Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Pomoć beba stalno na ciki

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno Pomoć beba stalno na ciki

Trebamo savjet! Više neznam koga da slušam i kaj da si mislim. Nove smo tu! imamo 10 tj. samo cicamo. Rodila se sa 2920g i 47 cm a sa 2620 g išla doma iz rodilišta. sa 2 mj. na kontroli imala 4600 g i 56cm. naš problem je taj da je beba cijele dane cica i neće po danu spavati samo na cici drema i čim ju maknem ona je budna i cendra! kod nikoga neće biti duže od 5 minuta samo mene i cicu traži. svakodnevno slušam komentare koji me već živciraju tipa: stalno si ju dojila pa vidiš kaj si napravila ili daj joj čaja ili vode ili daj joj flašicu gladna ti je, previše čitaš itd. već vičem na sve oko sebe jer ih nemogu slušati. neznam više kaj da radim. ništa si nemogu napraviti a sve manje mi ljudi oko mene pomažu jer misle da glumim. naverćer mi zaspi na cici i po noći zato nije tako loše. svaka 3-4 sata papa i spavamo čak do 10. navečer to traje i do 23 da zaspi ali onda dobro spava ali da po danu neće spavati to me mući i kaj cijele dane ciki ni van nemožemo jer se stalno plaće za cikom i neće biti u kolicima! molim savjete i vaša iskustva! hvala!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Anna-marija čitam tvoj post i kao da sam ga ja napisala. I moja je bila sitna beba, i tu su si po starosti i trenutnoj težini.
    moja visi na meni ko priljepak, nekad ju uspijem uspavanu prebaciti u krevet, al onda spavanje traje 10 min.
    Doduše hoće spavati vani u kolicima, nahranim ju i sredim i onda u kolica i u šetnju. Bitno da se vozi i onda bez problema spava 2 sata u komadu. KOlica u stanu ne dolaze u obzir , čim uđemo u stan počne se derati.
    Ja se tješim da je to faza i da će proć. Dosta mi je kvocanja kak sam ju razmazila i lijepo naučila da ju stalno nosim.
    Mislim a što da radim, da ju pustim da vrišti?
    o čaju i ad neću ni pričati, već mi na uši idu silni savjeti. A lagano počinju i pametovanja o juhici od piletine...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da je beba cijele dane cica i neće po danu spavati samo na cici drema i čim ju maknem ona je budna i cendra! kod nikoga neće biti duže od 5 minuta samo mene i cicu traži.
    i ja sam imala jednu takvu. to je skroz normalno. teško je, ali je normalno.

možeš nazvati i telefon za dojenje na 01 61 77 520 ako želiš popričati sa savjetnicama za dojenje

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da ti nemaš problem s dojenjem. Tvoja je beba naprosto takva. Voli držati mamu u blizini. Bebe istražuju svijet ustime, i dok su u toj oralnoj fazi najlješpše je upravo ustima držati mamu. Lijepo im je, osjećaju se sigurno i zaštićeno. Kad se mama odmakne, bude se, ljute, protestiraju.
    Nije ona gladna. Samo želi tvoju blizinu.
    A ti ako osjećaš da je dobro to što radiš pokušaj zanemariti priče sa strane i raditi ono što tebi i tvojoj bebi odgovara.
    I ja sam bila ležaljka svom sinu, jer je on bio takva beba koja je neprestalno tražila moju blizinu. Spavao mi je u krilu i nije se odljepljivao od mene.
    Nabavi si neku od nosiljki za bebu, pa fino bebu maramu i radiš posliće po kući, ili ideš u šetnju, beba je uz tebe, može u nosiljci i dojiti i spavati.
    Ima mama koje su bebe vadile iz nosiljki samo da ih presvuku.
    To sve vrlo brzo prođe, jer kad počnu puzati i istraživati samostalno svijet, imat ćeš drugih briga.
    Uživaj....iako ti se sada čini kao vječnost, to vrlo brzo prođe, a onda čak i zažališ za tim danima.
    Posljednje uređivanje od tomita : 27.05.2010. at 13:43

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i moja je bila/je takva. malo se situacija poboljsala unatrag cca 2tj, a za 3 dana slavi prvi rodj isto sitna po rodjenju (2620g/49cm), s 10 mj je imala vec 12kg, sad ima oko 13kg samo od cice (dohrana nam jos uvijek steka, kad ima cicu je valjda odlucila da joj ne treba nis drugo). mene je spasio sling (jer imamo i starijeg brata kojeg sam morala behandlati). u slingu je spavala, bila budna ali ne cendrava, nismo savladali dojenje u njemu pa sam je za to vadila, ali je to bilo svaka 2-3 sata. malo je tesko nositi svu tu tezinu, ali se isplati jer imas slobodne ruke i ne moras stalno lezati (mozes nesto i napraviti).
    ni moja nije htjela biti u kolicima, sad kad je budna hoce biti, ali nema sanse da zaspi u njima (rijetke su te situacije).
    budi sretna sto vam je bar noc mirna, mazi je, pazi, doji, i uzivaj u njoj i s njom!

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Potpisujem cure I moja bebica je bila takva, spavala je samo na cici, otprilike ista težina
    Bilo je perioda kad više nisam mogla, ali ništa nije pomagalo osim nosanja u slingu...tako je jedino osim na cici spavala po danu...pa smo se onda stalno nosile
    Sad ima 16 mjeseci i još je teeeški ovisnik o cici...hoda za mnom i plače titiiiii...titi.....jer bi ona bila prikopčana od 0-24, a morala sam joj to ograničiti ipak je već velika...

Ako ju želiš dojiti - nemoj slušati savjete s davanjem čaja..vode...flašice...izdrži...neće uvijek biti tako teško. A za tvoju bebicu je najbolje dojenje.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

sad mi je lakše dok vidim da nemam samo ja taj problem! sling imam već mjesec dana doma ali nekak mi neće biti u njemu ili ju neznam složiti. hoće sve vidjeti pa ju nosim na rukama tak da je prema naprijed okrenuta! cenda dok ju stavim u sling! ima tu neko sa podrčja Ludbreg ili VŽ možda da bi mi uživo pokazal kak se beba namjesti unutra? pokušavam ne slušati te glupe savjete od ljudi oko mene koji ionak nisu dojili jer "nisu imale mlijeka". mi smo preživjele i upalu i bolne bradavice i sve pa hoćemo cicat dok got bude moguće!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •