Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Pada u nesvijest

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Pada u nesvijest

Naime, radi se o curici moje frendice. Malena ima 11 mjeseci i dogodilo se sljedeće...Prije neki dan je počela plakati jer joj mama nije nešto dala. Banalna stvar. Uglavnom malena je počela jako plakati (protestiranje) i odjednom je ostala bez zraka i pala u nesvjest. To isto se dogodilo dva dana kasnije, Uglavnom bili su na hitnoj, dan kasnije i na pretragama u Klaićevoj i rečeno im da ima djece kojima se takve stvari događaju da se pripreme na to da će toga biti sve češće i češće. Dobili su uputnicu da s malenom idu kod psihijatra, jer kako su objasnili, ona je jako živo dijete koje se ne može dugo koncentrirati na nešto. I komentar, da se to obično događa jako pametnoj i naprednoj dijeci? Ovaj komentar moram priznati da mi je totalno čudan, jer kaj onda moje dijete nije pametno jer ne pada u nesvjset.
    Inače malena je stvarno jako živahna, malo spava, baš je pravi mali zvrk. Uglavnom njena mala je prestravljena, jer naravno sad svaki put kad malena zaplače ona se boji da se opet ne dogodi isto. Da li je nekom poznato ovak nekaj. I da li to ima veze sa hiperaktivnošću?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Pada u nesvijest

Citiraj ana.m prvotno napisa
    njena mala
    njena MAMA

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čula sam ali ne baš da dijete padne u nesvijest.

I to da obično takve napade u bijesu imaju malo starija djeca (npr.2g.)- moja sestrična je to radila i mi smo svi stalno trčkarali oko nje da se ne ponovi - rasplakala bi se i zadržavala dah minutu-dvije na kraju bi i poplavila - te dvije minute su kao vječnost ako je uz tebe...

Mi to kažemo: "dijete se zakocene"

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

komentar, da se to obično događa jako pametnoj i naprednoj dijeci? Ovaj komentar moram priznati da mi je totalno čudan, jer kaj onda moje dijete nije pametno jer ne pada u nesvjset.
    za ovo stvarno nisam čula.

ali ako i ima istine u tome, to ne znači da sva jako pametna djeca padaju u nesvijest, nego samo to da su djeca kojima se to dešava često napredna.

znači, i tvoje dijete može biti jako pametno i napredno iako ne pada u nesvijest

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Pada u nesvijest

Citiraj ana.m prvotno napisa
    I komentar, da se to obično događa jako pametnoj i naprednoj dijeci? Ovaj komentar moram priznati da mi je totalno čudan, jer kaj onda moje dijete nije pametno jer ne pada u nesvjset.
    A što ti je tu čudno, pa hoće li dijete sad dobiti svaki put što želi samo da roditelji ne bi to sve ponovno doživjeli, hoće, a je li to pametno i napredno razmišljanje, jest! A tek joj je 11 mjeseci!

Inače mislim da to ima više veze sa temperamentom (dok je mlađe) i manipulatorskim vještinama (kad je starije). Dosta djece dok plaču ostanu bez daha, a rijeđe se onesvijeste i to se zove afektivna respiratorna kriza i prolazi nakon 18 mjeseci, a nekad i kasnije.
    Moja cura bi nekad znala ostati bez daha, ali na kratko, a to bi se večinom događalo kad je nešto htjela "po svome". Ja sam primjenjivala bapski recept i puhnula bih joj direkt u lice, nakon toga bi ona odmah "prodisala" i nastavila sa normalnim plačem. Kad je bila malo starija pa pokušala tom metodom postić cilj, onda bi procijenila da je bolje ignorirat i ona bi prestala s tim. Kod nas doduše, to nije bilo često i relativno brzo je prestalo jer ja nisam dizala paniku oko toga.
    Naravno, to se ne odnosi na slučajeve kad se dijete jako udari ili doživi neki grozan šok, pa se "zaceni", jer mala djeca, odnosno bebe, tako reagiraju više radi nezrelosti živčanog sustava.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To se dešavalo i curici moje sestrične. Ne sjećam se baš točo više svih detalja, uglavnom, kad bi počela jaaako plakati, ostala bi bez daha, često bi pala u nesvjest, i to tako da su oni bili u paničnom strahu kad god bi oa počela plakati. Oni su se isto iz straha da im se ne dogodi, stalno morali paziti da se ne desi ešto zbog čega bi ona imala razlog za plač. To je isto počelo negdje oko godinu dana i trajalo do 2-2,5 god. Išli su i u Zg na moštvo pretraga, no ništa specijalno im nisu rekli, već da će proći kroz određeno vrijeme i da je vjerojatno riječ o nezrelosti živčanog sustava. Znam samo da je sve to vrijeme nosila bočicu vode sa sobom da je polije ako se to desi i isto bi joj kad bi primijeti da je počela jače plakati, puhnu jako u lice.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

"A što ti je tu čudno, pa hoće li dijete sad dobiti svaki put što želi samo da roditelji ne bi to sve ponovno doživjeli, hoće, a je li to pametno i napredno razmišljanje, jest! A tek joj je 11 mjeseci! "
    Dakle, Arijana

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hm, kao dijete nisam padala u nesvijest, ali sam znala kako privući pažnju (navodno sam bila jaako ljubomorna na svoju mlađu sestru).
    meni bih u tim, da ih tako nazovem, kriznim momentima nestalo zraka, što bih dala roditeljima do znanja, jer sam bila nešto starija od te malene koja pada u nesvijest. brzo bi se svi sjatili oko mene, davali mi piti vode, otvarali su se prozori, jer sam tražila zraka. moji su se, radi tog problema, obratili lječniku, pa sam odlazila kod psihologa i psihijatra za djecu. znam da je dijagnoza/nalaz/zaključak bio: ljubomorna, natprosječno inteligentno dijete

dakle, slažem se s ovim:
    "A što ti je tu čudno, pa hoće li dijete sad dobiti svaki put što želi samo da roditelji ne bi to sve ponovno doživjeli, hoće, a je li to pametno i napredno razmišljanje, jest! A tek joj je 11 mjeseci! "

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne znam bas nista o epilepsiji, ali kad sam ovo procitala prvo mi je ona pala na pamet

ja bi posumnjala na emilepsiju da moje dijete tak pada u nesvijet od nekog uzbudjenja

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

emilepsiju = epilepsiju

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ana.m je rekla da su bili na pretragama u Klaićevoj, pa su vjerovatno napravili i EEG mozga, to bi prvo trebali baš da isključe epilepsiju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moja baka uvijek prića da je i moj tata kao jako mali (1-2 god.) padao u nesvijest kada je nešto htio a to nebi dobio. Ali kod njega se na kraju ispostavilo da je samo gluma u pitanju. Jadna moja baka je skoro doživjela infarkt dok je skužila da on glumi. To jest jako pametno dijete!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ona izgubi svijest jer prestane da dise dok place. To je normalna iako jedna od najneprijatnijih pojava kod djece. Roditelji cesto reaguju pogresno i suvise njezno kad se dijete zaceni. A upravo treba da ga se grubo prekine...puhanjem, pljeskom, naglim i neocekivanim zvukom ili gestom(!)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Ana.m je rekla da su bili na pretragama u Klaićevoj, pa su vjerovatno napravili i EEG mozga, to bi prvo trebali baš da isključe epilepsiju.
    Sad sam tek došla s posla. nisam prije stigla čitati. Da, epilepsija je isključena. I pročitala sam da je netko baš napisao točno kako se to zove.
    Arijana je napisala: afektivna respiratorna kriza. Nisam se jučer mogla sjetiti.
    Ma baš mi ju je žao, njenu mamu, jer jdna se tak prepala. I ja bi se.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Curica od prijateljica ima afektivne krize. Nije ništa opasno, samo je bitno da roditelji ostanu mirni (što nije lako) i da djetetu skrenu pažnju -npr. lupnu ga po leđima, ili kako je netko već napisao, puhnu u lice i sl.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Btw. jeste li primjetile da svi pišu o curicama??

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

osim pliske.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

al pliskin je tata glumio.
    Pa OK znamo da su cure senzibilnije, emotivnije, zasto ne i pametnije...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm da stvrano, same cure...
    A da li ste primjetili da cure prije prohodaju, propričaju....Znam da nema pravila ali u većini slučajeva!
    Dećki su nekak skulirani. Nikam im se ne žuri, sve stignu.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo htjedoh napisati da sam čitala da mala djeca kad plaču i zacene se, znaju SAMI zdržati zrak, ne udahnuti, i zbog toga se onesvjestiti. Najčešće je uzrok privlačenje pažnje.
    O tome sam čitala i u BEBAMA...a mislim (možda lažem) da i u Prvoj godini...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mojoj sestri se to jednom dogodilo kad je imala oko 2 godine, a ja sam ju jako provocirala (ja sam imala 11)
    dobili smo (tj. moji starci) isto objašnjenje. ona se i kasnije znala jako živcirati, ali se to više nije ponovilo.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Lijepo je čuti da mi nismo jedini s ovim problemom. Naime, naša je sada četrnaestomjesečna djevojčica prvi put izgubila svijest s 12 i pol mjeseci, to se desilo još jednom kojih par tjedana iza prvog puta i još se nije, hvala Bogu ponovilo. Također smo je vodili u Klaićevu na snimanje glave, zbog čega mi je sada žao, jer nam je doktorica odmah rekla da je dijete samo hiperventiliralo od jakog plača, toliko se "zacenila" da je naravno ostala bez kisika i prvi ponovnom jakom udisaju izgubila svijest na nekoliko sekundi. Sve to jaaaaako ružno izgleda ali valjda je i to dio odrastanja i njihovog načina da privuku našu pozornost. Treba se samo naučiti živjeti s tim, ako je to uistinu učestala pojava, a ima i takvih i živjeti s nadom da će kad tad prestati!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Marku se također dogodilo 3 puta u životu da padne u nesvjest od plača.Sada ima 3,5 godine i već mu se to nije dogodilo godinu dana jer sad se puno bolje nosi sa svojim napadajima bjesa i straha.Dakle i to prolazi...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno pada u nesvijest

dobar dan, ukljucujem se u raspravu na ovu temu tek sada jer sam nova korisnica. vec dugo trazim neku info o padanju u nesvijest jer mi Jan to u zadnje vrijeme radi ali samo kad je jako umoran i nesto se prepadne, udari ili slicno. Htjela sam samo dodati da je Janova dr rekla da je sve okej ako se to dogadja s razlogom ali ako nema nekog vidljivog razloga, treba ici na pretrage. takodjer da moze izazvati epilepticki napad, sto me pravo zabrinilo

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Respiratorne afektivne krize javljaju se kod oko 3% djece od dobi dojenčeta, pa do otprilike 4. godine. Nazivaju se i histerični napadi male djece. Obično budu izazvani nekim vidljivim vanjskim povodom - strah, bol, bijes. Dijete zaplače, nekoliko puta grčevito udahne, i zadrži dah (zato se u engleskom jeziku nazivaju "breath-holding spells"). Pri zadrzavanju zraka dijete poplavi, uspori mu se rad srca, može da omlitavi i izgubi svijest. Nekad se uz ove napade, koji traju od 10 do 20 sekundi, moze javiti i tonički grč (dijete se ukoči), a rjeđe i klonički trzajevi (kao epileptični napad) Sam napad spontano prestaje. Medikamentna terapija nije potrebna. Dijete treba položiti na trbuh, lagano ga udarati između lopatica i umiriti okolinu. Napadi spontano prestaju nakon četvrte godine. I, da, djeca mogu naučiti kako da sama zatvore dušnik u bijesu i plaču, i, posljedično, izgube svijest. Sve za roditeljsku pažnju! Naročito ako imaju konkurenciju u vidu brata i/ili sestre.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni su uvik govorili "nemoj da se zacene".
    To je kad dijete plače, a posljednji izdah ne prestaje i nakon nekog vremena dijete ne može uhvatiti dah, te dolazi do nedostatka zraka u mozak i beba pada u nesvijest
    A kad dijete počne gubiti zrak, treba ga poleći na leđa u raširiti ruke u ramenima prema vani da bi se oslobodio grudni koš (pluća se stisnu i u njih ne dolazi zrak)
    A u iznimnim slučajevima dijete uhvatiti za noge i okrenuti naopako.

Mene je spasila ova metoda širenja ruku.

Sa Dujom to nisam znala pa bi ga baca u zrak, lupa po leđima i puhala u njega. Nikad mi se, na sreću, nije onesvijestio, ali znam kako je čekati da dođe do zraka...

Bdw. ovu metodu koje sam gore napisala dugujem Apricot
    (njena sestra padala je u nesvijest)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moja sestra?
    ja nemam sestru
    to smo naučili zbog Orke, ona nije znala plakati i svaki plač bi se pretvorio u gubljenje daha.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno pada u nesvijest

hvala vam vjesticice i jadranka!
    nikad ga nisam spustala na ledja jer me bilo strah da se ne ugusi jezikom ali svakako cu probat to s sirenjem ruku. nedavno sam cula da bi im trebalo dignuti ruke prema gore, vjerojatno iz istih razloga (da dodju do zraka). u zadnje vrijeme se cesto dogadja pa sam zabrinuta...
    sinoc sam mu uzela neku drvenu igracku kojom je mahao oko glave i eto ti ga..opet. nisam bila takticna, znam, ali nekad impulsivno reagiram ... a moglo se izbjec..opet s druge strane ne zelim mu radi toga popustati, jer ce se razmazit a onda nema povratka na normalu, ajoj....

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I moja mala susjeda je znala pasti u nesvijest od ljutnje, pa su onda svi bili usmjereni na to da ju ne ljute.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od moje kolegice s posla - kćer je imala takve probleme. njoj su rekli da je to od prepara... :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

eto Apri, ko zna šta san ja razumila
    ideš...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno pada u nesvijest

Citiraj sorciere prvotno napisa
    od moje kolegice s posla - kćer je imala takve probleme. njoj su rekli da je to od prepara... :?
    sorciere, nisam pila prepare ali imam muza koji je cenio kad je bio mali, krv nije voda

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: pada u nesvijest

Citiraj dupla mama prvotno napisa
    sorciere, nisam pila prepare ali imam muza koji je cenio kad je bio mali, krv nije voda
    Da, nije voda. To se nasljeđuje. Ja imam vrištavicu, a ni ja ni brat se nismo tako ponašali. Već sam mislila šta mi nije u redu sa djetetom, što vrišti!? :? Kad dođe sveki i kaže: "Ma oboje su mojih tako, ali on manje nego sestra mu. Nanosala sam ih se, leđa su mi otpala." I tu ja odahnem :smajlićkomepadakamensasrca:

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Re: pada u nesvijest

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Citiraj dupla mama prvotno napisa
    Da, nije voda. To se nasljeđuje. Ja imam vrištavicu, a ni ja ni brat se nismo tako ponašali. Već sam mislila šta mi nije u redu sa djetetom, što vrišti!? :? Kad dođe sveki i kaže: "Ma oboje su mojih tako, ali on manje nego sestra mu. Nanosala sam ih se, leđa su mi otpala." I tu ja odahnem :smajlićkomepadakamensasrca:

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dupla mama samo se ti smij! A da samo znaš šta sam sve pomislila, i koliko knjiga/internetskih tekstova sam pročitala. I duboko se zamislila nad terminom "nemotivisani plač" koji se bez objašnjenja u mnogim tekstovima navodi kao kriterij za zabrinuti se i odvesti dijete neuropedijatru. A da me sveki spasila, jeste. (da se i to desi, da sveki spasi snajku )

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bitno da je tebi :smajlićkomejepaokamensasrca:

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja ne znam bas nista o epilepsiji, ali kad sam ovo procitala prvo mi je ona pala na pamet
    i nije ti krivo pala napamet.
    dječak iz jedne obitelji koju sam upoznala u švicarskoj, počeo je padati u nesvijest nakon plakanja, kada je sa godinu dana dobio sestru.
    doktori su napravili opsežne pretrage. najveću težinu su pridavali onoj vezanoj uz epilepsiju.nakon što su pretrage pokazale da je fizički sve u redu, rekli su roditeljima da je to način na koji će privlačiti pažnju i da očekuju da će se to ponavljati kad god bude bio nečim frustriran. Isto su im naglasili širenje ruku, a u krajnjem slučaju okretanje naglavačke + ako se dobro sjećam dobili su i nešto za prvu pomoć u takvom slučaju.
    uglavnom, nisu spominjali neku posebnu pamet, iako taj dječak koji je sad u trećem razredu, je poprilično pametan i vrlo brzo usvaja nova znanja, no to se uspostavilo tek kad je krenuo u školu.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    bitno da je tebi :smajlićkomejepaokamensasrca:
    Da znaš da jeste :D (ovaj je samo približan )

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a šta je s bebama, s onima od 2-3mj
    moje susjede maleni bi znao u sec poplaviti
    ako ga ne bi podigla iz ležećeg položaja onaj tren kad on to želi poplavio bi od plača
    oni sad jadni skaču na svaki njegov znak jer se boje da ne ostane bez zraka, sad mu je 6mj i itekako ružno reagira ako ga se ne digne onaj tren kad to zatraži
    u pitanju nije da ga se pušta da plače jer to dijete NIKAD nije niti tren samo i NIKAD ga se ne pušta da plače
    u pitanju je situacija kad on spava u sobi i probudi se, ako prijateljica nije pored njega isti tren i nije ga digla na ruke ajme meni majko moja
    ili ako nije u njegovom vidokrugu kad se on zaigra i skuži da ju ne vidi
    vrlo neugodno reagira

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno pada u nesvijest

dupla mama samo se ti smij! A da samo znaš šta sam sve pomislila, i koliko knjiga/internetskih tekstova sam pročitala. I duboko se zamislila nad terminom "nemotivisani plač" koji se bez objašnjenja u mnogim tekstovima navodi kao kriterij za zabrinuti se i odvesti dijete neuropedijatru. A da me sveki spasila, jeste. (da se i to desi, da sveki spasi snajku )
    lako mi se sad smijat ali nije mi bilo lako....narocito kad je dr rekla da moze prouzrokovat epilepticki napad. tjesim se samo da uvijek ima razlog a dok je s razlogom nije frka premda sve vise razmisljam da ga ipak odvedem na neke osnovne pretrage, sta mislite? jeste li vi vasu djecu ikad vodili na ultrazvuk abdomena onako bez razloga. u zadnje vrijeme sve vise razmisljam o tome jer se oko mene naslo nekoliko ljudi koji su u 40 oj otkrili neke urodjene mane. any suggestion?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno pada u nesvijest

lako mi se sad smijat ali nije mi bilo lako....narocito kad je dr rekla da moze prouzrokovat epilepticki napad. tjesim se samo da uvijek ima razlog a dok je s razlogom nije frka premda sve vise razmisljam da ga ipak odvedem na neke osnovne pretrage, sta mislite? jeste li vi vasu djecu ikad vodili na ultrazvuk abdomena onako bez razloga. u zadnje vrijeme sve vise razmisljam o tome jer se oko mene naslo nekoliko ljudi koji su u 40 oj otkrili neke urodjene mane. any suggestion?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno p

...a zbog toga sto pada u nesvijest mozda i kod kardiologa i neurologa

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kako to da se dijete koje je u nesvjesti stavlja na leđa?
    Zar nije pravilo staviti ih na bok? :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

prije nego li se onesvjesti (u biti da do toga ne dođe) stavlja ga se na leđa i širi ruke.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    prije nego li se onesvjesti (u biti da do toga ne dođe) stavlja ga se na leđa i širi ruke.
    Hvala.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja ljutka se znala zaceniti od plača,ostati bez zraka i poplaviti kad je imala 2g,niš nije pomagalo dok ju jednom mm nije uzeo i stavio pod hladan tuš u robi...(možda grubo,ali već nas je izluđivala jer je trebao nikakav razlog da počne vrištati i to više puta dnevno-ak joj starija ne da odma igračku koju želi,ako ne dobije prva sladoled,ako joj se kaže NE....),nikada to kasnije nije napravila

kćer od kolegice je imala faze rušenja u nesvijest kad je krenula u stariju grupu u vrtiću,jer je znala da će mama i tata doć po nju čim se sruši
    kad su to počeli ignorirati,mala je počela ujutro prije vrtića povračati...dok jedno jutro njen tata nije rekao-ti samo povrati,pa ćeš to i pojesti i onda idemo u vrtić (ni to niti ijedno jutro više nije povratila) :shock:

psihologica je rekla da su to jako inteligentna djeca koja vrte roditelje oko malog prsta,pa iako grubo zvuči,ali nekima treba "šok" terapija da se počnu normalno ponašati
    šok u smislu da roditelji naprave ono što klinci najmanje očekuju.

pa sad... :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nisam stigla sve pročitati ali... ja sam jedna od te djece...
    krenulo je sa oko 2 god završilo sa pubertetom... rušila sam se (po pričama) kod nekog malo jačeg udarca, bez obzira gdje, ako bi me netko isprovocirao, ako bi bila zbog nečega uzbuđena... prošla sam razne pretrage i sve je bilo pk, psihijatru sam išla kad sam krenula u školu koji je nakon 2 mjeseca terapije zakljuičio da mi ne može pomoći.... kak sam rasla tak sam naučila savladati to... praktički sa sa prvom menstruacijom je sve to skupa završilo... evo do sada mi se ponovilo svega 3 ili 4 puta i to samo kod jako jako velikih neočekivanih uzbuđenja tak da ja mislim da to stvarno nema veze s nadarenošću i pameću....

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

u familiji imamo malca (6 god) koji isto kao mlukacin reagira na sve padanjem u nesvijest (od 3-e godine)..prvo mislili da je epilepsija al sve pretrage uredne...nitko nezna zašto se to događa, al kažu da ide nabolje....

pomaže ako kad se npr lupi mama mu govori gledaj me u oči i umije ga hladnom vodom.......to im zasad pali.....

~~~~~~~~~~~~

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Neki stvarno imaju grde metode (ne volim ovo sa šokovima isl)

Moja sestra je imala afektivne respiratorne krize. Sjećam ih se jako dobro (imala sam 5 do 7 godina, dugo je trajalo).

Izgleda zaista grozno, pogotovo kad su već veći, pa se zaplaču i poplave i pljok u nesvijest

Nama je doktor savjetovao takodjer raširiti ruke (tako se fizički zapravo "otvore" tj rašire pluća i ulazi zrak).

No, kako se to jednom dogodilo i kod doktora, pa je i sam vidio da nije to tako lako, onda ju je jednostavno nježno polegao, primio za noge i izokrenuo. Odmah udahne, okreneš ju i staviš u krilo, pomaziš i dobro.

Istina, moja šmizlasta sestra se dugo nije smjela zaplakati da se ne sruši.

E sad, jel ona to nešto posebno pametnija od mene i buraza, ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja curica ima 1,5 g i vec duze vrijeme ima afektivne respiratorne krize. Prvi put smo se uzasno prepali, isli na hitnu i sl. Sada nam je skoro pa normalno, iako svaki put kad ju vidim da promijeni boju i klone izgubim koju godinu zivota. :/
    Uglavnom, htjela sam pitati - da li je netko to spojio sa cjepljenjem? Naime nasla sam na internetu da je sluzbeno zabiljezena jedna nuspojava (ARK) 2004 g. Probali smo sloziti sve kockice i ispada da je mala prvi put imala ARK nakon dobivanja Hiberixa. Idem sad kopati dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •