Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: što kao poklon za vjenčanje na koje ne idemo?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno što kao poklon za vjenčanje na koje ne idemo?

Naime, udaje se susjedina kćer. Nismo pozvani jer nismo baš jako bliski, ali smo u dobrosusjedskim odnosima. Svaki put kad sam rodila susjeda je došla s tortom/kolačem i nekim sitnim poklončićem.
    Sad bi ja voljela isto tako nešto sitno, ali zgodno pokloniti njenoj kćeri. Baš onako od srca, ali se silno dvoumim.
    Mislim da to ne bi smjelo prijeći nekih 200 - 250 kuna.
    Razmišljala sam o Bibliji, Tiffany vitraju, ali treba mi još ideja ..............
    Izbacujte ih brzo jer mi je hitno!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni nije loš neki paket kvalitenih ručnika.
    Za cca 250 kn možeš kupiti 5 ok ručnika.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Lijepi okvir za sliku. Ako su vjernici onda možda i lijepo raspelo za kuću (npr iz Likuma ili neke druge galerije)

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo što sam ja dobila, nije skupo, a što je najvažnije to i koristim:
    - keramički pekač s poklopcem, i stalkom, s mogućnošću stavljanja sviječica - super stvar
    - tava + komplet kuhinjskih krpa
    - komplet ručnika
    - 2 dekice, za kauč
    - komplet vilice + žlica za kolače

Dobila sam i dosta kristala, kristalnih čaša, vaza......al to mi je samo kao ukras i skupljač prašine...
    Dobro mi je došao i komplet posteljine za mali krevet, kao i prekrivač - no bili su upoznati s time da mi baš to treba

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam u sličnoj situaciji kupila lijep čaše za vino i neke štosne podmetače za tanjure u Magma home.
    Nije bogzna šta originalno, ali sam se sudila po sebi - kad smo se tek počeli "kućiti" u vlastiti stan, uvijek nam je falio dovoljan broj lijepih čaša za vino kad bi nam došli gosti. I za sok smo uvijek u manjku s pristojnim brojem istih, lijepih, kompletiranih čaša. A kako je sad u modi davati "kuverte", ne vjerujem da će baš dobiti ne znam koliko istih plahti, tostera i sl. s kojima poslije ne znaju kud će.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na idejama - skupljam i dalje!

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je od svega bila najkorisnija posteljina. Doduše, dobivala sam neke skupe talijanske, ali ne trebaš se baš toliko trošiti, ima puno povoljnijih, a jako lijepih posteljina. A zna se da posteljine nikada nije dosta - komplet od donje plahte, jastučnice i gornje plahte je više nego dovoljan. Ili možda jedna dupla deka za bračni krevet - ali ona lijepa, debela, od pliša, to mi je super poklon.

Biblija mi je isto jako lijep poklon, ja uvijek poklanjam Jeruzalemsku Bibliju, malo je skuplja od "obične", ali jako lijepo izgleda, a ima uz svaki tekst teološko i povjesno objašnjenje, jako lijepo. Može stajati i kao ukras u dnevnom boravku.

Set posuđa mi je isto odličan poklon, posuđa također nikad dosta, a isto se može naći jako lijepo posuđe neobičnih boja i dizajna, a po povoljnim cijenama.

Ako ti se bilo što od toga učini malo, i ti možeš uz to uvijek napraviti kolač
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 01.10.2010. at 13:05

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mozda neki lijepi prigodni fotoalbum?
    ukrasna unikatna lampa za sobu/dnevni?
    set malih tanjura za slatko + case za kavu?
    ukrasni zidni sat?
    keramicka velika zdjela za voce, pa kompletirat s vazom za cvijece, vidjela sam takvih unikatnih lijepih stvari u kompletu?
    prekrivac za krevet?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

neka lončanica tipa orhideja mi je lijep poklon, pogotovo ako su nedavno uselili plus neka lijepa stolna lampa (ali tu nisam objektivna jer inače volim lijepe lampice)

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

-Set mlinaca za sol i papar uz poruku " Spice up your life ..", meni je to koristan, lijep a i stosan poklon, a ne mora biti skup..

- neka lijepa zdjela za voce (vidjela neku u Ikei, i bas bi ju npr. voljela dobiti na poklon )

Imala sam jos ideja al se ne mogu vise sjetit..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Odličan nož ili daska za rezanje, ili neka bolja tava.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Dobila sam set posteljine - i jastučnice i navlaka za poplun su mi preveliki - stoji u ormaru.

Dobila sam hrpu zdjela i ukrasa - ili nemam kud s time ili mi ne ide uz namještaj.

Zato sam se potrudila naći neke štosne poklone koji stanu u ladicu pa mogu svima pasati.

Kvalitetan set nož + lopatica za tortu, dobar nož/2/3 (ovisno koliko planiram potrošiti), mužar od bračkog kamena (ovo još nikome nisam kupila, ali bih voljela dobiti ), paser za bijeli luk i sličan kvalitetniji pribor, razni kuhinjski pribor ovisno o tome što preferiraju - set pribora za otvaranje vina i sl, set lijepih ručnika i/ili kuhinjskih krpa,

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kika poklon bon? Ikea poklon bon?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mužar od bračkog kamena
    savršen poklon

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    mužar od bračkog kamena
    savršen poklon
    Sto je to muzar ???

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    Sto je to muzar ???
    posuda u kojoj se "melju, gnječe" začini

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    posuda u kojoj se "melju, gnječe" začini

Aaaaa...da, vidjala sam to po nekim trgovinama, ali sumnjam da je bio od brackog kamena.. dobra ideja za poklon

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure su ti dale odlične ideje, ja ću samo nadodati - zdjelice za sladoled, zdjela za voće, set posuđa (6 plitkih, 6 dubokih, 6 desertnih tanjura) za cca 250 kuna.
    Noževi su super ideja, ručnici isto tako... Nama su prijatelji kupili wok za vjenčanje, stalno ga koristimo, jedino ne znam koliko koštaju...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kaj nije kao neki običaj da se noževi ne poklanjaju? Jer donose svađu? Mislim, glupost, ali tako su meni rekli :D

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    mužar od bračkog kamena
    savršen poklon
    daaaa

Poklon bon (Kika, Muller) je isto dobra ideja ako treba biti za kuću i lijepi buket cvijeća.

Noževi se, kažu, ne poklanjaju.

Posteljinu osobno ne bih voljela dobiti. Kako će netko pogoditi dezen, materijal, dimenzije koje mi pašu?
    Deka je krasna ideja, al za darove tog tipa ja bih se ipak konzultirala s parom.

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj nije kao neki običaj da se noževi ne poklanjaju? Jer donose svađu? Mislim, glupost, ali tako su meni rekli :D
    Istina, ja u to ne vjerujem, ali ipak ....
    Postoji mogućnost da se to poništi, dakle ako onaj kojem poklanjaš noževe mora ti ih platiti - naravno ne punu cijenu nego neki sitniš.
    Meni su tako trebali noževi, pa prijatelji koji su mi ih poklonili, napravili su mi izmišljeni račun na iznos 10,25 kn i prije nego što su mi dali poklon morala sam to platiti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nikad čula da se noževi ne poklanjaju, a da sam i čula ne vjerujem u takva čuda.
    Što je onda s kompletima bešteka koji su se masovno poklanjali i u njima ima noževa (ko u priči)?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Što je onda s kompletima bešteka koji su se masovno poklanjali i u njima ima noževa (ko u priči)?
    Kvantno-mehanicke vibracije te spinsko-orbitalne silnice iz vilica i zlica poniste destruktivni efekt nozeva. Jos je bolje ako su u besteku i vilice za desert

Salim se malo, nije toliko bitno vjeruje li netko u to stvarno ili ne, ali moze biti bitna simbolika. Kuzim da ljudi mogu biti zbunjeni/"nesretni" ako im netko pokloni nesto sto nije obicaj poklanjati, pa makar u pitanju bilo samo praznovjerje.

(Iako prvi put cujem ovo za nozeve.)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U pravu si Danka, možda ti ljudi baš vjeruju u "nesretne noževe", pa je nezgodno da ih dobiju na poklon. Dakle, noževi otpadaju.
    Osobno, ne bih nikakve zdjelice za sladoled, voćne salate i slično, jer se to obično slabo rabi i samo zauzima mjesto.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Noževi se ne poklanjaju to je točno meni je mama prodala tupperwarove za svadbu za cijelu jednu kunu inaće ih nije htjela dati.
    To je simbolika i pono ljudi zna za to iako ne vjerujem da mi netko donese zamislila bih se....
    Ideja za poklon,evo meni super stvar koju sam dobila od ljudi koji nisu bili na svadbi je digitalni okvir za slike predobro... i lonac veliki onaj za sarmu napunjem kihačama i kuhinjskim krpama, to je sve u optoku već i nikad dosta...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni su poklonili cijelu hrpu nozeva za djevojacku, ali valjda u Americi ne vrijedi ta tradicija? No svejedno, nista se osobito ne svadjamo, a nozevi su vise nego odlicni.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Malo virkam po kuhinji i razmišljam što mi nitko nije poklonio, a mogao je :
    -mali jednoručni ekspres lonac (obično svi imaju velike 5-7 litrene u koje se ne isplati ubaciti malo patata za pire ili juhu za četvoro)
    -velika duboka tava ili wok
    -veliki tanjur s više posudica za umake (može i za grickalice)
    -sjeckalica do cca 1l (kod mene svaki dan u pogonu jer mi se one megamultipraktike sa 100 nastavaka ne da upogoniti za minutu sjeckanja/pasiranja/miksanja)
    -komplet jako kvalitetnih kuhinjskih "utenzilija" (grabilica, hvataljki, kuhača, metlica i sl) možda u kompletu s lijepom posudom-držačem za iste. Ima u Livingu jako lijepih koje se mogu iskombinirati i s rukavicom ili kuh. krpama.
    -neki štosni zidni sat za kuhinju ili hodnik (isto napr. Living ili slični dućani)
    -veliki zidni okvir za više fotografija s paspartuom različitih otvora)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bih uvijek za te novce kupila neku sitnicu koja je skupa i ima upotrebnu vrijednost (ne ukrasni predmet) - dakle neku stvarčicu za kuhinju, neki posebni ribež, grabilicu, posudicu, stvari kakvih ima npr. u home sweet home dućanu ili u modusu ili u sol&papar (to sam vidjela samo po novinama). Doduše baš neki dan sam gledala alessi stvarčice u home sweet home i cijene su za pasti u nesvijest. (ali recimo imaju totalno fora timer za kuhinju u poznatom alessi stilu).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •