OT: Peterlin, ovaj tipfeler s godinom mature ti je genijalan...! XD
I potpisujem tvoj post.
OT: Peterlin, ovaj tipfeler s godinom mature ti je genijalan...! XD
I potpisujem tvoj post.
Ni slučajno, draga, lijepo je čitati te...
Vrlo zanimljiva tema, iako nemam što pametno za napisati, jer ne znam ništa o privatnim školama. Zato vas čitam sa zanimanjem...![]()
ja znam da su jako skupe (za naše pojmove).
Pa pretpostavljam (nadam se) da tu cijenu nečime opravdaju....
Posljednje uređivanje od mujica : 28.05.2010. at 09:45
Doista se rijetko slažem s Martom, ali ovdje potpisujem svaki njezin post.
Mujice, stvarno ne znam ništa o privatnim gimnazijama, ali donekle sam upućena u stanje u jednoj privatnoj OŠ (koja ima i svoju gimnaziju), po svemu što sam čula, može se opisati jednostavnom "izvana gladac, iznutra jadac". Profesori rade u uvjetima koji se prosječnom roditelju čine upravo suprotnim od stvarnih. Naime, učitelji razredne nastave moraju biti tamo od 9-5, što se roditeljima čini fantastičnim jer su djeca uvijek pod nadzorom, ali vjerujem da će svaki prosvjetar s ovog topika potvrditi da nije nimalo lako odraditi klasično radno vrijeme u razredu. Što, logično, neminovno utječe i na kvalitetu "rada".
Uz to su profesori potplaćeni za sve što se od njih očekuje, nerijetko odlaze čim uleti posao u državnoj školi (mislim da je i mamma san nešto slično napisala), pa se pitam koliko je i to dobro za male (činjenica da im se često mijenjaju nastavnici)...
Sve ovo govorim o OŠ, ali sumnjam da je stvar drugačija u gimnaziji...
A neću ni govoriti o (neprovjerenim) glasinama na koji se način učenike te škole prisili da završe u upravo njihovoj gimnaziji...
primljeno na znanje.
dakle, ako sam dobro shvatio, privatne gimnazije nisu ono što si ja zamišljam da bi trebale biti.