Results 201 to 236 of 236

Thread: Prefina pita od borovnica

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default Prefina pita od borovnica

    Dakle, radio MM (on je, inače, majstor u kuhinji). Turbo jednostavno i preukusno!

    23 dkg brašna (pola oštrog, pola glatkog)
    10 dkg maslaca
    2 dkg smeđeg šećera (demerara)
    1 jaje
    1/2 žlice vode

    Nadjev:
    1/2 kg borovnica (pakiranje smrznutih od 450 g je sasvim ok, a naravno, može i svježe)
    10 dkg šećera - demerara
    2 jaja
    2 dcl slatkog vrhnja
    2 žlice glatkog brašna

    Od gore navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto: izmrviti brašno s maslacem, dodati šećer, jaje i vodu i zamijesiti u kuglu. Staviti u frižider na 1 sat.
    Razvaljati u okrugli pleh za pitu, obložiti kalup da višak tijesta ne prelazi preko rubova (treba ga razvaljati par centimetara više od promjera kalupa). Vratiti u frižider.
    Nadjev: izmiksati šećer, jaja, slatko vrhnje i brašno (MM je izmiksao štapnim mikserom) i preiti preko borovnica koje smo stavili po tijestu u kalupu.

    Peći 40-tak minuta na 200 stupnjeva (može i kraće, ovisno o pećnici).

    Dodaci tipa vanilin šećer i ostale mirodije nemojte stavljati. Pita je sama po sebi predobra, vjerujte mi.
    Inače, recept je iz jedne francuske kuharice.

    MM željno iščekuje vaše reakcije. Navalite, cure!
    Last edited by n.grace; 23.05.2010 at 12:34.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •