naravno da se slazem da to nije metoda za stalno i cesto koristenje - ja najvise volim koristiti metode preusmjerivanja paznje na nesto drugo ili npr. trampu 'igracaka' kada uzme u ruke nesto sto nije za nju ili x drugih metoda - i vjerujem da nisam jedina koja je citala searsove knjige (dapace i discipline book imam i svoj primjerak)

no ponekad se satjerani u kut kada nista ne pomaze...

i ono sto sigurno snorki -a i mene zanima (pretpostavljam da se i to njoj desava s dvoje malene djecice) - je to sto stalno moras birati - u pravilu kada jedno pocne plakati ili hoce nesto to hoce i drugo - a ti si u pravilu sam s njih dvoje i jedino da stignes reagirati na svaki njihov zahtjev je da se kloniras (a to jos danas nazalost nije dozvoljeno zakonom).

Da vam docaram svojih 10min: hranim matka i 20 puta prekidam hranjnje jer lucija mora prvo na wc, ok - dok je ona na wc-u moram biti s njom pravit joj drustvo jer nece biti sama. ok - uzimam matka i idemo svi troje u wc. Matko gunjga jel je gladan - pokusavam ga prikopcat stojecki - na to ona vice da hoce da joj citam slikovnicu. Ok-ostavljam matka u kolicima i trcim po slikovnicu. dajem joj - baca ju na pod jel' joj se ta ne svida (matko az to vrijeme tuli u kolicima gladan). uzimam ga ponovno - cim ga uzmem na ruke ona vice da hoce dole s wc-a i da vise nece piskiti. Ponovno trcim u dnevnu sobu, ostavim matka, skidam nju s wc-a. nastavljam hraniti matka. pokaka se u gace. prekidam sve. cistim,perem luciju (matko opet cijelo vrijeme place)
ponovno prikopcavam matka. za min dolazi s nekom igrackom i oce da se bas sad igram snjom. Ja joj objasnjavam da ne mogu sada - al'cim se braco napapa cemo se igrati. Ona se baca na pod i pocinje urlati. Uzimam matka u ruke i nosim jednog i drugog idemo u sobu. Prikopcavam matka i istovremeno se igram s njom ... i nakon svega toga ona se baci na njega il ga dok su na kaucu ili krevetu nogicama lupa po glavi, pa uzme mu ruku pa je gnjeci.

misim nema knjige koja bi nama pomogla. osim mozda one o kloniranju DNA