Pokazuje rezultate 1 do 50 od 435

Tema: samohrana majka i banka sperme

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A propos posvajanja, mislim da je posvajanje od strane samohrane majke dozvoljeno u dosta zemalja, znam slučaj prijateljičine prijateljice koja živi u Španjolskoj, a posvojila je dijete iz Kine, ali to je jedno veće društvo i liberalnija zemlja u kojoj se puno toga više tolerira, pa, ako nisi od onih koje imaju živaca za probijanje leda, možda bi to bilo teže. U svakom slučaju, i strane agencije za međunarodna posvajanja su sve aktivnije i kod nas, s obzirom da je kod nas, najčešće zbog pravne tromosti, uistinu teško posvojiti i na 1 dijete dolazi 10 (više ili manje) zainteresiranih parova, dosta ih otpadne kad shvati koliko je to teško.

Eventualno možeš vidjeti kolika je izvedivost i troškovi jedne i druge opcije. Moguće da je IVF jeftiniji od internacionalnog posvajanja, ali IVF, čak i ako nemaš problem, nije 1 na 1, pogotovo u dobi od 37 godina, dakle, moguća je vremenska perspektiva... IVF uspijeva u manje od 50% slučajeva prvi put, tako da je moguće da u vremenskoj perspektivi to ispadne skuplja opcija, a mislim da ove međunarodne agencije "garantiraju" uspijeh tj. stvar završi s posvojenim djetetom. IVF nema garancije, Slovenci računaju da jedan prosječni par, žena oko 35-te, uspije unutar 4 postupka, a godine žene jesu limitirajući faktor, osim ako ne bi išla na donaciju embrija..

Jezične barijere po IVF centrima - vjerojatno tamo gdje je dozvoljena donacija sperme imaju osoblje koje govori eng. jer imaju međunarodnu klijentelu, tako da ako ti govoriš eng., onda to možda i nije takav problem.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.05.2010. at 11:34

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •