Da li stvarno koristite AS uvijek i bez iznimke?
Podloga pitanja je što mi se neki ljudi čude. Npr. nije im jasno zašto ne dozvolim da povezu dijete po prilaznom putu u kamiončiću 100 metara gore - dolje bez AS, a dijete baš voli kamione.
Zašto ne dozvolim da se dijete po lokalnim putevima preveze u krilu?
Ima još dosta takvih primjera.
Moje mišljenje je da ne želim da dijete uopće shvati da postoji vožnja bez AS. Ja njega lijepo i kad na dvorištu premještam auto s jednog kraja na drugi (50 - 100 metara) zakopčam u AS.
Neki dan smo parkirali dedin auto na parkiralištu preko puta (max 50 metara udaljenosti, ali se prelazi cesta). Mali i ja smo išli zajedno po auto da ga dovezemo doma i onda kad smo došli do tamo skužim da je dedi smetala AS, pa ju je izvadio. Nije bilo nikakve šanse da malog prevezem bez AS, nego smo prvo lijepo išli nazad po nju, pa montirali, pa vožnja tih 50 metara.
Dakle govorim između ostalog o situacijama kad nema na vidiku nikakve realne opasnosti (kao što je spomenuta vožna 10 km/sat po ograđenom dvorištu), da li vozite onda dijete u AS?
Pitam samo zato da vidim da li sam stvarno čudna, nemam namjeru prestati voziti dijete u AS.
I zanimaju me reakcije drugih ljudi.