Pa nije valjda da se ne možeš upisati u niti jednu gimnaziju u zg ak prolaziš sa 4?ak je tako, selimo se odmah
![]()
Pa nije valjda da se ne možeš upisati u niti jednu gimnaziju u zg ak prolaziš sa 4?ak je tako, selimo se odmah
![]()
O privatnim srednjim školama sam slušala od kolegica iz prve ruke koje su tamo radile.Niti jedna nije govorila pozitivno o njima.
Djeca koja su zapravo prosjekom ocjena za strukovne škole,a roditelji se ne mogu miriti s time.
Cash and carry
p.s. radila sam u školi stranih jezika,znam kako sistem funkcionira i koliko puta se kandidatu dozvoljava pisati "popravni popravnoga" i koliko posto je na kraju dovoljno za prolaz na viši stupanj.
Ne tvrdim da je tako u svima,ali u ovoj gdje sam ja radila jest.
Pa rosa, upravo to mujica i hoće, zar ne - da mu dijete koje nema dobre ocjene svejedno ide u gimnaziju tj. da ne ide u strukovnu školu.
Naravno, shvatila sam to. Jedino mi nije jasno kako se očekuje da će dijete steći radne navike u školi u kojoj nema ocjene manje od trojke i u kojoj se mora proći razred jer nastavnici kad više ne znaju što bi, insceniraju usmeni u kojem retoričkim pitanjima izvuku dobar.
Osim toga,kako se može tvrditi da se u strukovnoj školi ne stiču radne navike,a zna se da program ima 50% praktične nastave, dakle rad kod obrtnika i prava priprema na konkretan, radni proces. Naravno, većina učenika u strukovnim školama je manje zainteresirano za teorijski dio nastave,ali zar moraju svi biti fakultetski obrazovani?? Zar nam ne treba pekara,frizera,automehaničara itd..ili i oni moraju završiti visoke škole?
Jednostavno mislim da se radi o kompleksima roditelja,a i nije istina da se nakon trogodišnje strukovne ne može studirati, Uvijek postoji mogućnost polaganja 4. stupnja u večernjoj školi i dalje su svi putevi otvoreni. A znanje? Bože moj, mislim da nije bitno lošije od onog koje se dobije u nekakvim privatnim srednjim umjetničkim i općim gimnazijama.
S velikom razlikom: učenik ima zanat,a s gimnazijom ga nema, nego mora ići dalje.
Posljednje uređivanje od rosa : 26.05.2010. at 21:38
Nadam se da znate da npr. "Šešeljeva" ima klasifikacijski postupak. Nisu samo novci bitni.