Citiraj sorciere prvotno napisa
meni taj "mirni kutak" djeluje vrlo okrutno, i podsjeća me na lagano ispiranje mozga. čini mi se da je izmišljen kao rješenje za nemogućnost roditelja da na drugi način komuniciraju s djecom.

nikad ga nisam koristila na djetetu. samo na sebi . jer mislim da je bolje da se JA udaljim od djeteta kad situacija nije u redu, nego da udaljim dijete.

kako bi izgledalo npr. kad se posvadite s mužem/ženom??? da li bi i njih poslali u "mirni kutak"??? dijete nema načina da se od toga obrani - jer su mama i tata JAČI i VEĆI.
:D

I ja tako mislim....i smatram da je izuzetno teško djetetu sjediti mirno a da zapravo ni samo ne shvača zašto. Kod nas je uvijek palilo da se djetetu prvo objasni što, zašto i kako, a zatim odredi neka kazna primjerena (ne)djelu koje je učinilo. Ipak niti roditelji nemaju uvijek istu dozu tolerancije, pa tako ponekad za iste spačkice djeteta reagiramo na potpuno drugačiji način. Stoga je izuzetno važno zadržati hladnu glavu i zdravo prosuđivanje, pa kada dobro izanaliziramo sebe i postupke djeteta postupiti najbolje što znamo. 8)