Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 236

Tema: Prefina pita od borovnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Prijavljujem da sam radila sinoć pitu sa trešnjama. Ispala odlično, iako sam ju mogla možda još nekoliko minuta duže peći.
    I ja sam najprije pekla samo tijesto nekih 15 minuta, onda stavila nadjev i pekla još pola sata.
    Receptić je odličan

  2. #2
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Super, baš mi je drago!

  3. #3

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    216

    Početno

    jučer poslijepodne sam pekla pitu s borvnicama. radila po receptu i ispala je super. Nisam posebno prije pekla tijesto već sve odjednom (zagrijala pećnicu na 200 nakon 15 min smanjila na 180 i pekla cca 40 min). Jako je fina...

  4. #4

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    216

    Početno

    i naravno skoro smo ju cijelu pojeli ja i muž

  5. #5
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Baš mi je drago da svi uživate u piti, tako mi je lijepo čitati vaše postove! Papajte i uživajte i dalje!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    625

    Početno

    jučer sam kod prijateljice jela ovu pitu i stvarno je jako fina

  7. #7
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,517

    Početno

    ja sam danas napravila sa sumskim vocem
    ok je, ali nista senzacionalno

    pekla sam u onom plitkom kalupu za pite (s valovitim rubom) i strepila cijelo vrijeme da li ce iscuriti po pecnici...

  8. #8
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Nama se jako dopada što imamo dojam da se voćni okus intenzivnije osjeti u kombinaciji s kremom - dok mi, recimo, šumsko voće ispečeno na običnom biskvitu ni izbliza nije toliko ukusno, čak mi je pomalo bezlično, vodeno, ne znam ni sama kako to opisati...

  9. #9
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    nisam mogla odoliti a da ne napravim kad je vec svi tako hvalite
    pravila sam sa sumskim vocem i ispala mi je malo kiselkasta, mislim da bi bilo bolje da sam voce prije malo posecerila da upije secer...
    Inace, tijesto mi je imalo dva zumanjka jer sam pravila sa domacim jajima pa je jaje imalo dva zumanjka...vec dugo to nisam vidjela

  10. #10
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    zhang, slobodno stavi više šećera, mi volimo manje slatko, a za obitelj radimo slađe.
    Jaja-duplići su kod nas često viđena - imamo sreću da nas baka opskrbljuje domaćim jajima.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    skoro na vrhu
    Postovi
    1,304

    Početno

    U subotu smo radili sa šumskim voćem (kako bi sve bilo po receptu, radio je MM ), u nedjelju s borovnicama - razlika je ogromna. Borovnice su slađe i izraženijeg, aromatičnijeg okusa.

    Osim toga, drugi put sam malo izmijenila tijesto jer mi se u prvom slučaju činilo previše zbijeno i nedovoljno pečeno. Dodala sam, dakle, pola praška za pecivo i, umjesto vode, žlicu kiselog vrhnja te žlicu šećera. Tijesto sam prvo pekla bez nadjeva: razvaljala u kalup za torte, izbockala, prekrila papirom za pečenje i nasula suhog graha da se ne nadigne za vrijeme pečenja. Tako sam pekla 15 min na 200. Zatim sam stavila borovnice i preljev (maknula grah i papir prije toga, naravno). Bilo je fino, ubuduće ću raditi tako.

    Hvala na prvom receptu za kolač s borovnicama koji sam ikad radila.

  12. #12
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno


  13. #13
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    mislim da cak ne treba ukupno vise secera, vec dio od ovog iz nadjeva pomijesati sa vocem.
    probat cu drugi puta tako...

  14. #14

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ja opet pečem.
    Sad isprobavam s breskvom iz kompota.
    Maknula šećer iz nadjeva, imam dobar osjećaj

  15. #15
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Amalthea, zakon si...
    Ovaj vikend namjeravam peći pitu s voćem (mješavina svježeg i onog iz kompota) i kremom od vanilije. Ako mi se svidi, napišem vam recept.

  16. #16

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Postovi
    1,204

    Početno

    Isprobana sa šumskim voćem , odlična je.

  17. #17
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Super! Mi ćemo probati s malinama, još nisu došle na red...

  18. #18

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Naše više nema






  19. #19
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno


    Znači, fina je i s breskvama iz kompota... Primljeno na znanje!

  20. #20
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    Kad god otvaram nove postove iskače mi ova pita od borovnice.
    Jel bi netko mogao biti toliko dobar da mi pošalje koji komad da ju degustiram, sline mi cure danima...

  21. #21

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kad god otvaram nove postove iskače mi ova pita od borovnice.
    Jel bi netko mogao biti toliko dobar da mi pošalje koji komad da ju degustiram, sline mi cure danima...
    sirius, to je nemoguće; jednostavno nema viška

  22. #22
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    sirius, to je nemoguće; jednostavno nema viška
    Pih...pa dobro kad ste takve, ispeći ću ju sama sa finim svježim jagodama.

  23. #23
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    sirius, kažu da za tu pitu jagode nisu najbolji izbor, da su prevodene... Spominju, uz borovnice, kupine, maline i šumsko voće (ne znam za ribiz, za moj ukus je prekiseo - iako volim kiselo). Naravno, isprobaj s jagodama, ako želiš - jedino se bojim da ćeš se razočarati. Ali, tko zna...

  24. #24
    GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    380

    Početno

    i ja sam se odvažila....radila sam sa šumskim voćem (ledo mix) u koji sam umiješala jedan vanilin šećer- ostalo sve po receptu...bila je odlična, malo kiselkasta al to sam rješila sa posipavanjem štaub šećera po vrhu pite...iduća je definitivno od borovnica jer mislim da će biti slađa...

  25. #25
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Bravo, svaka čast. Mislim da će ti se borovnice još više svidjeti. Javi kad isprobaš.

  26. #26
    enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    renesansna zvijezda
    Postovi
    1,433

    Početno

    Probala sam ja kombinaciju malina i jagoda.

    Maline su se održale a jagode raspale pa je na tom mjestu bilo gnjecavo. Ništa strašno ali možda ipak bolje staviti neko drugo voće, nekako mi se više sviđa kada ostanu cijeli komadi voća na piti!

  27. #27
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Probala sam ja kombinaciju malina i jagoda.

    Maline su se održale a jagode raspale pa je na tom mjestu bilo gnjecavo. Ništa strašno ali možda ipak bolje staviti neko drugo voće, nekako mi se više sviđa kada ostanu cijeli komadi voća na piti!
    svježe jagode se raskaše i budu vodene, ali smrznute ledo (iz one mješavine voća) budu ok

  28. #28
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Eto, sirius, cure su provjerile, upotrijebi smrznute jagode - ili neko drugo voće koje smo navele.

  29. #29
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, sirius, cure su provjerile, upotrijebi smrznute jagode - ili neko drugo voće koje smo navele.

    Ok. Ali imam ja još neke ideje, recimo da ih malo prodinstam da puste vodu prije i da okus bude koncentriran...
    Imam vremena misliti do popodne i tako ne mogu u trgovinu prije po vrhnje...

  30. #30
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    i kod nas se ponovo pece
    ovaj puta sa visnjama i stavila sam pirovo brasno, prosli puta sam radila sa polubijelim...
    mislim da ce ovaj puta biti bas odlicna...

  31. #31

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    Ja bi je tako rado radila opet, ali bojim se da mi se ponovo isti scenarij. Tijesto je bilo super, ali borovnice užas. I ne razumijem zašto pa se bojim da ništa od ponavljanja...

  32. #32
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Možda da probaš s nekim drugim voćem? Kupine su sjajne, maline, višnje... Tako mi je žao da ti nije uspjelo, baš sam

  33. #33

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    Joj i meni, gledala sam je u onoj kanti za kompost Uz to je to trebao biti poklon...možda probam kad se malo oporavim, he he

  34. #34
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    ovo s visnjama je mrak. a mislim da je pirovo brasno pun pogodak i jos bolja varijanta...
    Posljednje uređivanje od zhang : 02.06.2010. at 19:15

  35. #35
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Ništa, moramo isprobati...
    A pirovo brašno obožavam.
    Hvala na ideji!

  36. #36
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    zhang, višnje iz kompota ili smrznute?

  37. #37
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    smrznute, dobro ocijedjene...

  38. #38
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Hvala!

  39. #39
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    radila sam s višnjama, smrznutima, bila je prefina.

  40. #40
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Baš mi je drago! I kod nas će iduća na redu biti pita od višanja.

  41. #41
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Idem konačno pročitati kakva je to pita i skužim da je riječ o našoj obožavanoj iz Francuske kuharice J. Harris.
    Godinama pečem različite pite po tom receptu i baš guštamo.
    Vidim da ste već probale sve moguće i nemoguće kombinacije, ali probajte sa trešnjama. Odlična je.
    Marelice su također super.
    Kada radim s jabukama stavim dosta cimeta i vanilin šećera, a iz J.Olivera sam pokupila foru da u samo tijesto stavim par kapi vanilij ekstrakta ili mahunu vanilije
    (ovisno što mi se nađe pri ruci). Šećer je stvar osobnog ukusa, ali je općenito kada radim sa šumskim voćem stavim više.
    Iz te kuharice su još nama dva obožavana kolača: pita od limuna i Lawrencov kolač (čokoladna torta). Mislim da sam oba recepta prije par godina stavila na forum.
    Ali to su više zimski kolači.

  42. #42
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Pitu od limuna si stavila, ja ju redovito radim čim se dočepam kojeg nešpricanog limuna i to mi je najdraži nečokoladni kolač. Ali ovaj Lawrencov kolač nisam vidjela, možeš li ga ponoviti ili iskopati link?

  43. #43
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Pitu od limuna si stavila, ja ju redovito radim čim se dočepam kojeg nešpricanog limuna i to mi je najdraži nečokoladni kolač. Ali ovaj Lawrencov kolač nisam vidjela, možeš li ga ponoviti ili iskopati link?
    davaj link na pitu od limuna
    baš sam imala nešpricanih limuna i stavila ih u sok od bazge
    a moglo je i bez njih, ionako ide vitamin c ili limuntus

  44. #44
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    davaj link na pitu od limuna
    baš sam imala nešpricanih limuna i stavila ih u sok od bazge
    a moglo je i bez njih, ionako ide vitamin c ili limuntus
    Evo, poruka od lare01. To je predivan ljetni kolač, idealan za raditi ga na godišnjem u Novom, kad planiraš upoznati nove ljude Inače, ja ponekad varam pa podlogu radim od keksa, kako je anek napisala u nekom ranijem postu.

    Edit: blaga disleksija
    Posljednje uređivanje od Balarosa : 07.06.2010. at 10:42

  45. #45
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, poruka od lare01. To je predivan ljetni kolač, idealan za raditi ga na godišnjem u Novom, kad planiraš upoznati nove ljude Inače, ja ponekad varam pa podlogu radim od keksa, kako je anek napisala u nekom ranijem postu.

  46. #46
    lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,734

    Početno

    Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Pitu od limuna si stavila, ja ju redovito radim čim se dočepam kojeg nešpricanog limuna i to mi je najdraži nečokoladni kolač. Ali ovaj Lawrencov kolač nisam vidjela, možeš li ga ponoviti ili iskopati link?

    Na žalost, iskopala sam link ali ne radi. Neću obećati danas, ali budem ovih dana prepisala.
    To je torta bez brašna, sa bademima i nema u njoj sirovih jaja. Mene je toga frka i zato nikada nisam pravila onu obožavanu forumsku crnu tortu.

  47. #47
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj lara01 prvotno napisa Vidi poruku
    Na žalost, iskopala sam link ali ne radi. Neću obećati danas, ali budem ovih dana prepisala.
    To je torta bez brašna, sa bademima i nema u njoj sirovih jaja. Mene je toga frka i zato nikada nisam pravila onu obožavanu forumsku crnu tortu.
    Hvala, čekam gladno

  48. #48
    Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,920

    Početno

    Evo, i ja sam neki dan radila pitu sa šumskim voćem, bila je odlična, samo sam u voće dodala još malo šećera i promiješala da ne bude prekiselo. Danas sam radila od borovnica, fenomenalna je.

  49. #49
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Cure, ma baš sam
    Uživajte u piti!

  50. #50
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,338

    Početno

    a jel netko to radio s murvama ( dudovima) . Imam u hladnjaku još jedan paket, a za 10 dan će nova porcija friških?

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •