Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: umjetni nokti i trudnoća

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno umjetni nokti i trudnoća

evo ne znam jesam li pogodila mjesto za postaviti pitanje, možda se negdje i pisalo, ali ne mogu naći sorry
    naime stavljam umjetne nokte već godinama, trudna sam deveti tjedan, zadnje nokte sam napravila na samom početku trudnoće, sutra bi trebala na reparaciju e sad kakva su vaša iskustva s tim, da li je stavljanje gela i tipsi štetno, ja smatram da ne bi trebalo imati veze, ali molim za pomoć, u slučaju da je štetno sutra bi ih samo skinula (šmrc)

oprostite ako je pitanje glupo

CUUuu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Naišla sam na nekoliko članaka koji pišu da lakiranje noktiju u trudnoći nije preporučljivo, za umjetne nokte nisam ništa našla, ali pretpostavljam da to spada u istu kategoriju. Toga ću se već nekeko odreć, mene više brine što neću moći bojati kosu...

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pitanje uopće loše jer sam i ja razmišljala šta napraviti sa gelom na noktima...nisam htjela riskirati pa sam ga skinula i evo nemam ga ni sad a u 17. tjednu sam trudnoće....iako je lijepo imati sređene nokte i baš mi nedostaju ali više mi je bilo koma imati izrast na glavi....jedva sam čekala da prođu 3. mjeseca pa da se mogu pofarbat. Kažu da nije preporučljivo bojati kosu prva tri mjeseca pa sam apstinirala...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ni ja ne bojam kosu, a kako vidim bolje mi je ipak sutra skinuti noktiće i to je to, najgore od svega je da sam ja već bila trudna kad sam ove sada stavila pa se nadam da neće biti nikakvih problema

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I ja sam isto bila trudna kad sam još imala gel....ne brini....ja sam ih skinula negdje isto sa 8-9 tjedana....
    Ja bih ih rado stavila opet al bojim se da nokti ne dišu preko gela pa zato neću riskirati...ali ću zato ću si sutra za gušt nalakirati noktiće na nogama u crveno jer to obožavam nositi sad preko ljeta u japankama jer je konačno stiglo toplije vrijeme

CUUuu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Znači bojanje kose treba samo prva tri mjeseca izbjegavat, to mi nije tako strašno...
    Ja bih rado obojila nokte na nogama, jer mi stvarno ružno izgledaju bez laka al se ne usudim... Postoje li nekakvi prirodni lakovi koje se mogu, jer uglavnom komentiraju da trudnicama smeta misris laka, a ja bi to istrpila i da škodi aceton, a postoje skidači laka bez acetona pa sad nisam ni sama pametna...

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    ni ja ne bojam kosu, a kako vidim bolje mi je ipak sutra skinuti noktiće i to je to, najgore od svega je da sam ja već bila trudna kad sam ove sada stavila pa se nadam da neće biti nikakvih problema
    gel na notkima ne može naštetiti bebi

geliranje noktiju, kao i lakiranje, se ne preporučuje u trudnoći zbog toga što u slučaju da trudnoća pođe krivim smjerom gelirani i lakirani nokti stvaraju smetnju izvođenju nekih bitnih postupaka

ja sam se jednom probudila na intenzivnoj bez laka na noktima pa su mi tako rekli, nije da me bilo briga za lak ali eto...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

snjeska ovo što kažeš jedino mi ima logike, pred operaciju štitnjače sam ih skinula baš zbog toga, ma skinut ću ja njih izdržat ću, nije to smak svijeta, moja bebuša je važnija od toga nemjerljivo!!!!

hvala curke

CUUuu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Snjeska, je li ovo 100% točno?

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Puno cura koje znam kroz cijelu trudnoću su imale gelirane nokte, al su nakon rodjenja skinule gel, jer nije bilo vremena za redovito uredjivanje
    Ali, činjenica je da se na porod ne bi smjelo s lakiranim noktima, jer se po boji noktiju prati dal nešto kreće krivo, a sad detaljnije ne znam.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da se o tome pisalo na temama što se smije unositi u rađaonu. Obično bi se došlo i do tih noktiju. Koliko sam shvatila, ako s rodiljom nešto nije u redu (valjda gubitak krvi? ), nokti će prvi problijedjeti, ako su lakirani to se ne vidi. Tako nekako :potpuni_laik:

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

upravo tako kako je pomikaki rekla
    ako dode do poremecaja cirkulacije prvi se vidi pod noktima
    nece vam nitko radit problme ako imate samo prozirni gel na noktima pa cak ni ako imate nalakirane nokte

preporucljivo je bez za slucaj da nesto krene krivo da se nemoraju jos i sa ti backat

a mozete kosu bojati i prirodnim bojama npr kanom a i imaju ove nove boje bez amonijaka pa vam nece smetati mirisi barem su meni smetali na pocetku trudnoce

CUUuu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jel onda može boja za kosu bez amonijaka i lak za nokte u trudnoći, pa da se skine na porodu???

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Gel nisam stavila nikada i neću..
    Ali se zato farbam, tj. stavljam pramenove već jako dugo, a nisam prestala ni u trudnoći. Niti jednoj. Idme cca svaka 3 mjesec. Baš sam danas bila.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj CUUuu prvotno napisa Vidi poruku
    Snjeska, je li ovo 100% točno?
    Tako su meni rekli doktori.

A ti opet pitaj svog dr., to ti je najsigurnije.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja ih skinula jučer....

diabolica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Blekonja izdržat ćemo mi bez gela na noktima, bitno da smo mi došle do naših bebulina. Za njih sve! Kad se sjetim samo kroz kakve stvari sam prošla ne bih li došla do nje (mislim na umjetnu oplodnju), gel na noktima mi je sporedna stvar na svijetu.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj diabolica prvotno napisa Vidi poruku
    Blekonja izdržat ćemo mi bez gela na noktima, bitno da smo mi došle do naših bebulina. Za njih sve! Kad se sjetim samo kroz kakve stvari sam prošla ne bih li došla do nje (mislim na umjetnu oplodnju), gel na noktima mi je sporedna stvar na svijetu.
    potpuno se slažem

barbyRI avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja geliram noktice skoro vec 6 god,i sad isto(u 8tj trudnoce sam),cula sam da to ne smeta,jedino na porodu da bar imas na nogama ne nalakirane nokte da po njima prate ako nesto ne bude u redu. cura kod koje idem na noktice je pred manje od godinu dana rodila i cijelu trudnocu si gelirala nokte,ginek joj rekla da to ne smeta.ja bas jucer bila na korekciji....kad idem iduci put ginek pitat cu je malo o tome.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znate kako, večina trudnica slična pitanja nikad sebi ni ne postavi, najregularnije se farbaju i nose umjetne nokte. No kad su u pitanju neki problemi svi pušu u jogurt. Meni je na početku rizične trudnoće, nakon 3 izgubljene, bilo zabranjeno sjediti ispred monitora, koristiti kopir aparat, farbanje kose mi nije ni na pamet padalo, ma rekli su mi da ne boravim u frizraju ako se neko drugi farba Sve je ovo sigurno malo pretjerano, ali nikakva žrtva za podnjet da se čovjek kasnije ne bi pitao "a samo da sam ...". U drugoj, opuštenoj trudnoći sam se ofarbala u 4-5 sedmici, i farbala se kroz trudnoću, te pred sami porod. Lakirala sam nokte bez razmišljanja.

Ljekari zahtjevaju natur nokte bez laka samo zbog mogućih hitnih bolničkih procedura (ne znam tačno, ali ima neke veze sa posmatranjem boje tkiva ispod noktiju, što je vjerovatno vezano za cirkulaciju).

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja imam prozirni gel već godinama i mučilo me isto i doktor mi je rekao da nema potrebe niti radi trudnoće ni samog poroda ga skinuti, kroz njega se vidi zapravo eventualna promjena ali isto tako mogi vidjeti i na noktima na nogama, tak da...ja sam ih jedino dosta skratila nokte na rukama prije nego sam išla roditi i sad ih tako kraće nego prije geliram čisto da mi je lakše oko maloga, da ga ne zagrebem ili sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •