugodišnja najmanji rok koji se može uzeti (malo smo offtopic ali ne da mi se tražiti po netu)

cvijeta73's Avatar

Quote Originally Posted by Sanja View Post
    Iduće jutro, bila je subota, mm se diže ranom zorom i potajno ode u Ikeu. Bio je prvi na vratima i trčećim korakom je odjurio do dječjeg odjela.

.
    kako lijepo
    Last edited by cvijeta73; 28.05.2010 at 19:52.

Page 1 of 2 12 LastLast