-
IVF i alternativni načini poroda
Pozdrav cure,
još malo i stiže moj dan D, odnosno prvi porođaj nakon IVF-a. Ja se odlučih na porod u vodi, a ako ne uspijem na stolčiću, a ako ni to ne upali klasično. Pitala moju ginekologicu da li ja mogu po nalazima do sada u vodu, rekla da mogu samo da napravim briseve i napravila i to i sve u redu. Danas otišla na pregled (3 tjedna prije termina) u polikliniku u Rijeci da vidim što oni kažu i dr. meni kaže da sam ja visokorizična trudnoća bez obzira što je sve u redu s trudnoćom i da nije siguran da će me pustiti da rodim u vodi.
Kakva su Vaša iskustva s alternativnim načinima poroda nakon IVF-a??
-
dobro....što bi doktor onda mogao pojasniti pod pojmom" visokorizična trudnoća"?!....šta se može izkomplicirati kod ivf-a urednog ili školskog, a što se možda isto ne bi moglo kod prirodne trudnoće?...pod predpostavkom da su jednako uredne....mene to isto zanima...evo već čačkam i tražim po net-u i ništa o tome ne mogu naći...
-
Meni je osobno pasalo to njihovo poimanje da je IVF trudnoća sama po sebi rizična jer sam mogla otvoriti bolovanje i zbrisati s posla(makar sam radila do 4-tog mjeseca trudnoće) i tako uživati prije poroda u trudnoći koja je bila školska. na porodu me nitko nije ni pitao kako je došlo do trudnoće (uostalom pisalo je u papirima koje sam imala hrpu), nit su me tretirali drugačije od drugih rodilja tak da...
I ja sam razmišljala svojevremneo o porodu u vodi, al mi se nije dalo klajkat do Rijeke.
U svakom slučaju želim ti prirodan porod
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma