Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Molim savjet

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Molim savjet

dakle molim savjet. Dora je rođena 18.05. sve 5. došli smo doma u petak.
    malo me izgrizla dok smo našli pravi položaj za njupat ono što me zanima jer se ne sjećam kako je bilo sa lanom je sljedeće: dora ciki max 15 minuta, mljeka imam jer toliko lapljivo jede da joj skoro iz usta curi e sad po noći nakon toga mrči bez problema i 3 sata. a po danu je ceć nakon sat vremena gladna pa opet ciki 10 tak minuta pa mrči to se zna tako ponovit po 3-4 puta - samo po danu
    govanac žut danas mješani zelenko-žućo 3 puta to po patronažnoj znači da je gladna ali da je gladna ona bi se derala.
    ja ju budim drmam češkam štipkam - jednostavno neće ni usta otvorit
    u rodilištu su rekli da između podoja ne smije proće više od tri sata i toga se držimo - kad ju tako probudim uvjek njupa.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kroz 3 sata joj uvijek davaj istu sisu, a ako odspava 3 sata u komadu, onda podoj počni s istom, a završi s drugom.

Mom sinu je znala stolica biti skroz zelena, stalno je tražio sisati i budio se svako malo, na kilaži je odlično dobivao ... uzrok - špinat, tikvice, blitva koje sam ja jela.

PS Bebica ti je pre, preslatka
    Posljednje uređivanje od Arijana : 23.05.2010. at 20:50

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko sam shvatila, Dora ima 3 stolice u 24 sata i dojiš je na zahtjev.

boja stolice je manje važna, važno je da je ima.
    možeš li mi reći koliko je mokrih i koliko pokakanih pelena imala u 24 sata. znači, ne u danu, nego u 24 sata?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajd za danas ću brojati pelene- mislim da je jučer bilo 3 pokakane i 4 mokre al nisam sto posto sigurna. do sada od 00.00 imamo 2 -2 pa ću i dalje brojati .
    sad mi bila patronažna. ponavlja da je zelena stolica stolica gladi ali s obzirom da je Dora toliko mala da dok dojim na zahtjev nije strašno. ona naglašava da treba svaki put promjeniti dojku.
    i da prvih 15 dana sve ok pa makar dojila svakih sat vremena.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zelena stolica ti nije obavezno stolica gladi, a očito već znaš sama da bi beba sigurno osim stolice imala i druge pokazatelje gladi. Patronažnim je zeleno=glad po pravilu. Ovo što su ti već rekli, u toku perioda od 3 sata nudi za početak podoja uvijek istu dojku, na taj način obezbjediš da beba uspije doći do masnog mlijeka. Samo ti nju doji na zahtjev.
    Ako ti brzo zaspi na dojci, možda bi joj za početak mogla pomoći kompresijama dojke. Bebe se umore, a kad prestane dotok mlijeka one zaspu. Ima OVDJE jedan lijep video kako se rade kompresije da se bebi pomogne da efikasno sisa duže vremena.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I taman kad sam se sretna htijela pohvalit da zaista nakon što sam u 1,5 h treći put dala desnu i konačno skužila da ju je tek sad do kraja pohamala - ona ugrize ko vuk i naravno cirkus izbljuckala se - nema to puno krvi al joj očito smeta. izdojila sam se namazala melemom obukla samo kućni ogrtač i sad odo vidat rane. to mi je i lana radila. preživjele smo.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim da bi ti purelan krema možda bila bolja, meni je bila definitivno najbolja,
    i brzo je zacijeljivalo, za razliku sa prvim djetetom kad sam svašta koristila,
    ali stvarno neda se niti usporediti sa ovom, a najbolje je da nije potrebno ispirati prije podoja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NANNE prvotno napisa Vidi poruku
    sad mi bila patronažna. ponavlja da je zelena stolica stolica gladi ali s obzirom da je Dora toliko mala da dok dojim na zahtjev nije strašno. ona naglašava da treba svaki put promjeniti dojku.
    to stalno mijenjanje dojki bi i mogao biti uzrok zelenim stolicama: dijete dobije više prvoga, slađega mlijeka, a manje masnijega, pa su stolice zelenkaste/zelene.
    zelene stolice nisu stolice gladi: kad je dijete gladno, stolice nema. ni zelene, ni žute, ni nikakve.
    pokušaj ne mijenjati dojke prilikom svakoga podoja, osim ako dijete nije nervozno, pa da je promjena umiri.

jučer je do 9 sati ujutro (prema forumskom satu), imala 2 stolice. to je super!
    kako je danas, kako je bilo u 24 sata?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo nas. noćas sam se dva put izdojila i tako je papala nažalost iz bočice al zato sam jutros obje cike stavila u pogon i stisla zube. nije povratila ništa mada mi se čini da je bilo i malo krvi . i da mm odmah po purelan i to smo već riješili. a što se tiče pelena jučer dakle 2 ukakane ( jedna onako pofajn druga malo) i 4 upiškitih (dvije su čini mise bile suhe).
    sad spava. jutros nakon klopanja ukakana pofajn al boja: naglo na drap.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je u redu.
    kada mi govorimo o pokakanim pelenama, pod jednom stolicom podrazumijevamo količinu kovanice od 5 kuna.
    ako ti kažeš "pofajn", vjerujem da je to puno više od te kovanice.

što se bolnih bradavica tiče, mijenjajte položaje, neka svaki put prihvat oko bradavice bude na drugome mjestu.
    otvori li dovoljno usta?
    jesu li joj usta puna dojke?
    stavi li u usta i dio bradavice?
    je lil donja usnica izvrnuta?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Purelan rules!!!
    kako sam sretna! kako smo se napapali ! ovaj put sam promjenila i položaj držala sam ju ispred sebe (ak sad znam kak se to zove) uglavnom koliko ja vidim dobro ona to uhvati ali je bolilo zbog krasti. neću se puno hvalit da ne urugam. jedino ne kužim šta misliš s onim jel donja usnica izvrnuta.
    prema van ? usta otvori ko rović al su mala. probat ću nastavit ovako tj da joj ja držim glavu.
    za govanac imaš pravo onaj jedan je bio baš pofajn jer je kakala dok sam ju presvlačila pa sam mogla svjedočit količini.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj tete probala sam masirat cicu ko na onom videu pa mi se smrdibuba skoro udavila. probat ću ja opet i možda manje ili kraće pritisnut.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bitno je da kompresiju izvršiš tek kad vidiš da je beba prestala sisati u potpunosti. Probaj lakše stisnuti, očito imaš mlijeka u obilju (hvala Bogu).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

opet ja - sad nekakamo ?!? skoro 24 sata, znam da nije razlog za paniku, ali stalno joj se čuju crijeva kako rade onako klokoću a i imali smo 2 napada grčenja nakon sisanja pa sam surfanjem pronašla i one druge gračeve - neuobičajene i naravno da sam pila mljeko kravlje - kad ga obožavam i inače. Spava normalno , jedan napad je bio jutros a drugi sad . smiri se kad ju malo masiramo , mazimo, položimo na sebe na stomačić. zašto pišem danas mi patronažna rekla da joj dam čaja od komorača i da ću oko 15 og dana dojenja imat krizu s mljekom pa da joj isto dajem čaj. To naravno nema smisla. i rekla mi je da dojena djeca mogu nekakat i po tjedan dana jer se mljeko skoro 100 % iskorištava al nije mi ništ rekla šta ako to potraje pa me zanima stvarno šta onda?
    Kolko treba tom kravljem mljeku da se probavi?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •