Nakon što su mi savjeti puno pomogli oko kvržice, a ja otplakala svoje dok nije nestala... i taman evo nove brige. Hvala i gdji Nataši s Rodinog SOS telefona
Prije dva dana tijekom noći me probudi bol u dojci i tresavica: temperatura 40 i nešto više. U Petrovoj nalaz: uroinfekt i mastitis. I dobila Novocef (2×500 mg) po kojem dalje dojim dijete dalje. Temperaturu više nemam. Uroinfekt nisam ni osjetila (?!). Ali dojka i dalje boli, izvana se vidi zacrvenjeno područje promjera 2 cm. Unutra pipam kvrgu (pločastu) promjera također 2 cm i, sad ono najgore: ne mogu ju nikako rastjrati. Već dva dana ronim suze stiskajući i masirajući promijenjeno područje a ono niti je manje niti veće! Ali i dalje boli i ne prolazi crvenilo.
Šta dalje: da li će krvga ipak nekako nestati vremenom (?), stiskanjem/masažom/izdajanjem ili nekom drugom metodom?
Da samo kažem da mi je ovo drugo dijete koje dojim, s prvim sam imala kvržice. jednom sam čak imala i upalu no blagu, koje je prošla samo s blagim povećanjem temperature. A nastale kvržice su obično nakon nekoliko masaža i podoja nestajale. Dojenje je idealna opcija i za mene i za dijete i ne želim ga se odreći!
I samo da napomenem: stav u Petrovoj je da po povišenju temperature bilo koje etiologije treba prekinuti dojenje! Hvala Rodama na potpori i njihovom stavu da dok je u tebi imalo elana dojenje nastavim!
Hvala na pozornosti i molim pomoć: kako stiskati/masirati/gnječiti i koliko dana čekati (odnosno kad je stvar tragična i bespovratna i što tada?).
LP