Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Uspavljivanje bez cice

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Uspavljivanje bez cice

Možda negdje već postoji tema pa mi slobodno recite
    Uglavnom ja moju curicu koja sada ima 16 i pol mjeseci sam od kada se je rodila uspavljivala samo na cici (bila sam pokušala nekih mjesec dana sa dudom ali nije da je baš bilo nešto uspjelo). Na cici mi je bilo najlakše i najbezbolnije
    Ona ide u jaslice i tamo naravno bez problema zaspi bez cice i odspava skoro svaki puta 3 sata u komadu. Kada smo doma preko vikenda ako idemo negdje onda nekako odspava u autu ali ako smo baš u kući onda ide samo uz cicu i to jedva i naravno da odspava jako kratko (recimo max sat vremena) i to ili sama ili sa mnom.
    Na večer mi nije neki probelm da zaspe sa cicom ali to popodnevno spavanje bi voljela nekako drukčije uspjeti odvaliti bez cice!
    Pa sad ako imate kakve savjete dobro su došli!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj fgm1236 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda negdje već postoji tema pa mi slobodno recite
    Uglavnom ja moju curicu koja sada ima 16 i pol mjeseci sam od kada se je rodila uspavljivala samo na cici (bila sam pokušala nekih mjesec dana sa dudom ali nije da je baš bilo nešto uspjelo). Na cici mi je bilo najlakše i najbezbolnije
    Ona ide u jaslice i tamo naravno bez problema zaspi bez cice i odspava skoro svaki puta 3 sata u komadu. Kada smo doma preko vikenda ako idemo negdje onda nekako odspava u autu ali ako smo baš u kući onda ide samo uz cicu i to jedva i naravno da odspava jako kratko (recimo max sat vremena) i to ili sama ili sa mnom.
    Na večer mi nije neki probelm da zaspe sa cicom ali to popodnevno spavanje bi voljela nekako drukčije uspjeti odvaliti bez cice!
    Pa sad ako imate kakve savjete dobro su došli!
    identična,ali totalno identična situacija je bila kod nas.Samo što se moj sin tako uspavljivao skoro do svojih 18 mj... akko ne na cici,onda smo sjeli u auto na kratku vožnju i tako bi zaspao.također ide u vrtić i tamo je spavao bez problema,bez cice i bez ičega. Stanje se popravilo sa prestankom dojenja. Znam da zvuči okrutno,ali onog trena kad sam svog strastvenog ovisnika o cici odviknula, počeo je spavat i danju i noću bez cice, i počeo je kvalitetno spavati. Prvo sam mu ukinula dnevna dojenja,u dobi od 20 mj jednostavno mu nisam više željela dat cicu kad smo dolazili iz vrtića doma..i tak je prestao danju dojiti.Malo je kompliciranije bilo ono odvikavanje po noći,ali uz pomoć tate i to smo riješili...nekoliko dana prije 2.rođ više nije opće cicao i od tada spavamo ko topovi !!!!! Ja ti ne savjetujem da prestaneš dojiti,dapače , ali samo ti hoću reći da je ona naviknuta spavat s cicom u ustima i sve dok budeš dojila tako će ti spavati.Neka djeca su jednostavo takva. Sretno!!!

Pokušaj tako da joj ne daješ cicu za vrijeme uspavljivanja, ona će možda malo i protestirati,plakati,ali probaj je par dana uspavljivat draganjem,maženjem, pjevušenjem.... bit će teško u početku ali ako si ustrajna možda upali!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nije tako grozno kao sto se cini..samo trebas biti ustrajan da se dijete navikne na novi model uspavljivanja..mi smo prvo cicu zamjenili nosenjem (velika greska) ali smo je kasnije navikli da zaspi tako da je stavimo na nas krevet i lezimo pored nje..malo handra u mraku pa onda zaspi...sad joj je to normalno i ne zeli nikako drukcije..vjeruj mi da ako je moja mogla prestati mozes bilo koje dijete s tim da i dalje malo dojimo, cekam da izadju trojke pa ide odvikavanje..
    razmisli kako bi htjela da dijete zaspi i to pocni primjenjivati..prva 2 tjedna cete se muciti a onda ce se naviknuti..naravno, prije spavanja dijete svakako treba biti sito da znas da zbog toga ne trazi cicu, takodjer ako zubi idu van onda cesce traze jer ih svrbe..ali inace bez problema ce nauciti samo ti trebas htjeti

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo mi smo ju odviknuli od cicanja noću i naravno uz tatinu pomoć! Bilo je plakanja jedno par dana a od onda spava u biti cijelu noć (dio sama dio sa nama). Razmišljala sam malo da ju odviknem od cicanja kada se vratimo iz vrtića i onda pomalo to jutarnje i noćno cicanje pa da pomalo prestanemo!
    Par puta sam probala joj dat cicu i onda ju uspavat na našem krevetu ali to je trajalo po sat i pol a vidjelo se da je umorna!
    Znam da je ona sada naviknuta na uspavljivanje sa cicom i meni je tako lakše, ali eto nekako sam si "planirala" prestati sa dojenjem negdje kada bude imala između 18 i 24 mjeseca, neznam zašto ali tako sam si sama zamislila...
    Probat ću jedan vikend onda tako bez cice za popodnevno spavanje pa ćemo vidjeti...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ako sam dobro skužila problem su samo vikendi. ako ti je muž doma nek je on uspavljuje, a ti izađi prošetaj, Moja šefica se do 19 mjeseci uspavljavala isključivo na cici. onda sam ja završila u bolnicu 4 dana i tata i baba su je uspavljivali bočicom mlijeka. kad sam se vratila iz bolnice ja sam je počela uspavljivati s bočicom. 2 dana je pokušala dobit cicu, nije dobila. ljutila se ,ali je zaspala. sad cicu dobije samo ujutro kad se probudi i ako se slučajno probudi po noći što je sve rjeđe. Po danu i ne traži, a mi smo nerazdvojne.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj fgm1236 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mi smo ju odviknuli od cicanja noću i naravno uz tatinu pomoć! Bilo je plakanja jedno par dana a od onda spava u biti cijelu noć (dio sama dio sa nama). Razmišljala sam malo da ju odviknem od cicanja kada se vratimo iz vrtića i onda pomalo to jutarnje i noćno cicanje pa da pomalo prestanemo!
    Par puta sam probala joj dat cicu i onda ju uspavat na našem krevetu ali to je trajalo po sat i pol a vidjelo se da je umorna!
    Znam da je ona sada naviknuta na uspavljivanje sa cicom i meni je tako lakše, ali eto nekako sam si "planirala" prestati sa dojenjem negdje kada bude imala između 18 i 24 mjeseca, neznam zašto ali tako sam si sama zamislila...
    Probat ću jedan vikend onda tako bez cice za popodnevno spavanje pa ćemo vidjeti...

ovo ja želim napraviti, odviknuti ga od noćnog dojenja. Koliko je bila stara tvoje djevojčica kad si ju odviknula od noćnog dojenja i koliko je trajalo odvikavanje?
    pretpostavljam da je noću tata "nunao" bebu?

ajd molim te malo pobliže objasni kako je to izgledalo

pranirala sam mu ukinuti noćno dojenje još kad je imao 9 mjeseci, pa ipak nisam, ali sad želim da bar dio noći spava u svom krevetiću i da kad ga uspavam ne moram svakih sat vremena trčat natrag uspavljivat (iako sam puno knjiga pročitala dojeći )
    Posljednje uređivanje od betty blue : 27.05.2010. at 12:48

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

betty blue možeš pročitati našu detaljnu priču na ovoj temi:

http://forum.roda.hr/threads/55432-Kako-prestati-dojiti

mislim da je datum pisanja mog posta 07.05.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

filip i ela su od rane dobi kužili tko ima cicu taj uspavljuje s cicom, a tko nema - teško njemu.
    uglavnom je filipa bilo moguće uspavati vani u kolicima (on je htio i na rukamam ili marami, čak i u sjedalici bicikla), pa onda lijepo tata/baka/dida ga prebace u krevet, a elu uspavaju u kuhinji u kolicima i ostane tu spavati jer ima lagani san.
    nama je problematično bilo uspavljivanje navečer i po noći bez cice, ovo dnevno je uvijek bilo nekako s kolicima.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Betty blue evo ja sam mislila da ću izdržati raditi i buditi se po 5 puta po noći ali pukla sam i jednu noć počela plakati od muke i zvala muža da mi pomogne jer stvarno nisam nikako uspjevala ostati normalna sva neispavana i umorna!
    Uglavnom tu noć je muž uzeo malu " u svoje ruke" a ja sam u grču ležala jer mi je bilo teško jako teško ju slušat kako plače i viče "ću ću (cica)" i lije suze! Muž mi nije dao da joj dam ikao bih ja bila popustila nakon 5 minuta! Ništa ja sam dalje ležala ona ju je držao i govorio kako cice spavaju jer je noć i mrak i da će sutra u jutro čim se probude ih dobiti ali prije ne! To je trajalo od prilike pola sata (vjeruj bilo mi je jako teško) dok se moj pametni muž nije sjetio da joj kaže kako je i bau bau (pas susjedov) vani i on isto hoće nanati (ona jako voli pse) i onda su počeli tako pričati o tom psu o mica maci i zaspala je po prvi puta nakon mnogih mjeseci bez cice i odspavala u komadu 4 sata. Nakon toga se opet probudila još jedanput i odplakala svojih 5 minuta i onda spavanje do jutra.
    U jutro smo odmah otvorili škure da vidi kako je dan vani jer tako smo joj obećali da će biti i da će onda dobiti cicu. Tako je bilo još koji dan i onda je po malo prestala tražiti. Kažem po malo jer je ona još koji puta probala tražiti cicu ali ja joj nisam htjela dati niti kada je bila malčice bolesna (nemojte me kamenovat sada) da se ne vrati na stare navike i stvarno se nije vratila!
    To je bilo mislim kada je imala negdje 13/14 mjeseci evo do tada sam izdržala brojna noćna buđenja!

Da u biti vikend je problem jer je sa mnom i onda zna da će dobiti cicu ali ipak ju ne bih htjela još maknuti sa cice nego mislila sam samo za uspavljivanje kako ali vidim da ćemo se ipak malo i od cice odviknuti da bi zaspala bez. Super bi bilo kada bi nam tata mogao pomoći ali on skoro uvijek radi ili van ili u kući. Probat ću nekako bez cice preko vikenda će bumo vidli kako kažu!

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mislim da je ključ u 'odvikavanju' od dojenja prije spavanja da netko drugi (tko ne miriše po mlijeku ) preuzme spavanje, bar neko vrijeme. i da se drugi podoji odvijaju negdje dalje od kreveta i svega što podsjeća na spavanje i uspavljivanje.

nama je upalilo da malo promijenimo i produžimo ritual prije spavanja: tuširanje, priča i dojenje pa uspavljivanje s tatom. kroz neko vrijeme postajalo je to lakše i lakše, i nakon neko vrijeme smo izbacili uspavljivanje i puštali malu samu da zaspije nakon priče i dojenja. treba biti uporan ali nježan, uz pomoč, strpljenje i ljubav sve se da

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Danči baš me zanima to izbacivanje uspavljivanja? Recimo jučer na večer (a desilo se je još koji puta) da si je pocicala jednu i drugu cicu i nije još bila zaspala onda smo legle skupa na veliki krevet i malo po malo je zaspala! Pa sam si baš ja jučer razmišljala da li da joj dam cicu recimo u dnevnom prije spavanja pa da onda idemo spavati...?

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nama je to u početku funkcioniralo samo ako tata ide u krevet s njom, a kasnije kad tata par dana zaredom nije mogao rekla sam da mi se piški i da ću se odmah vratiti i zaspala bi prije nego bi ja 'završila'. i od onda uglavnom zaspije sama...al' svejedno jednom u mjesec dana desi se takav dan da ili zaspije netko s njom ili pita da netko zaspije s njom (ugl to bude tata nakon priče i dojenja)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •