Pokazuje rezultate 1 do 50 od 198

Tema: privatna srednja škola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I cijela ta ideja da djeca u dobi od 14 godina moraju odlučiti praktički odrediti svoju sudbinu izborom škole je besmislena.

U moje vrijeme (nije srednji vijek) lijepo su prva dva razreda imala jednak program u svim srednjim školama, a tek se u trećem razredu usmjeravalo (ili nastavljalo gimnaziju).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    I cijela ta ideja da djeca u dobi od 14 godina moraju odlučiti praktički odrediti svoju sudbinu izborom škole je besmislena.

U moje vrijeme (nije srednji vijek) lijepo su prva dva razreda imala jednak program u svim srednjim školama, a tek se u trećem razredu usmjeravalo (ili nastavljalo gimnaziju).
    Da, da... i ja sam šuvarovac. Tek puno kasnije čovjek shvati da je taj sustav u osnovi bio sasvim dobar. Završila sam provincijsku varijantu mioca nakon 2 godine opće srednje škole, upisala željeni studij bez problema i sve je nekako išlo...glatko i bez stresa. I ne pamtim da je bilo tko od roditelja išao sa mnom (razgovarala s tatom kako popuniti prijavu za srednju školu i to je bilo to). Isto i sa prijemnim i upisom na faks. Danas ne mogu zamisliti da pustim svoju djecu da to samostalno obavljaju.... katastrofa!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

Da, i meni se taj sistem čini boljim, barem u teoriji, naročito zato što dosta klinaca koji izlaze iz osnovne škole još ne znaju što žele raditi u životu. Ali očito je taj Šuvarov sistem, iako dobro zamišljen, u praksi ipak štekao jer znam dosta ljudi koji nisu bili zadovoljni s takvim školovanjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •