mujice, mislim da bolji pristup i više truda ne ovisi o školi, nego o pojedinom profesoru.
ja svakako glasam za državne škole, danas, u hrvatskoj.
pa evo, i ovo mi je nekako naopako, šta nije vani veća navala na upis u privatne škole, nego u državne? jer nude bolje uvjete, viši nivo znanja itd. što je škola bolja, trebala biti veća navala na upis. a ne obratno. da se u bolje škole lakše upiše nego u lošije?

mamma san, gledala sam malo slike na onom mujičinom linku, barem ovako na prvu, klinci mi ne djeluju nimalo bahato
u svakom slučaju, dobra je tema, i opcija je svakako za razmisliti, baš za filozofirati, a to i nas sve čeka. i pubertet i sve. ja bih u takvoj situaciji, da imam ne-glupo dijete, s lošim ocjenama u školi, bila isto na muci. da li platiti, u mom slučaju bi to bilo i značajno odricanje, nekakav upitan nivo obrazovanja, samo zato jer se radi o formalno gimnaziji, što opet ima smisla - kako kažeš, za dve godine se može tući glavom o zid, a onda je kasno.
ili, računati da ništa nije kasno, i da ima vremena za sve. pa i da potrati dvije godine, i na taj, teži, način iskusi do čega dovodi neučenje.