Danas smo, cijela obitelj, skoknuli u jednodnevni radno-prijateljski posjet Grazu ... kod nas je to, rekli bismo, postao narodni običaj otići 2-3 puta godišnje do Graza. Odemo do IKEE, posjetimo još par dućana,prošećemo se par sati po centru i na kraju se vratimo doma s malo kupljenih stvari (i potrošenih para), ali zato dobro raspoloženi. A na povratku doma mi je palo na pamet pogledati stvari očima naših klinaca, da li su njima takvi posjeti zanimljivi ili nisu ... i zaključio sam da jesu. A evo i zašto:
07:30 polazak
07:30-09:30 Vožnja do Graza, Vedran čita Harryja Pottera, Zrinka sluša muziku, pričamo
09:30-10:00 Kratak posjet Hoferu po sitnice kojih nema u HR (radleri i slično), Vedran vozi kolica, Zrinka stoji na njima (uz usputno koškanje)
10:15 u gradu smo, parkiramo iza Hauptbahnhofa, obavljamo poslić u pošti i krećemo ka centru. Zaustavljamo se u Ghandarva Loka dućanu instrumenata sa svih strana svijeta, pola sata klinci probavaju svirati sve što ima u dućanu (prodavačica je već navikla pa se ne nervira)
11:20 U centru, posjećujemo ethno dućan, klinci se 15 minuta zabavljaju sa igračkama od krpa. Nakon toga slijedi posjet Spielzeugschachtlu, dućanu sa vrlo kvalitetnim igračkama. Iako nismo ništa kupili (džeparac za ovo razdoblje je već potrošen), proveli smo u dućanu cca 45 minuta, isprepipkali su valjda trećinu asortimana.
12:45 Ručak, kebab na Jakominiplatzu za roditelje, zabava za djecu je ovaj put jedenje hot doga (to ne jedu u Zagrebu) i uzajamno naguravanje.
13:30 Dijelimo se, Vedran i ja idemo tramvajem po auto (u kojemu je romobil), a Zrinka i MŽ u Stadtpark pored kojeg je mali prometni poligon otvoren svima. Srećemo se 45 minuta kasnije u parku, klinci se malo vozaju po poligonu romobilom, a malo se zafrkavaju na igralištu.
15:30 Idemo u Ikeu - klinci su u igraonici, roditelji uživaju u dućanu
17:00 Obavili smo što smo trebali, no još je rano za ići kući, za desetak minuta smo u Augartenu, tamo je puno klinaca na igralištu, no ima mjesta i na "žičari", velikim toboganima, "Seilparku" (hodanje po užetima), zatim dolazi pješčanik pa naganjanje po velikim betonskim kuglama ...
19:00 Polazimo kući, Vedran opet čita knjigu, Zrinka isto nešto lista, no ubrzo drijema ...
... i tko može reći da im je bilo dosadno u kupovini?
(a još nismo zašli niti u knjižaru u Herrengasse niti na Murinsel, a nismo išli niti uspinjačom do Uhrturma)