Results 1 to 8 of 8

Thread: beba 6 tjedana-MOLIM VAS POMOĆ

Default beba 6 tjedana-MOLIM VAS POMOĆ

moja beba stara 6 tjedana već tjedan dana ima prehladu. začepljen nosić, kašlje imala je i blago povišenu tempereturu 2 dana (38,5 po noći u guzi). Bili smo kod pedijatrice, preslušana je jučer. sve ok, osim kaj nosić teško čistimo, al sam danas nabavila nosni aspirator pa ide puno bolje. i puno sam ju inhalirala sa fiziološkom i kamilicom pomoću električnog inhalatora. e sad, problem je u tome kaj je beba zadnja 2 dana užasno pospana. uglavnom spava cijeli dan a inače je jako aktivna, zna biti budna po 2-3 sata. sad stalno spava, kad se probudi plače tužno,onak ko da jeca. i jako je oslabila, inače je jako čvrsta. blijeda je, rukice su joj skroz bijele i hladne. je moguće da je anemična? al samo tak odjedanput su se pojavili simptomi? jako je velika beba, rođena sa 4200, sad već ima prek 6 kg. ili je samo iscrpljena? ne znam, užasno se bojim. najrađe bi otišla s njom nekud, al opet si mislim papa ok (malo lijenije vuče, al jede), kaka, piški. najviše me muči to da je tak slaba odjednom. ima neko kakva iskustva?

Osoblje foruma sirius's Avatar

Dobrodošla na Forum.
    Kod tako malene bebe bolest se može razviti u samo nekoliko sati.
    Ja bih nazvala bolnicu i savjetovala se oko eventualnog dolaska na hitnu sa bebom. Ako si iz Zagreba možda najbolje Zaraznu.

Osoblje foruma emily's Avatar

koliko kaka i piški u 24 sata?
    da li se taj broj promijenio/smanjio u zadnja 2 dana otkad je tako pospana?

u kojem smislu je slaba (a inače je čvrsta)? mlitava je? letargična? izgubila na težini?

Arijana's Avatar

Quote Originally Posted by sirius View Post
    Dobrodošla na Forum.
    Kod tako malene bebe bolest se može razviti u samo nekoliko sati.
    Ja bih nazvala bolnicu i savjetovala se oko eventualnog dolaska na hitnu sa bebom. Ako si iz Zagreba možda najbolje Zaraznu.
    Ja bih isto napravila ovako.

bfamily's Avatar

Jesu li joj vadili krv?

majoslava's Avatar

zvuci da je malo umornija od prehlada, ali je vazno da jede, piski i kaki...
    osobno ja cekam uvijek duze sa mojom djecom, pa i dok su bila jako mala, cini mi se da odlazak u bilo kakvu bolnicu moze i najzdravije dijete uciniti bolesnom...

jantara's Avatar

Moja J je u dobi od 6- 7 tjedana, ne sjećam se točno, sa identičnim takvim simptomima, završila u bolnici, na inzistiranje moje mame i hvala joj na tome.
    Ja kao prvorotka, nisam njezinoj malaksalosti pridavala "veliku" pozornost.
    Inače je sve bilo ok, dojila je normalno, pokakane i popišane pelene u normalnom broju, jedino ta malaksalost.
    da ne duljim, pokazalo se da je imala escherichiu coli, ne u nekom znatnom broju, ali dovoljno da ostavi traga na novorođenački organizam. Eschericha je bila posljedica sinehija, dakle kada smo riješili primaran problem riješili smo se i beštije, iako je do dijagnoze, nažalost, bilo mukotrpno doći.
    Nadam se da je sa bebom sve ok!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mislm da je s tako malom bebicom bolje potražiti savjet pedijatra, bar telefonski. Ne kažem da treba paničariti, ali ja sam nekako bila mirnija ako mi je pedijatar potvrdio da je sve ok. Sad mi cura ima već dvije godine i naravno da ne trčim odmah doktoru, ali već znam kako se ponaša kad je bolesna, a kako kad je recimo samo začepljen nosić.
    Sigurno je s malom bebicom sve ok. Ja sam stalno nekak bila u laganoj panici kad je moja bila tak mala tako da razumijem mamu.