vec dugo vremena slusam price majki, baka, deda....da djeca uvijek slusaju bolje nekog drugog nego svoje roditelje.
sta vi mislite o tome?
kakva su iskustva?
vec dugo vremena slusam price majki, baka, deda....da djeca uvijek slusaju bolje nekog drugog nego svoje roditelje.
sta vi mislite o tome?
kakva su iskustva?
mene mojnajviše sluša...
hoce on poslušati druge, čisto iz respekta, ali kada se stvarno kod njega treba izboriti za nesto tada ja imam najvise uspjeha...
i moja vise "slusa" druge. ali ja mislim da je to OK. dapace, zanci da je kod mene slobodna i opustena i zna da smije "sve"........
mama je ipak mama
To mene najviše nervira kad mi kažu nešto u stilu: dok te nema je super, sve sluša, a čim ti dođeš on ništa ne sluša!![]()
Po meni se on boji drugih ljudi i nezna kako će ko reagirati, a ja sam mu mama pa zna što može očekivati, kakvu reakciju.
On me sluša onoliko koliko JA hoću da me sluša. Pa nije on robot!
Pliska potpisujem te u cijelosti. Točno nisu oni roboti.
Mene najviše živcira kad ja pitam sveki kak je bilo ona veli on je meni tak dobar, pa normalno kad mu ako ju ne posluša kaže da će otić, i ja bi bila poslušna.![]()
pa zato sam i stavila ono "slusa" pod navodnike jer to nije slusanje u klasicnom smislu. bolje rijeci se nisam sjetila
druge "slusa" zato jer kod drugih nije skroz slobodna i opustena kao kod mame. a ja ni ne zelim da ona mene robotski slusa.
I meni su stoput rekli kak je Sonja jedno zapravo divno, poslušno djete i da s njom nikakvih problema nije bilo dok se ja nisam pojavila, i da je tata ko da jeušao u nju....itd, idt.. I to je tako, s drugima je jednostavno kao da je nema, nit ju čuješ niti vidiš, ali ne obaziremo se na to, jer je kad dođe doma pravi mali veseli vražičak, jer je doma, na svom terenu i zna što od nas može očekivati i jer doma i s mamom i tatom ima slobodu i sigurnost, a ona je jedno veselo, drago i živo djete, i baš je volim upravo zbog toga što je takva kakva je...s 1001 pitanjem i pokretom/1 sekundu. Ali ona zato i je tu, da se igra, skače, prkosi i pita...i sve ono što zdrava vesela djeca zapravo rade, a ne da sluša i radi sve kao mali izdresirani cirkuski tuljani.
No, kada se cijela obitelj nađe na okupu, pa kad je u pitanju neka konfliktna situacija ili ju muči neka dilema, uvijek će se između 100 njoj bliskih ljudi obratiti baš mami i od 100 odgovora prihvatit će baš moj, a mama se topi od miline, jer znam da sam joj od svih njoj zaista bliskih ljudi ja najdraža i da u mene ima najviše povjerenja, jer mama je uvijek tu i nikada je nije iznevjerila.
mamin.
Eto tako ja gledam na "slušanje" djeteta.