Među njima je navedena i Švedska, tako da... ne bih u zemlje koje emitiraju svoje pacijente dalje, jer ima neki razlog zašto ti pacijenti putuju u druge zemlje po usluge reproduktivne medicine
Pa u Svedsku sve i da hoce ne moze, nisam joj to ni preporucila, tako da.. Svedska dozvoljava donorske postupke samo parovima koji su svedski drzavljani i nema anonimnih donora + se ceka oko 15 mjeseci... Zato parovi stanu u red za donora i dok cekaju da dodju na red u Svedsku idu na postupke u Dansku , a single zene naravno direktno idu u Dansku.
Mislim na ovo inseminiranje od strane babica... To nisam nikad čula... Ovdje bi to vjerojatno smatrali substandardnim postupkom...
Zato oprez i pokušaj skužit koliko ti kao ti imaš "reproduktivnih izazova" i da li bi ti se tako nešto (intravaginalna inseminacija od strane babica) uopće isplatilo...
Zahvaljujuci tim babicama jako puno je single zena ostvarilo trudnocu . Tada drugog nacina nije bilo jer je ljekarima bilo zabranjeno da inseminiraju. Samim tim single zene nisu mogle ostvariti trudnocu putem IVF jer je to ponavljam bilo zakonom zabranjeno . Od decembra 2009 zakon je promijenjen i sada single zene mogu raditi IVF , zato sam se i ispravilajer sam smetnula s uma novi zakon .
Danske klinike su jako dobre klinike. Sto se tice substandarda , ovdje pacijent ima jako malo kontakta sa doktorom . Meni su postupke vodile babice , doktor je jedino radio UZV i inseminaciju , apsolutno nista vise. Citavu trudnocu ce mi isto takjo voditi babica , doktora cu vidjeti samo na UZV i u slucaju komplikacija. Napominjem da nisam bila ni u kakvoj "lijevoj" klinici vec u drzavnoj. Lose ili ne ovdje je tako.