Pokazuje rezultate 1 do 50 od 198

Tema: privatna srednja škola

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja vas čitam sad tu i stalno čujem oko sebe "kvalitetne srednje škole" - šta to znači? A nerjetko mi to iz priča zvuči kao znoj, krv i suze (što nisam sigurna da bih željela niti sebi niti svom djetetu).. Što klinci imaju od upisa u te "kvalitetne" srednje škole? Zar su ove druge toliko loše da se nakon njih ne može upisati na fakultet ili što? Pa zar ne rade sve po istom programu? U čemu je trik?

Kod mene sreća nije bilo tih "kvalitetnih" i manje kvalitetnih srednjih, birao si oćeš matematičku ili jezičnu (ak si htio gimnaziju) i to je to.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja vas čitam sad tu i stalno čujem oko sebe "kvalitetne srednje škole" - šta to znači? A nerjetko mi to iz priča zvuči kao znoj, krv i suze (što nisam sigurna da bih željela niti sebi niti svom djetetu).. Što klinci imaju od upisa u te "kvalitetne" srednje škole? Zar su ove druge toliko loše da se nakon njih ne može upisati na fakultet ili što? Pa zar ne rade sve po istom programu? U čemu je trik?

Kod mene sreća nije bilo tih "kvalitetnih" i manje kvalitetnih srednjih, birao si oćeš matematičku ili jezičnu (ak si htio gimnaziju) i to je to.
    pa ja se slažem s tobom, ali da li u zagrebu/rijeci postoji gimnazija u koju se može upisati učenik sa vrlo dobrim, ili ne daj bože dobrim uspjehom u osnovnoj školi? a da nije privatna?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku

Načelno rade po istom programu, ali u praksi je provedba tih programa vrlo raznolika. Osim toga, srednje škole po Zagrebu se jako razlikuju po kvaliteti. Razlikovale su se još i gimnazije prije Šuvarove reforme (još iz djetinjstva pamtim priče o tome koja je škola bila bolja, koja lošija). Šuvarica je te razlike još dodatno produbila. Povratkom gimnazijskih programa dobili smo tako 20-ak gimnazija s tri osnovna programa, ali s vrlo šarolikom kvalitetom.
    (govorim o stanju u Zagrebu, jer to znam, u drugim gradovima je priča vjerojatno jednostavnija)

E sad, ovo da iz priča kvalitetna gimnazija zvuči kao "krv, znoj i suze" - to je baš to - priče. Nekoj djeci ne odgovara oštriji tempo u školi, neki upravo u tome uživaju. Ja sam se preporodila kad me u gimnaziji više nisu proglašavali štrebericom niti mi se rugali zbog toga što ne mogu optrčati 6 krugova oko igrališta, i pritom me nimalo nije smetala ogromna količina zadaća koje smo dobivali - nekom drugom takva atmosfera ne odgovara, i otud priče o krvi, znoju i suzama.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da se razumijemo:
    nemam ja ništa protiv privatnih gimanzija,dapače.
    Vrlo rado bih radila u jednoj takvoj,ali da je postavljena na pravim temeljima kvalitete, kako nastavnog kadra, materijalno-tehničkih uvjeta,tako i na kvaliteti učenika koji bi se upisivali.
    Ali imam sve protiv gimanazija koje upisuju trojkaše.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mima,tko ima novaca -nek izvoli.
    Ali mislim da je ok da se ljudi informiraju da će možda dati finu svotu novaca za nikakvo znanje,samo papir.
    That's all.

A o radim navikama i okruženju ostalih učenika u takvom sustavu gdje ne postoji jedinica
    ne bih više govorila.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mujice, tko vam je savjetovao upis u privatnu školu?

Vezano uz kvalitetne škole: škole (profesori) su kvalitetne kad su i učenici kvalitetni. I obrnuto. U ZGu je puno veći broj djece i statistički gledano ima i veći broj uspješnih učenika. Kad imate u nekom razredu dobre učenike, nema toga što ih ne možete naučiti i što oni ne mogu postići. Još kad je između njih jedan pozitivan, natjecateljski duh... U manjim sredinama uspješnost obično varira generacijski. Imate nekoliko dobrih generacija pa jednu ili dvije slabije i tak u krug.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •