Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: gdje su nestali??

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno gdje su nestali??

jučer na pregledu mi je doktro rekao da mi je vrat maternice jako zabačen i da nisam uopće otvorena, iako je termin danas.lagane trudove sam imala cijeli tjedan al očito nikakve koristi od njih.
    jučer popodne su me uhvatili dosta jaki probadajući s leđa i sprijeda i to na 5 minuta i to je trajalo više od 9 sati,onda sam zaspala noćas osjetila pokoji i evo jutros zadnji prije sat vremena. di su nestali moji trudovi???

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ženo, aj ti idi lijepo na pregled... meni je tako bilo sa srednjom curom, na kraju sam došla otvorena ohohooo i rodila za čas....
    sretno i ~~~~~~~~~ da imaš porod iz snova

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ne znam jel ti prvi porod... meni su s prvim bebacem trudovi bili cijeli dan, u ponoc jaci i mislila sam to je to, i probudila se ujutro nista, pa poceli u 10, do 19 pa opet stali nekih 50 minuta, onda opet, oko 1 u noci krenuli za bolnicu otvorena 3 cm, drip u 15 do 4, rodila u 9,10.

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

druga mi je beba,...prva je bila nešto manja oko 3kg i kad me zabolilo prvi put to je bilo to cjeli dan lagano u pravilnim razmacima u noći završila u rodilištu s trudovima na 5 minuta koji su bili jačine ko ovi jučer i rodila to popodne. sad je beba teža kilo i veća a cjeli tjedan me pomalo stezalo, da bi mi jučer ujutro gin reko da sam skroz zatvorena ,....al me pošteno bolilo bar 9 sati u komadu jučer dok nisam zaspala ,jutros NIŠTA???

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa čuj otvaranje može ići i dosta brzo. Ja sam na pregledu dan prije poroda bila skroz zatvorena, a iduću noć sam rodila, a trudovi koje sam osjetila su trajali 3 sata. Dobro sad je stalo, neznam kad ti je idući pregled? Ako se beba uredno javlja i vodenjak je očuvan i pregled je blizu čekaj idući nalet ili ako češ biti mirnija odi u trzdničku ambulantu.

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

s prvom bebom sam uranila jer su mi trudovi bili na 5 minuta pa sam mislila da je to to,došla sam dva prsta otvorena nakon 24 sata trudova na 10 minuta. ali sam prevarila jer sam u predrađaoni preležala još 12 sati, uz drip koji sam primala 5ipo sati i bušenje vodenjaka,....tako da to i nije išlo baš toliko prirodno,.....a sad nemislim baš tako brzo poletit pa da me opet zalegnu na 12 sati!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaki porod je individualan. I normalno je da trudovi krenu pa stanu. U bolnicu kreni kad više u trudu ne možeš pričati, jesti, odgovarati na pitanja. Osim razmaka važno je da trudovi traju oko minutu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa Vidi poruku
    U bolnicu kreni kad više u trudu ne možeš pričati, jesti, odgovarati na pitanja. Osim razmaka važno je da trudovi traju oko minutu.
    Niti ovo nije pravilo i ne treba ga se držati.
    U mom zadnjem porodu trudovi koje sam ja osjećala su trajali 20-30 sekundi, i mogla sam razgovarati tijekom truda. Tek zadnjih pola sata su postali intenzivniji i trajali oko minutu tako da sam se morala koncentrirati i nisam više mogla pričati.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tek zadnjih pola sata su postali intenzivniji i trajali oko minutu tako da sam se morala koncentrirati i nisam više mogla pričati.
    pa to je to
    i tek tad treba u bolnicu

gabrijela, to što je danas termin ne znači ništa previše. vrlo mali postotak žena rodi upravo na sam termin, to je samo matematički dobiven broj, a tvoje tijelo i tvoje beba ipak imate neki svoj ritam normalno je da porod krene u periodu od 2 tjedna prije do 2 tjedna poslije tog datuma, dakle imaš još puno vremena.

što se tiče nestanka trudova, i to je skroz normalno. posveti se svojim uobičajenim aktivnostima, zabavljaj se sa svojim starijim djetetom i nemoj brinuti.

sretno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    pa to je to
    i tek tad treba u bolnicu

samo da je bio dan i uobičajen gradski promet ja ne bih stigla do rodilišta

gabrijela, sretno!
    Ne brini, uskoro će opet krenuti i stiže vam bebica!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja nazalost ne znam kakvi bi bili trudovi u drugom porodu, imala sam nekih tjedan dana prije poroda neke lagane, najduze 3 sata, na kraju 14 dan nakon termina mekonij - busenje vodenjaka i drip - al preeeeeeelagan porod, i brz.

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sutra smo naručeni na ctg i kao da nam vidi vodu iako je jučer ultrazvukom reko da je mlječna i dobra....pa mi je sad frka kako on to misli meni gledat vodu???
    a i pregledi jesam li otvorena postali su prava mi muka jer me navodno nemore dokučit pa me i to boli.....sve u svemu ja bi najradije odmah išla rađat :D al evo trudova još nema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može ultrazvukom provjeriti količinu vode, a može raditi i amnioskopiju: malu cjevčicu uvede kroz ušće maternice i kroz nju pogleda plodovu vodu.
    amnioskopiju ti nikako ne bi trebao raditi ako si skroz zatvorena.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hm, ako si zatvorena neznam kako će gledati vodu? Ako se dobro osječaš, kad splasne ova današnja žega (ja sam ju čekala ko ozebli sunca) odi u šetnjicu uz pratnju naravno, onako malo dulju i žustriju, možda nešto krene.

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ako ipak dođe do aminoskopije dali je postupak bolan? navodno me nebi trebalo boliti ni kad mi gleda vrat maternice a meni to nije baš bezbolno.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mene su plašili da to boli a nisam niti osjetila, ne brini. sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bi trebao biti bolan ako si bar malo otvorena.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mene nije boljelo, ali sam bila dva prsta otvorena.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mene je jednom bolilo ( ovisi ko gleda ). pa mislim da se nemre gledat ak si ful zatvorena. mojoj kolegici koja je dosta prenjela i bila ful zatvorena su radili amniocentezu.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam ujutro u 8 na pregledu bila skroz zatvorena, počeli mi nekakvi trudovi oko 15, ja sam bila uvjerena da to nije to jer me ne boli, ali na kraju smo ipak oko 20 krenuli na SD (dok smo došli tamo, dok su me primili...već je bilo 22), i ja otvorena 5cm, rodila sam u 01:30 i zadnjih pola sata mi je bilo da ne mogu govorit (da sam tad krenula u rodilište rodila bi u autu)

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja još čekam ni traga trudovima
    ujtru ctg a kako će mi gledat vodu ne želim niti misliti
    Posljednje uređivanje od gabrijela7 : 25.05.2010. at 20:58

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako si zatvorena, a žele ti napraviti amnioskopiju, možeš odbiti, nitko ti nema pravo raditi išta protiv tvoje volje

stvarno se nemaš oko čega brinuti, trudovi će doći kad će biti pravo vrijeme za to, sada očito još nije bebuška želi još malo uživati u svojoj mami
    probaj se opustiti i ne razmišljati previše o tome. otiđi u šetnju - večer je predivna pogledaj neki lijepi romantični filmić popričaj s bebicom u trbuhui reci joj da jedva čekate da je upoznate i da jako želite da vam dođe
    želim ti ugodnu noć

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da ti i TM odradite malo "sporta" večeras

Sutra si garant mama

Znam kako se osjećaš i vjerujem da ti nije do šale (iako se ne šalim s idejom o sportu...) , isto ti želim mirnu noć i skori brzi porod!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku

Sutra si garant mama

Znam kako se osjećaš i vjerujem da ti nije do šale (iako se ne šalim s idejom o sportu...) , isto ti želim mirnu noć i skori brzi porod!
    ovo kaj se tice sporta, mozda ce zvucat nevjerojatno il smijesno nekima.. al to je meni gin reko i noc prije " sport ", i poslije lezim, mazim trbuh i nesto cudno sam osjetila unutra - imala sam osjecaj ko da se pokakala, al sam pomislila da se to ne moze osjetit i da sam paranoicna kokos i zaboravila na to... do 11 ujutro kad je amnioskopija pokazala zeleno... tak da ja se vise nebi bavila sportom pred kraj.
    i ja ti zelim mirnu noc, i lagan porod kad dođe, sretno, jos malo pa si sa svojom mrvicom.
    Posljednje uređivanje od mihim : 25.05.2010. at 23:16

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

još ništa,jutros ctg nema trudova bar onih koje ja osjećam iako dr veli da radi maternica nešto ha ha prekosutra ponovo....vodu nam nisu gledali

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eto super, probaj se opustiti, završi stvari koje trebaš, dobro se naklopaj finih stvari, brzo će sigurno...

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i još ništa ....lagano stiskanje stomaka, koje je bilo i prije 10 dana pa na pregledu nisam bila nimalo otvorena,......

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj biti tužna. Beba se priprema, doći će kad bude spremna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto si tužna? tvoja beba čeka pravi trenutak. znam da si nestrpljiva, ali porod će krenuti kad to beba poželi.
    imaš još puno fore, još uvijek si u terminu i sve je ok.
    opusti se

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku

Sutra si garant mama

Ajd mene baš zanima u svezi sporta dal je bitan sport ili sperma? ili obadvoje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bitan je orgazam
    ženski zbog kontrakcija i muški zbog sperme
    Posljednje uređivanje od Lutonjica : 27.05.2010. at 09:49

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj gabrijela7 prvotno napisa Vidi poruku
    i još ništa ....lagano stiskanje stomaka, koje je bilo i prije 10 dana pa na pregledu nisam bila nimalo otvorena,......
    samo se opusti, ja sam imala trudove neke dve nedelje.
    moja tvrdoglavica je" kasnila" 9 dana
    Posljednje uređivanje od kole : 28.05.2010. at 12:45

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jutros smo bili na ctg-u trudovi su na čistoj nuli....vodu nam nisu mogli vidjeti jer je grlić maternice toliko jako visoko i zabačen da ga doktor nije mogao dokučiti, znači li to da sam skroz i zatvorena. pa sam počela razmišljati da tražim uputnicu za veću bolnicu jer ovdje nema carskog a moj bebač je prije 5 dana već bio veliki oko 4100, s obzirom da mi je i prvi porod bio jakoooo mukotrpan i isforsiran dripom bušenjem vodenjaka i inekcijama za otvaranje i jakooo dug a beba je imala tek 3100.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a moj bebač je prije 5 dana već bio veliki oko 4100
    za početak, to je samo procjena. UZV ne daje točne mjere. već samo procjene. mogućnost pogreške je po nekima čak +/- 500.
    također, čak i da beba bude jako velika, to nije indikacija za carski, najnormalnije se može roditi vaginalnim putem.

carski je operacija, i nosi sa sobom sve rizike operacije, nemoj to zaboraviti.

ako ćeš se osjećati bolje i sigurnije, možda bi bilo dobro da uzmeš tu uputnicu, ne radi carskog, nego radi drugog mišljenja.

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

još uvijek ništa.....znači li nužno ako je vrat maternice jako zabačen da sam i totalno zatvorena?? jer nisam baš razumjela doktora...po priči sam zatvorena al koliko sam shvatila on uopće nije ni dokučio vrat!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zatvorena si i cerviks se nije spustio, što je dokaz da još definitivno nije bilo vrijeme za porod.
    ali, sve se to može u par sati promijeniti, zato budi strpljiva i ne brini

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

još uvijek ništa....lagano stisksanje bez ikakvih bolova,..ujtru opet na ctg ....a nervoza samo raste i raste,.....da se bar mogu smirit al uzalud

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Drž' se gabrijela7 bude sve ok! Malo pomalo.....

Ja sam se neki dan na kontroli malo prestrašila (iako znam da je to normalno) kad mi je dr. rekao da sam otvorena 2-3sm (2 tj.prije toga nisam bila) niti sam spavala tu noć kako treba, bebač me lupkao, osjećao vjerojatno moju nervozu, kroz dan mi je muka bilo, pojačani iscjedak...tek sam danas malo došla k sebi i sve je opet normalno, termin mi je 25.6.

Ponekad razmišljam da možda bolje niti da ne idem doktoru

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To što si prešla 5,6 dana od termina ne znači da si prenijela, imaš fore do 42 tj. još

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma ja sam se toliko prepala da imam osjećaj da sam blokirala i ono malo trudova hahahha
    beba je sad veća bar kaže dr prije sedam dana 4100 pa me malo strah i zbog toga ako nastavimo ovim tempom s kilima i ja i on još sedam dana
    a ja s brzinom otvaranja ko puž :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja sam se toliko prepala da imam osjećaj da sam blokirala i ono malo trudova
    ma nije to smiješno, to je skroz moguće i vjerojatno. zato i jest najvažnije da se prepustiš i uživaš u zadnjim danima svoje trudnoće

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj gabrijela7 prvotno napisa Vidi poruku
    a moj bebač je prije 5 dana već bio veliki oko 4100, s obzirom da mi je i prvi porod bio jakoooo mukotrpan i isforsiran dripom bušenjem vodenjaka i inekcijama za otvaranje i jakooo dug a beba je imala tek 3100.
    kao sto ti je Lutonjica vec rekla to je samo procena.
    ja sam isto imala prvi porod slican tvom i rodila A sa 4380g vaginalno.
    OPUSTI SE (ako se nisi vec porodila )

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

još sam tu,.....jutros kao imamo neke trudove na 10 tak minuta al je bebač jakoooo visoko i zatvorena sam gledo nam je vodu i ok je kako je uspio neznam znam vam samo reć da ne boli ,... dr prognozira da ćemo brzo....vidit ćemo...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa onda bi ipak bilo da si se poćela otvarati-kad je uspio bezbolno pregledati plodnu vodu. Gle ja sam si uvijek govorila, najveća je glavica, a ako je bembo malo jači nije bed. Osim toga drugi ti je porod, moralo bi biti puno lakše, a i brže. Ipak je to drugi put. Vibram da krene i da bude brzo i lako.

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ni ja nekužim kako je mogo vidit vodu ako kaže da se nisam otvorila?? i sve je toliko visoko da on rukom to nemože dokučiti,...kako god on kaže da se ovi trudovi nebi sad trebali izgubiti i evo još traju....izgleda da bebač je malo veće glavice ali to su dječije kosti koje se prilagode kanalu pa se nadam da neće biti većeg beda samo da se spusti...a valjda konačno hoće

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i još čekamo,....imam trudove već 24 sata na 10 minuta .......al nisu strašni čim mogu odspavati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odmaraj, spavaj, pojedi nešto, pij tekućinu, trebat će ti snage kad krene

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da mije počeo odlazit čep,.....aj oće me utješit neko znači li to da se možda i otvaram??? ili ću i dalje bit ko zavarena hahhahah

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je dobar znak

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa i to ti je relativno, ali najvjerojatnije će vrlo brzo. Meni je lagano odlazio čep nekih dva tjedna prije poroda, ali znam iz okoline da je nekima otišao doslovno preko noći i rodile su u roku keks.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •