Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Djeca stradaju u nesrećama 'na brzinu'

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Djeca stradaju u nesrećama 'na brzinu'

Pogledajte kaj sam našla na Iskonu:

Djeca stradaju u nesrećama 'na brzinu'

Osamdeset posto nesreća u kojima sudjeluju i djeca dešava se na udaljenosti od samo dvadeset minuta od kuće, na kratkom putu do škole ili dućana kada roditelji djecu ne vežu pojasevima.

Znanstvenici koji su proveli ovo istraživanje nadaju se da će rezultati istraživanja uvjeriti roditelje da je važno djecu vezati sigurnosnim pojasevima svaki put kada upale auto.

"Rezultati ovog istraživanja pokazuju da nije točna pretpostavka da moramo biti pažljivi samo kada idemo na duga putovanja", kazala je dr. Flaura Winston, pedijatrica i voditeljica ovog istraživanja.

Tijekom 2003. godine u automobilskim nesrećama u Americi poginulo je gotovo 2.000 djece, a više od 250.000 ih je bilo ozlijeđeno.

Američki dužnosnici smatraju da će istraživanja poput ovog, koje je provela Dječja bolnica u Philadelphiji i osiguravateljsko drušvo Farm Insurance iz Bloomingtona, pridonijeti većem korištenju sigurnosnog pojasa.

Više od polovica prometnih nesreća u kojima su sudjelovala i djeca dogodila su se pri vrlo maloj brzini, a gotovo polovica na lokalnim cestama ili na parkiralištima.

IskonInternet
    20.10.2005.

-----------------------------------------------------

Napominjem da dječicu treba prije svega vezati u ispravnoj, za dob primjerenoj sjedalici, a tek kad su dovoljno veliki pojasom automobila, ali u tekstu je najbitnija poruka koju svi moramo doooobro utisnuti u mozak da je raširena navika i mišljenje "Idemo-samo-do-dućana-pa-se-ne-trebamo-vezati" izuzetno opasna!

Pamet u glavu i vozite svoju dječicu u sjedalicama uvijek i bez iznimke!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Djeca stradaju u nesrećama 'na brzinu'

"Rezultati ovog istraživanja pokazuju da nije točna pretpostavka da moramo biti pažljivi samo kada idemo na duga putovanja", kazala je dr. Flaura Winston, pedijatrica i voditeljica ovog istraživanja.
    Pa meni tu nema nikakvog spektakularnog zaključka, jer normalno je da se puuuno češće vozi na relacijama od 10-20 min, nego što idemo na put u trajanju od 10-12 sati (eventualno 1 godišnje).

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Arijana, zakljucak ovog istrazivanja nije da se cesce vozimo na kratkim relacijama (sto je, slazem se s tobom, logicno) nego da se skoro sve nesrece dogadaju tijekom kratkih putovanja. Ovo je u suprotnosti logike mnogih roditelja koji opravdavaju nekoristenje sjedalice "odlascima na samo kratke voznje" jer se kao na tako kratkoj relaciji i pri tako niskim brzinama nece nista desiti. Te logike na istoj liniji razmisljanja koja navodi roditelje da koriste sjedalicu tek kad idu na duga putovanja.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Arijana, zakljucak ovog istrazivanja nije da se cesce vozimo na kratkim relacijama (sto je, slazem se s tobom, logicno) nego da se skoro sve nesrece dogadaju tijekom kratkih putovanja.
    Ali zato se i događaju, - zakon vjerojatnosti.
    Ma sve u svemu, žalosno je da uopće ima takvih roditelja koji razmišljaju na takav način i da su im potrebna "istraživanja" da ih uvjere da djecu treba vezati uvijek.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Ma sve u svemu, žalosno je da uopće ima takvih roditelja koji razmišljaju na takav način i da su im potrebna "istraživanja" da ih uvjere da djecu treba vezati uvijek.
    Da, to je zaista žalosto i zato nikad dosta edukacije i upozoravanja i istraživanja dok jednom ljudima ne sjedne u glave kakvoj opasnosti izlažu djecu ako ih ne vežu - svaki put!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Arijana, zakljucak ovog istrazivanja nije da se cesce vozimo na kratkim relacijama (sto je, slazem se s tobom, logicno) nego da se skoro sve nesrece dogadaju tijekom kratkih putovanja.
    Ali zato se i događaju, - zakon vjerojatnosti.
    Arijana, ja sam ti picajzla po matematici i logici pa mi oprosti kaj moram reci da nije nuzno da je vecina nesreca na kratkim relacijama samo zato sto je vecina voznji na kratkim relacijama - stoga ovakva istrazivanja i drze vodu i nisu samo za to da bi se dokazalo nesto ocito

Al se definitivno slazemo u tome da je zalosna cinjenica ta da mnogi roditelji ne koriste sjedalice samo zato kaj idu "samo do ducana".

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Arijana, ja sam ti picajzla po matematici i logici pa mi oprosti kaj moram reci da nije nuzno da je vecina nesreca na kratkim relacijama samo zato sto je vecina voznji na kratkim relacijama - stoga ovakva istrazivanja i drze vodu i nisu samo za to da bi se dokazalo nesto ocito
    Oprosti i ti meni, ali i ja isto .

Poanta istraživanja je da roditelji svoju djecu ne vežu na kratkim relacijama pa se nesreće događaju češće nego na dužim jer ih onda vežu.
    A ja kažem; sve i da 100% roditelja veže svoju djecu svaki put, bilo to na kratkim ili dugim relacijama, opet bi broj nesreća i broj stradalih išao u korist kratkih relacija.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajmo o matematici

A ja kažem; sve i da 100% roditelja veže svoju djecu svaki put, bilo to na kratkim ili dugim relacijama, opet bi broj nesreća i broj stradalih išao u korist kratkih relacija.
    Ne mora biti. Ako je pretpostavka da su ljudi na kratkim relacijama oprezniji, da sporije brzine daju priliku za bolje reakcije itd., onda se moze zamisliti da je manja sansa da ces zavrsiti u sudaru ako si na kratkoj relaciji, pod niskim brzinama. A upravo je ovo pretpostavka (i nije bas nerazumna) onih roditelja koji misle da im za gradsku voznju ne trebaju sjedalice.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U lijevom kuti Arijanaaaaaaaaaa, bijele hlačice, 45 profesionalnih nastupa, brza i beskompromisnaaaaaa...
    U desnom kutu Ančicaaaaaaaaaa, zelene hlačice, 52 profesionalna nastupa, taktično neumoljivaaaaaa..

Kakva će to šora biti, dragi gledateljiiiiiiiiiii
    ------------------

Najvažnije je da se dječica vežu bila matematika ovakva ili onakva, ne

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    U lijevom kuti Arijanaaaaaaaaaa, bijele hlačice, 45 profesionalnih nastupa, brza i beskompromisnaaaaaa...
    U desnom kutu Ančicaaaaaaaaaa, zelene hlačice, 52 profesionalna nastupa, taktično neumoljivaaaaaa..

Kakva će to šora biti, dragi gledateljiiiiiiiiiii
    ------------------

Najvažnije je da se dječica vežu bila matematika ovakva ili onakva, ne
    :smajlić koji se valja od smijeha:

Početno

An-ci-ca! An-ci-ca! An-ci-ca! :D

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klo, odvalih :valj:

Slazem se, najvaznije je da sto vise roditelja osvijestimo o vaznosti vezanja u autosjedalici - uvijek i bez iznimke. Tu smo svi u istom uglu, i Arijana i ja i ti i dille i veliki broj roditelja a koji svaki dan raste 8)

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kloklo !

Sa ljubičastim okom i bez pola zuba, nastavljam, pa ako govorim nerazgovjetno nemojte zamjeriti;
    Ako se godišnje vozim 365 puta i više na kratkim relacijama, a 1 put godišnje na dužim, kakvi su mi izgledi??

Početno

Ja se, da sam u tvojem stanju (ne mislim na 'drugo'), ne bih usudila sjesti na vozacko mjesto...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako me sad tresne pa zaradim i potres mozga, onda me je definitivno isključila iz prometa!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni svaki put izlete oči kao onom šokiranom smajliću kad vidim mnoge prijatelje,ali i nepoznate ljude u Dubrovniku koji na kratke ture po Gradu voze malu dječicu od par godina na prednjem sicu onako stojećki se drže za masku suvozačkog sjedala!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kakve su ovo provokacije
    A koja je razlika Dubrovnika ili bilo kojeg grada u Hrvatskoj što se tiče vezivanja?

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

dođite malo na moj otok pa čete tek tu vidit svašta
    u vrtić kad dovode i odvode djecu s prijevoznim sredstvima
    nitko ali nitko u autu za djecu do 5g nema autostolicu odnosno imaju
    2-3 ali ni oni je ne koriste ili eventualno dijete je u njoj ali bez vezivanja
    a o busteru da ne pričam ni neznaju šta je to
    a motori to je priča sama za sebe,još nisam vidila dijete sa kacigom
    a kad vidim tata vozi iza dijete 2god pa od 7god kaže on meni pa ova
    starija drži mlađu :shock:
    malo sam dosadna ali i to me zanima od koliko godina se uopče smiju
    djeca vozit na motoru

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Arijana nije uopće provokacija,ja sam iz Dubrovnika i jako dobro znam kako se dole djeca voze,ali tješim se da je tako u svim manjim gradovima baš zato i jest baš za ovu temu mali Grad -male relacije -djeca u opasnosti!Nakon prometne nesreće ovo ljeto u Dubrovniku-u koja se by the way dogodila 100 m od mog stana,policajac mi je rekao da se ne sjeća kad je vidio djecu vezanu u stolicama i zamolio me da kažem svim prijateljima da su djeca neozlijeđena jer su bila vezana u autosjedalicama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •