Ako je majka Rh-, Rhogam je potreban u svakom slučaju gdje dolazi do mogućeg kontakta krvi majke i Rh+djeteta, znači i amnio, i spontani, i porod (naravno prvo se provjeri krvna grupa djeteta, da se ne daje bez potrebe)
Ako je majka Rh-, Rhogam je potreban u svakom slučaju gdje dolazi do mogućeg kontakta krvi majke i Rh+djeteta, znači i amnio, i spontani, i porod (naravno prvo se provjeri krvna grupa djeteta, da se ne daje bez potrebe)
Koliko je meni poznato, ne radi se nikakva provjera. Naime, ja sam B Rh-. Imala sam tri rana pobačaja od čega sam dva puta kiretirana. Nakon svake kiretaže sam primila Rhogam, a treći puta sam bila vrlo kratko trudna, pa je ginekolog zaključio da nema potrebe. Također sam dobila injekciju nakon poroda neovisno o tome što je moj sin ista krvna skupina.
Što se provjere krvne grupe djeteta tiče, čini mi se da to varira od bolnice do bolnice. Npr, meni u Vinogradskoj su dali Rhogam tek nakon što su utvrdili da je beba pozitivne krvne grupe.
A što se biokemijskih trudnoća tiče, mislim da one ne mogu izazvati probleme, jer mislim da se u tako ranoj fazi još nije razvila krv fetusa koja bi se mogla pomiješati s majčinom.