Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
Vidim da su iz diskusije izostale katoličke škole, u svijetu poslovično dobre i cijenjene škole. Zanima me ima li netko iskustva s Nadbiskupskom klasičnom gimnazijom i Ženskom općom gimnazijom?
ja sam išla u katoličku klasičnu gimnaziju
i nitko nije markirao, nismo imali ukore (ne sjećam se da je itko dobio, ikad, kad je netko bio problematičan, npr. imao loše ocjene, lijepo bi ga zamolili da se ili uozbilji ili da ode u neku drugu školu)
jedna cura u razredu je imala prosjek 5.0, ostali su bili dobri i vrlo dobri, i ok, odlični, ali ne 5.0. Naradili smo se ko konji. bez milosti. bez izmotavanja. učili po cijene dane, pisali tome zadaća.
poticali su nas da se bavimo i izvannastavnim aktivnostima, stvarno su nam dani bili popunjeni.

jedan veliki plus je bio što smo nastavu imali samo ujutro, što je savršeno, bar meni (ja nisam nikad u životu imala nastavu popodne, dok nisam došla na fax)

još jedan plus su bili manji razredi, nikad više od 24 (neki razredi su bili bitno manji, npr. 17)

i izleti i nastava na terenu. to mi je bilo savršeno.

radne navike i organizacija vremena koju sam tada stekla ostale su mi za cijeli život.

nekad se pitam jel još uvijek tako ili su se stvari promijenile?