Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 137 od 137

Tema: Reakcija na Infarix, kašalj?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hoćeš li ti sada dati potpuniji odgovor?
    U jeednoj rečenici? Pa da ti svi vjerujemo?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    aha.....
    imam li ja pravo dobiti informaciju do HZZZJ da li su reakcije moje djece prijavljene (neke od njih su još vidljive), ali 99% sam sigurna da nisu prijavljene.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hripavac ne može biti posljedica cijepljenja cjepivom protiv hripavca, jer cjepivo sadrži mrtvog uzročnika, kako acelularno, tako i cjelostanično
    samo za tebe, mujice.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    aha.....
    imam li ja pravo dobiti informaciju do HZZZJ da li su reakcije moje djece prijavljene (neke od njih su još vidljive), ali 99% sam sigurna da nisu prijavljene.
    Zovi, pa pitaj

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    hripavac ne može biti posljedica cijepljenja cjepivom protiv hripavca, jer cjepivo sadrži mrtvog uzročnika, kako acelularno, tako i cjelostanično
    samo za tebe, mujice.
    Hvala, Anvi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    aha.....
    Zovi, pa pitaj
    možda mi se ti javiš na telefon
    Moram se prvo pripremiti, ne misliš valjda da se može pouzdati u vladanje tih službi pravnom regulativom sa područja prava građana na pristup informacijama. Do sada su mi uvijek u službama vezanim za zdravstvo, ili državnim službama lupetali dijapazonom prava kako je tko u određenom trenutku izvadio iz rukava, što vrlo često nije imalo veze sa stvarnom pravnom regulativom.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

he, he.... je, pa ne možeš očeekivati od zdravtvenih službi u kojima rade zdravstveni djelatnici da vladaju pravnom regulativom..... za to postoje pravnici. Istina, ima ovdje onih koji vladaju i pravom i medicinom i koječimejoš.... ali takvih je na sreću malo..

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, to su mislili i neki moji kolege da ne moraju vladati pravnom regulativom vezanom za vlastita radna mjesta i područja s kojima svakodnevno rade - s čim se ja naravno ne bih složila.
    Ne moraš biti pravnik da znaš zakone koji reguliraju tvoje radno mjesto, odnosno ako ih već ne znaš, da stranci kažeš "provjeriti ću sa pravnikom, ostavite mi broj, javiti ću vam se sutra", umjesto da sipaš iz rukava vlastita viđenja prava.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mujica napisa:
    he, he.... je, pa ne možeš očeekivati od zdravtvenih službi u kojima rade zdravstveni djelatnici da vladaju pravnom regulativom..... za to postoje pravnici.
    Ne bih rekla - HE, HE - neki vrlo dobro vladaju svime - znanost, biznis, struka, pravo - mislim na slučaj KURJAK - a najviše kako beskrupulozno na bazi svega nabrojenog napuniti svoje džepove!!!!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo nešto friško iz "pro" tabora: odgađanjem ovog cjepiva smanjuje se rizik astme na pola: http://www.winnipegfreepress.com/sub...-4709994c.html

Zaključuju da ovo cijepljenje dolazi prerano. U studiji nisu koristili djecu koja nisu cijepljena uopće, jer ih je premalo za statistički valjani uzorak

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, sad vidim....
    To piše u uputi o lijeku priloženoj uz cjepivo Infanrix.
    E, pa to je najobičnija glupost.
    To opisuje događaje koji su se dogodili u toj učestalosti nakon cijepljenja Infanrixom.
    I to ne govori o uzočno-posljedičnoj povezanosti.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moje dijete kad kašlje, onda kašlje bar 3-4 dana, i to ima svoj tijek (suho, hripavo, mokro). Nakon Infanrixa je kašljao 1, možda 2 dana. Ono, baš kašljao, i onda ništa. I nikakvi drugi simptomi, ni nos, ni temperatura, samo suhi kašalj.
    Mislim, nije to neka strašna nuspojava, ali ipak je treba priznati.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nakon Infanrixa je kašljao 1, možda 2 dana.
    Ja li to bilo nakon svake doze?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Zaključuju da ovo cijepljenje dolazi prerano.
    Zanimljiv tekst, ali nigdje ne stoji takav zaključak.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zapravo kažu "možda", ali je to možda veliko kao kuća ako želiš cijepljenje odgoditi:
    "We're thinking that maybe if you delay this allergic response until a bit later, the child's immune system is more developed and maybe you're not seeing this effect," Kozyrskyj said.

Tu čitam dvije stvari. Kasnijim cijepljenjem postižu se dvije stvari:
    - the child's immune system is more developed
    - you're not seeing this effect (allergic response)

Ako zdravlje djece gledaš kroz ukupnost dobrobiti djeteta ili kvalitetu života (QoL), onda se osim dječjih bolesti za koje su napravljena cjepiva tu nalaze i sve "viroze" i ostale boleštine za koje ne postoje cjepiva, kojekakva kronična stanja, alergije, preosjetljivosti, autoimuni problemi i slično. U tom smislu su cjepiva potpuni promašaj, a ova studija ih povezuje s razvojem astme.

Mislim da je rano cijepljenje čisti autogol - jadna metoda žetve kroničnih bolesnika.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Autorica članka je vrlo oprezna i kaže maybe you are not seeing this response, znači ostavlja to pitanje otvorenim za neko daljnje istraživanje.

Navodi zatim primjer iz Japana gdje su u razdoblju 1975.-'88. odgodili cijepljenje do iza 10 mjeseci starosti i desio im se nagli porast ("spike") slučajeva hripavca u djece.

Meni je autoričina opreznost sasvim opravdana, tebi možda izgleda suvišna, ali ipak je bolje kad je već citiraš, istaknuti i to njezino maybe.

Zanimljivo, zanimljivo...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa da, metodologija ovakvog istraživanja je takva da ne ulazi u razloge ZAŠTO su neka djeca cijepljena kasnije i svi zaključci izvan opsega samog istraživanja opravdano dolaze s možda. Vrijednosti koje su utvrdili potvrđuju značajnu razliku u udjelu astme koja ide u korist kasnijem cijepljenju (i točka). Postoji jasna korelacija, ali obzirom da nisu istraživali optimalnu dob cijepljenja nego uvjetovanost astme - to je to.
    Ako autor volontira svoje mišljenje o nečemu što je u domeni nečijeg tuđeg posla, jasno je da će zaštititi svoje düpe prikladnim izborom riječi. Meni dovoljno.

Piše Mile, ali piše i Hund.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dobio sam mig o znanstveno utemeljenim razlozima za kašalj nakon cijepljenja: respiratory syncytial virus (RSV). Homeopati se uglavnom slažu da nakon svake doze DPT slijedi povećano kašljanje pa je netko to i znanstveno obradio.

Većina članaka na ovu temu nalazi se na Medline-u i ne vidim ništa osim sažetaka, ali i to je uglavnom dovoljno za nekakvo temeljno promišljanje.

RSV? O kakvoj boleštini se radi može se pronaći ovdje: http://lungdiseases.about.com/od/res...mptoms_rsv.htm

Iako se RSV povezuje s polio cjepivima, postoji studija koja potvrđuje postojanje RSV i prije ere polio cjepiva: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...?ordinalpos=10
    Time se ne uklanja uloga ovih cjepiva u širenju RSV po svijetu.

Povezanost kašlja nakon pertusis cjepiva može se protumačiti kroz vezu RSV i pertusis cjepiva:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...6?ordinalpos=3
    (i ovdje isto to http://www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/315806 )

O tome još detalja ovdje: ttp://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10438359?ordinalpos=5
    i ovdje: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9343225?ordinalpos=6

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zanimljivo....

Doduše, prva dva linka su članci o RSV bolesti, koji nemaju nikakve veze s cijepljenjem.

A preostala dva članka su od istih autora, koji kažu da su miševi teže podnijeli RSV infekciju ako su ih prije toga izložili pertusis toksinu (koji je u cjepivu).

Nekako mislim da se time ne može objasniti kašalj djece nakon cijepljenja.
    Time bi se eventualno mogla objasniti teža klinička slika uzrokovana RSV-om kod cijepljenih, ali ne kašljanje od par dana.

Ali nije loše kao ideja za objasniti kašalj. Možda se s vremenom pokaže da ti interleukini ili neka druga imunološka reakcija na cijepljenje mogu izazvati kašalj bez RSV infekcije.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Iako se RSV povezuje s polio cjepivima, postoji studija koja potvrđuje postojanje RSV i prije ere polio cjepiva: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1...?ordinalpos=10
    Time se ne uklanja uloga ovih cjepiva u širenju RSV po svijetu.
    Odakle ti to Davore, da se polio cjepivo povezuje sa šitenjem RSV-a????
    To stvarno nije nikome palo na pamet osim tebi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nažalost je. Radi se o jednoj od onih tema gdje se pozitivna dijagnostika povezuje s pojavom nekakvog stanja, a u ovom slučaju je to RSV koji je "pronađen" davne '65, što je koincidiralo s pojavom polio cjepiva. Ako se samo mrvicu potrudiš naći ćeš gro anti-vakcinacijskih linkova koji opisuju ovu vezu, recimo 15. poglavlje: http://www.thinktwice.com/Polio.pdf

Istina je svakako bolji izbor od čiste koincidencije.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Brzopletost: ne '65 nego '56

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ideš!
    Fakat se našao netko tko se toga dosjetio prije tebe.
    Nekakva teta Sheibner.
    Izgleda da ju nitko nije ozbiljno shvatio jer veza polio cjepiva i RSV-a se nije dalje puno spominjala (kao npr. veza sa SV-40) niti istraživala.
    Priznajem, nisam znao da se to itko do sada dosjetio.
    Hvala što si mi i na to ukazao.
    A ti , Davore, stvarno imaš talenta za nači takve anegdotalne izjave i zapise.
    I uopće ti nije teško to sve napisati, linkati, donositi mišljenja... unatoč neznačajnosti nekih od tih ideja koje su se pokazale promašenima (što i sam povremeno priznaš).... impresioniran sam.
    :D i veseo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ih, k'o da je to neki problem postići. Treba sam masno slagati da su cjepiva super i ti mašeš repom

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Nakon Infanrixa je kašljao 1, možda 2 dana.
    Ja li to bilo nakon svake doze?
    Ne, samo nakon zadnje, sa 5 godina.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne, samo nakon zadnje, sa 5 godina.
    Pokušavam dokučiti kojim bi to mehanizmom cjepivo izazvalo kratkotrajni kašalj u trajanju dan-dva (pretpostavljam da je počeo isti dan nakon cijepljanja), a da nije u pitanju neki blagi oblik alergijske reakcije. :/ Ja bih prije pomislila ili baš na to, da se radi o alergiji, ili da je nekakav nadražajni kašalj u pitanju, kad već nije bila viroza.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moguće.... u prilog tome ide ona priča o interleukinu 4 iz članka kojeg je davor linkao. Možda će to postati neko općepoznato znanje jednog dana. Kad se pređe s ispitivanja s miševa na ljude.
    Ili se opovrgne. Vidjet ćemo.... ako doživimo.
    Inaće,
    Davore
    , ne mašem ja repom na cjepiva, nego gledam malo šire, pa vjerujem da su cjepiva zajedno sa svojim manama često bolja opcija od necijepljenja.
    Ne uvijek, naravno....
    Ali za ona cjepiva koja su u kalendaru, to vjerujem.
    Na razini populacije. Na razini pojedinca, naravno da je odnos koristi i rizika ponekad nepovoljan.
    Ali ista je stvar i sa drugim stvarima u životu. Sigurno se svi slažemo da je električna struja korisna i da nam je poboljšala kvalitetu života. i produljila život. Ali svako malo netko umre od strujnog udara, zar ne?
    Bezbroj je takvih primjera - od antibiotika koji su produljili životni vijek ljudima, a netko ipak umre od nuspojava; do autosjedalica koje spašavaju život djeci, ali siguran sam da bi se našlo primjera gdje su djeca poginula upravo zbog toga što su bila u sjedalici umjesto da u sudaru izlete van na travu i prežive gnječenje u kabini auta.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čak i na razini populacije se odnosi stubokom mijenjaju u odnosu na tradicionalan ako se kvaliteta života (QoL) uzme kao norma. Odsustvo jedne ciljane bolesti ne rezultira nužno povećanjem kvalitete života ako ju zamijeni cijeli niz drugih, recimo kašalj nakon cijepljenja, ili dugoročno dijabetes.

Eto, dokazali su korelaciju ranog cijepljenja s povećanim udjelima astme. U terminima QoL ovo cjepivo je kompletna pušiona.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno zakon

Mujica napisa:
    Bezbroj je takvih primjera - od antibiotika koji su produljili životni vijek ljudima, a netko ipak umre od nuspojava; do autosjedalica koje spašavaju život djeci, ali siguran sam da bi se našlo primjera gdje su djeca poginula upravo zbog toga što su bila u sjedalici umjesto da u sudaru izlete van na travu i prežive gnječenje u kabini auta.
    OVO SAM VEĆ STO PUTA NAPISALA ('I REĆI ĆU OPET '- DR.I.S.) - ali tu imamo mogučnost izbora - u cijepljenju nemamo - ono nam je zakonski nametnuto!!!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Suzaks , ti si neki anarhist?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno anarhist

odgovor Mujici:
    ...AKO NE ŽIVIŠ NA RUBU ZAUZIMAŠ PREVIŠE MJESTA...
    ...ali o tome možemo razgovarati i na PP...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znači.... anarhist.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davore, meni je totalno genijalno da ti stignes procitat i kanadski Winnipeg Free Press. Jel' ti kad spavas? Jer ako uspijes naci "pro" tabor clanak u Winnipeg Free Pressu........ .

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mujice, daj si truda da pročitaš što se dogodilo sa djetetom Suzaks nakon cijepljenja, pa će ti biti jasnija njezina velika slova, i stavovi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jesam. Prije godinu dana.
    I tada sam zaključio isto kao i sada da osobno teško životno iskustvo, koliko god teško bilo, ne čini dezinformacije nimalo istinitijima.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    Davore, meni je totalno genijalno da ti stignes procitat i kanadski Winnipeg Free Press. Jel' ti kad spavas? Jer ako uspijes naci "pro" tabor clanak u Winnipeg Free Pressu........ .
    Umrežavanje. Imam istomišljenike u Winnipegu koji su vični čitanju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvarno? Ma cisto te pitam zato sto sam bila tamo i nama je to stvarno na kraju svijeta. Pa di bas Winnipeg? Ajde dobro, globalizacija cuda radi .

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •